Jak za darmo? To czemu ma być płatne podobno 1000zł ?
Nie będzie płatne. Inwestycja pójdzie z funduszu remontowego + do tego dopłata z MEC i UM z racji ekologi .
Dzięki niej mniej pójdzie z funduszu .
Warunkiem odbieranie ciepłej wody przez minimum 50% lokatorów.
Ja tam term nie lubię .
jeszcze dziś nikt nikomu nie dał za darmo.Zaraz się pokarzą ukryte koszta,a po drugie jaka ekologia ,no przecież,tyle lat mówiono że gaz jest proekologiczny
A c.o. 2 z każdej termy na terenie miasta?
To takie fajne jest?
Problem z ciągiem po uszczelnieniu okien?
Mama mi pokazywała pismo z OSM oni tam piszą ,że każdy zapłaci po około tysiąc złotych.
To się emeryci wystraszą ): , przecież to pójdzie z funduszu remontowego do którego jeszcze dojdzie dopłata .
Dziwna ta ankieta z OSM
czytałam to pismo i nic tam nie ma odnośnie funduszu remontowego, a o kosztach ok.1000 zł na mieszkańca jest czarno na białym, a co z tymi co zrobili remont(płytki od 1 tys w górę, nowa terma od 990zł w górę)to najmniej mamy 2 tys) i jeszcze 1 tys. za zmianę na MEC.
w życiu się nie zgodzę na żadne zmiany .moi rodzice mieli terme tyle lat w tym mieszkaniu mam ja teraz i będą mieli moje dzieci.Jeżeli są srodki z unii.to niech spółdzielnia przeznaczy na remonty klatek.wymianę dzwi klatkowych ,a może domofony niech zamontuje lokatorom.
wczoraj 17:53 Bo to członkom nie opłaca się i jest to wyprowadzanie kasy od członków i z Ostrowca. Z czynszem można dojść i do 20 zł z metra. Wystarczy dać pracę firmom zewnętrznym: typu rozliczeniowe , ochroniarskie ,prawne, ubezpieczeniowe, monitorujące, windykacyjne , księgowe itp. Zawierać umowy wieloletnie. Po roku czasu 80% mieszkańców , zgodnie z prawem ma pozwy odnośnie zaległości czynszowych. Czasy sprzyjają dla łatwej kasy ale nie dla "Kowalskiego". Uwaga na portfele!.
Idąc drogą jak "za sasa" można szybko dojść do niewypłacalności. A tu inne czasy inny wiek. Uwaga na portfele!.
Jeżeli piony będą w łazience to znaczy że będą niszczyć mi łazienkę!Kto odda mi pieniądze za płytki i inne zniszczone rzeczy?Kaczmarczyk czy ty oddasz ludziom te pieniądze?Jeżeli nie to do tej inwestycji każdy z nas dołoży kilka tysięcy złotych.Dlaczego nie piszecie tego w tym dokumencie?
Dlatego ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze