Czy ktoś zna trasy linii komercyjnych, które będą kursować za miasto: A,B,C,D,E,F,G,H ?
http://www.mmostrowiec.pl/artykul/zobacz-nowa-siec-polaczen-autobusowych-w-ostrowcu-zdjecia
Wg mnie:
A: Ćmielów - Szpital - pewnie trasa obecnej linii nr 22
B: Miłków - Bałtów - pewnie trasa obecnej linii nr 10, która kursowała do ul. Śliskiej a teraz będzie przedłużona do Miłkowa
C: wyjazd z Chmielowa i powrót do Chmielowa - pewnie wyjedzie przez Świętokrzyską a wróci Szewieńską w kierunku Chmielowa i to ona pewnie "zastąpi" obecną linię nr 0
D: Doły Biskupie - pewnie obecna trasa linii nr 12
E: Bukowie - skoro do Chmielowa będzie C to pewnie E do Bukowia pojedzie przez Janik
F: Mychów - pewnie obecna trasa linii nr 19
G: Garbacz - pewnie obecna trasa linii nr 16
H: Broniszowice - pewnie obecna trasa linii nr 14
Do Broniszowic dojedziesz jadąc przez Szewnę, w Podszkodziu skręcisz w lewo na Mirkowice.
Kiedy MPK zamierza poinformować pasażerów o dokładnych trasach linii komercyjnych. Swoja drogą kiedy pokażą się rozkłady jazdy.
MPK nie zamierza nikogo informować bilety mają sprzedawać od 1 września i 1 września mają być nowe rozkłady...
Przestancie wklejac linki z trasami linii miejskich. To jest juz nam znane. W watku chodzi o linie komercyjne - pozamiejskie
To jest miasto tzn połowa linii czyli nikt nie wie jak będą jeździć linie literowe, ciągle brakuje też godzin odjazdu więc takie mapki są fajne, ale to nie jest żadna informacja tylko jej namiastka, po co komukolwiek informacja gdzie jedzie autobus jak nie wie o której godzinie. Pełny rozkład powinien być na stronie MPK od początku sierpnia...
są jakieś rozkłady czy coś? wiadomo czy autobusy będą w końcu w godzinach, które pasują ludziom a nie _nikomu_?
podobno 18 mają być na ich stronie, a w ogóle to ja już byłem u nich i dowiedziałem się jak i czym ze stawek dojadę na sienkiewicza (dla mnie linia 10), nawet 3 podpasowana jest pod pociąg do Krakowa i powrotny o 21.58 z Krakowa także mój student ma w poniedziałek jak pojechać i w piątek wrócić do domu.
Jak już mają ten rozkład, to dlaczego go nie opublikowano, a jak nie mają to na jakiej podstawie udzielają informacji o godzinach odjazdów? Ciekawe czy ktoś z MPK o ogóle czyta to forum...
Wiadomość z MPK:
W chwili obecnej rozkłady linii pozamiejskich są na etapie koordynacji w Starostwie Powiatowym i w tych rozkładach już nic nie ulegnie zmianie. Postaramy się podać je do publicznej wiadomości na stronie internetowej Spółki po 20- tym sierpnia br. Natomiast rozkłady linii miejskich są obecnie dopracowywane i póki nie zostaną zatwierdzone w Urzędzie Miasta nie możemy ich publikować, gdyż mogą jeszcze ulec drobnym modyfikacjom. Z pewnością wszystkie rozkłady jazdy będą opublikowane na stronie internetowej Spółki najpóźniej do 25.08.2014r.