Mam nadzieję że razem ze zmianą budynku zmieni się też mojemu dziecku pewna nauczycielka, która jest okropna i przy której dzieci się "blokują".
Ogólnie pomysł jak najbardziej na plus.
Czyli drugą czėść reorganizacji sieci szkoł podstawowych. Czy teraz czas na średnie?
Zrobienie rejonizacji czyli utworzenia nowej szkoły to zatrudnienie nowej obsady pedagogów a to koszty. Filia jest tańsza.
Prezydent Patronat rozpocznie druga kadencje tak jak zaczął pierwsza: od likwidacji szkół. A w powiecie, gdzie tez teraz rządzi tylko czekać jak bedzie wdrożony jedynie słuszny plan najlepszego prezydenta, słońca Ostrowca dotyczący średnich szkół.
Dlaczego nikt nie zapytał o zdanie rodziców? Tuż przed feriami były wywiadówki, a na nich ani słowem nie wspomniano o tych planach. Więc po prostu wychodzi na to, że od początku chciano postawić rodziców i uczniów przed faktem dokonanym.
Dlaczego przed wyborami prezydent nie poinformował o swoich planach?
Oczywiście, wiem, że nauczyciele również są zbulwersowani. A co z super wyposażonymi salami w tablety i wi-fi, tylko we wszystkich podstawówkach-zdjęcia nadal są na stronie UM- sprzęt za ok. 5 milionów. Nasze starsze dzieci będą pozbawione w budynku PG 1 możliwości korzystania z niego, a tak się cieszyły, mogłyby lepiej przygotować się do egzaminu. Na konferencji mówiono o dobru i przyszłości naszych dzieci. To nie jest sprawiedliwe. Co nam z tego, że zaczną lekcje o 8. I tak mają ich dużo i będą kończyć ok 15.
Dyr. na środę spotkanie zarządziła - dziś maile rodzicom rozsyłała. Ico z tego - to będzie tylko powiadomienie o podjętych decyzjach,a nie dyskusja z nami - kóra powinna mieć miejsce właśnie na wywiadówkach podsumowywujących półrocze!!!! Powinniśmy wiedzieć o tych planach wcześniej. Bali się, że zainterweniujemy..., to nic, są jeszcze osoby kompetentne, które już podjęły temat.
Myślę, że w tych starszych klasach zostaną nauczyciele, którzy uczyli w gimnazjum i nikt nie będzie musiał spacerować. Tak, by było sprawiedliwie.
Niestety tak nie będzie. Nauczyciele gimnazjum stracili już prace i kolejni stracą. Podstawówka już zapewniła kadrę na wszystkich etapach klas czyli 0-8.
Wierzysz w to na prawdę? Cześć nauczycieli z gimnazjum znajdzie pracę w podstawowkach- tak jest w całej Polsce, myślisz, że w O-cu będzie inaczej?
Do 18.20 ty nie mieszkasz w Warszawie gdzie odległości są po 40 km tylko w Ostrowcu.Twój wpis jest żałosny poprostu i śmieszny.Bardzo dobre rozwiązanie i nie szukajcie dziury w całym bo nie ma powodu do niepokoju.To nie prezydent zlikwidował gimnazja on jak wielu innych prezydentów został z problemem.
Pani dyrektor PSP 1 powiedziała na konferencji że wysłała listy do wszystkich rodziców uczniów ze szkoły
Czy jest na forum ktoś z rodziców, którzy dostali taki list?
Przed wywiadówkami robi się teatrzyki, pogadanki, spotkania wychowawcze na sali gimnastycznej, ankiety o cyberprzemocy itp. itd.
A ciężko było dać ankietę odnośnie podziału szkoły? Wystarczyłyby 3 krótkie pytania. Ale wtedy nie daj Boże okazałoby się, że większość ma inne zdanie....
nie mam nic. Moze dojdzie jeszcze,zalezy czym i jak wysłane
Dostałam. Jest na dzienniczku jako wiadomość. Zebranie z rodzicami 30 stycznia o 16.
Informacja została przesłana mailem na dziennik elektroniczny. Wszystko w mailu jest opisane co i jak.