Poszły ankiety w naszych zasobach na początek Ogrody 5. Są sprzeciwy.Pytanie czy jeżeli mamy możliwość pozyskać fundusze z zewnątrz jest zasadne likwidacja term i przyłączenie bloków do MEC? Czy warto likwidować termy? Oczywiście zaznaczam że jeden sprzeciw mieszkańca z odrębną własnością zablokuje tą inwestycje.
Mirek nic z tego nie będzie. Inicjacja i pieniacz z P4 zrobią wszystko aby to spaliło. Będzie tak samo jak z kablówką, zmianą terminu płatności czynszu. Żeby tylko tobie nazłość zrobić. Z P4 bogacz którego stać było na opłacanie rachunków za 2,50 a nie za 0,99 przyznał się że korzystał z kasy w spółdzielni.
kazek, fajne masz hobby. Masz jednak rację w tym, że ludzie nie podpiszą się pod żadną inicjatywą mirka.
Dziwne , ze ludzie mogli by sie nie zgodzić , bo przede wszystkim brak termy to lepsze samopoczucie , ze sie czlowiek nie steruje pewnego dnia
Struje*
mosze 14:39 zwykle tam płacę czynsz, nic się nie zmienił. Nie rozumiem do czego dążysz pisząc o tym? uczciwi ludzie piszą prawdę a co Unii to już bloki miała ociepli, czy może mi się coś pomyliło, bo jesli tak to sorry.
dodam tylko do 14:39, że czynsz zawsze jest za friko i tylko tyle a ty dopisujesz sobie jakieś 99gr zamiast 2,5. inne opłaty robię przez internet poza jedynym rachunkiem raz na kilka mc. tak więc mosze za dużo tego forum, za bardzo analizujesz czyjeś życie, pieniądze, których poza opłatą czynszu nie wydaję w tej kasie.
Tzn, nie ma opłat za wpłatę czynszu, za friko to one nie są...
Tak dla przypomnienia wkleję wpis: Odp.: Prawdziwe prognozy dla nowego punktu kasowego w SM „Krzemionki”
Wolę przepłacić gdzie indziej niż płacić w SMkrzemionki póki co.
Gość
2015-11-03, 13:24
Zgłoś
no i co w związku z tym mosze? Czy nadal śledzisz kto i ile wpłaca? Ja też tam nie wpłacam, bo po co masz wiedzieć ile i za co płacę? Płacę przez internet.
No i to z tego ze przypominając ten wpis pokazuję obłudę i zakłamanie ze strony przeciwników.
Osiedle Słoneczne 6, właśnie jesteśmy w trakcie zmiany term na MEC. Robimy to tak aby można było podłączyć tylko tych, którzy tego chcą. Nie wiem na razie z jakich funduszy unijnych można skorzystać. Jeżeli potrzeba to mogę wysłać opracowanie z obliczeniami, jak to zrobiono w Jaśle. http://sloneczne6.strefa.pl/
Ogrody 6-wspolnota mieszkaniowa zlikwidowała termy i chyba każdy jest zadowolony bo to wygoda i większe bezpieczeństwo.A więc warto.
Ale jak z tego wybrnąć? Wymyślił Mirek nie obiecał. Z jednej strony fajnie bo i bezpiecznie, parę groszy dokładają, dylemat. A może powiemy " Sory Winnetou"
Wyjaśnienie dla młodych. Pani w czasach komunizmu pyta, kto jest lub był najbardziej znanym człowiekiem? Jasiu odpowiada Lenin, brawo Jasiu siadaj 5 (6 nie było). A jasiu pod ławką ze spuszczoną głową patrząc na książkę MAY KARL FRIEDRICH, myśli smutno " Sory Winnetou"
prosze podrzucic jak to technicznie na klatkach wygląda u nas Słoneczne 24 tez sa plany na zmiane na MEC nowe piony na klatkach robili czy w łazienkach jak to wygląda u was?.
Najlepiej zrobić piony w łazienkach tylko ,że wtedy muszą się zgodzić wszyscy w ,,pionie".
Inaczej na klatkach.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby przy pełnej zgodzie ludzi e pionie poprowadzenie kominami spalinowymi ,,po termach".
No ale to muszą być wszyscy w pionie.
Odnośnie ,że jeden zablokuje całą inwestycję to nie jest tak.
Jeśli zrobimy piony na klatkach to przyłączą się tylko ci co chcą.
Należy tylko pilnować by w instalacji bez cyrkulacji nie było więcej niż 3 litry wody.
Był niezły artykuł w Ostrowieckiej ostatnio na ten temat.
Ja myślę ,że termom czas powiedzieć nie.
Po wymianach okien i uszczelnieniu naszych mieszkań jest problem z ciągiem i działaniem urządzeń gazowych , a to niesie za sobą zagrożenia .
Identycznie sprawa wygląda z licznikami gazowymi. Gdyby każdy płacił za swoje, ludzie zaczęli by racjonalniej korzystać z gazu.
Ci co skorzystają z dopłat wygrają nie małe pieniądze przede wszystkim czysto i bezpiecznie. Ci co powiedzą nie stracą.