Likwidują szkołę podstawową Nr 1
podwyżki cen wody a teraz likwidacja szkół ---czas na zorganizowanie protestu rodziców
Nie likwidują tylko przenoszą klasy 6,7,8 do budynku po gimnazjum nr 1 przy ulicy Sienkiewicz
Głosujcie dalej na pis
Sam wiem proszę pana że nie likwidują szkoły bo jestem w 7 klasie i chodzę do jedynki
Co ma PIS do tego ? O ile wiem, w mieście PIS nie rządzi.
Tym razem to nie PiS tylko Pan patronat
Oni nie likwidują tylko podzielą ją na dwa budynki.Mnie również to się nie podoba. Na Trzeciaków jest dużo fajniej, poza tym.moje dziecko akurat ma bliżej. Szkoła jest przytulna. Wcale nie ma takiego tłoku teraz w ,,Jedynce" żeby taki podział był, aż tak.konieczny.
Jedynka zawsze była na Trzeciaków i powinna tam zostać. W całości. Z całą kadrą.
Beznadziejny pomysł, liczę na to, że kuratorium nie wyrazi zgody na ten eksperyment krzywdzący dzieci.
Dawniej była tam SP nr 13 ze swoim rejonem, chyba w dół miasta za ul. Żeromskiego, cześć Sienkiewicza i chyba Kolonia Robotnicza. Nie pamiętam dokładnie.
Powinni przywrócić nową osobną podstawówkę, jeśli PSP nr 1 ma kłopoty ze zbyt dużym rejonem i rozdzielić rejon "jedynki" pomiędzy dwie podstawówki.
Jak nie ma tłoku? Moja córka chodzi 2 razy w tyg na 10. Kończy 15:20 i 16:10 dlatego, że brakuje sal. Dobrze, że będa chodzić na Sienkiewicza. Tam by stał duży budynek pusty,
Głupoty. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Podział jest konieczny poniewiaż proszę państwa jestem w 7 klasie i chodzimy na zmiany klasy 4 i 5 na 10.45 i 11.30 a my z 7 klas na 7.05
Teraz przenoszą dyrekcję na Sienkiewicza a potem zlikwidują Trzeciaków - z uzasadnieniem . a po co dwa obiekty . pomyślcie o tym
Tylko zorganizowany protest powstrzyma to szaleństwo