Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Liceum nr 3 - "1 najlepsza szkoła w Ostrowcu"

Ilość postów: 28 | Odsłon: 3060 | Najnowszy post
  • Liceum nr 3 - "1 najlepsza szkoła w Ostrowcu"

Wiecie co? Cały czas są zakładane wątki na temat chreptowicza i broniewskiego, że aż głowa boli. Ja sama chciałam iść do broniewskiego w 1-2 gimnazjum, bo szkoła ładnie wygląda, ale byłam na dniach otwartych w obu szkołach i broniewski nikogo z mojego gimnazjum nie zachwycił i prawie nikt tam nie poszedł. Jednak nie jestem taka chamska jak co niektórzy i gryzą się... I ci z mojej szkoły i ci z 3LO. To jest żałosne. Jedni się szczycą rankingiem z olimpiad (co jest osiągnięciem jednej osoby,a nie szkoły), a drugi perspektyw (i tutaj akurat muszę przyznać, że matura jest ważniejsza niż olimpiada, bo każdy ją zdaje :) ). Na początku byłam obojętna co do obu szkół, ale teraz gra nieczysta bronka wprawiła mnie w szok. A mianowicie? Ulotki reprezentujące szkołę, gdzie jest napisane: 1 najlepsza szkoła w Ostrowcu, 3 najlepsza w województwie ( co nie jest zgodne z prawdą), a małym druczkiem na dole: dane z .... roku. Tutaj to się oczerniliście w moich oczach i innych obiektywnych osób, tak że zmieniam nastawienie i uważam, że 'dziwną wojną' i tak nic nie zdziałacie, tak jak to było w II wojnie światowej. Pozdro.

Gość_gościówa
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Liceum nr 3 - "1 najlepsza szkoła w Ostrowcu"

zgadzam się, popieram, zacznją się walki i nieczste rozgrywki i to kto ... oświata hehehhe

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Liceum nr 3 - "1 najlepsza szkoła w Ostrowcu"

nie wiem czy ten post ma coś na celu. trzymaj swoje zdanie w tajemnicy a nie piszesz swoje żale na forum. Mi wczoraj nie smakowała zupa i nie wypisuje tego na forum, a co do szkół to maja takie rankingi, olimpijczyków bo 70% chodzi na korki. taka prawda. Twoja subiektywna opinia nikogo nie ruszy. Jest mało osób idących teraz do liceów, więc logiczne, że szkoły walczą o każdego ucznia, W dzisiejszym świece nie ma sprawiedliwości!.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

ciekawe ktore licea zlikwidują jak najdejdzie niz demograficzny - ja stawiam na chreptowicz za te wały na maturach

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Właśnie dobrze, że dziewczyna o tym pisze, co za sens chwalić się osiągnięciami sprzed iluś lat? Może niech się jeszcze pochwalą wynikami 20 lat temu, co z tego, że inne pokolenie uczniów i nauczycieli... Niech walczą o uczniów, ale uczciwie, a nie jak telezakupy mango o klienta, zachwalając, zachwalając produkt, a potem dopisując coś małym druczkiem, czego już nikt nie zobaczy.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wiesz co? Jestem absolwentką LO nr 3 i nie żałuję ani jednego dnia tam spędzonego. A nie wybrałam szkoły po przeczytaniu ulotki. Nie interesowało mnie co jest napisane małym druczkiem a co dużym. Mnie interesował profil i szkoła sama w sobie, atmosfera itd. Te 3 lata były dla mnie najfajniejszymi w całej edukacji, z chęcią wróciłam tam na praktyki. I szkoda, że nie można cofnąć czasu aby znów znaleźć się w tamtych szkolnych murach.

Miałam dobrych nauczycieli, dobrze przygotowali mnie do matury, ale wynik matury zależy w dużej mierze od Ciebie a nie od ulotki i tego jak pozyskuje się uczniów.

Bronek- to były piękne czasy :-)

Gość_Absolwentka
          Zgłoś
          Odpowiedz

Oooo, piękne. Tylko ja kończyłam chyba 28 lat temu :) I nawet nie wiesz , absolwentko, jak bardzo chciałabym cofnąć czas....:)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

teraz wg rankingu perspektyw chreptowicz jest pierwszy w Ostrowcu, jeśli wybierasz się na bio-chem, mat-fiz to idź do chreptowicza, jak human to broniewski/staszic.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

najlepszy bio-chem tylko III LO, mat-fiz też nie jest zły.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Bio- chem w Broniewskim jest dobry, ale z tym mat-fizem to przegiołeś!!!! Z matmy jedynie dobry jest p. Piotrowski, pod warunkiem że na niego trafisz, a fizyki i informatyki praktycznie nie ma w tej szkole!!!!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Bardzo dobrze, że ludzie są zadowoleni, ale to nie usprawiedliwia nieuczciwych praktyk przy reklamowaniu szkoły.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Moim zdaniem, najważniejszy jest ranking maturalny, bo właśnie on przedstawia jak dana szkoła przygotowuje do matury, a przecież ten egzamin daje dalszy start na odpowiednie studia!!!! http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=450:podranking-maturalny-liceow-ogolnoksztalcacych-2013&catid=56&Itemid=204&page=4 Chreptowicz na 199 miejscu, Broniewski nie zmieścił się w rankingowej dwusetce…..

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Brawa dla korepetytorów

Gość_Fazi
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Post w weryfikacji wiele wyjaśni. A nieuczciwych praktyk to raczej w reklamowaniu siebie przez polityków wartowałoby się czepiać. Bo na tym większość ludzi cierpi.

To jak zdamy maturę, zależy w dużej mierze od nas samych. To my mamy sie uczyć i pogłębiać wiedzę na każdy możliwy sposób, a nie nauczyciele mają skakać wokół nas i sprawić, ze bez wysiłku zdamy. Oni mają nam pomóc.

Różne są szkoły, różni są nauczyciele. Kadra się zmienia. Ktoś zaczyna uczyć, a kończy kto inny. Zależy gdzie na kogo się trafi. Ja wybrałam LO nr III i to był dobry wybór.

A z własnego doświadczenia wiem, że i nieuki na olimpiady trafiają- z przypadku bo akurat na eliminacjach udało się wszystko ściągnąć, a ci najlepsi na studia się nie dostaną, bo im się noga podwinie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Masz rację, ale jak nauczyciel dobrze nie wytłumaczy danego zagadnienia – szczególnie w przedmiotach ścisłych, to nigdy go nie zrozumiesz!!!!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Gościówa... jątrzysz i uprawiasz jakąś dziwną grę czarnego PR.

Chyba niektórzy "gimnazjaliści", którzy strzelają do Bronka, nie nauczyli się czytać ze zrozumieniem - nawet ulotek :)

Na ulotce jest napisane:

"Broniewski Szkołą Olimpijską

1 miejsce w Ostrowcu Św.

3 miejsce w województwie..."

I nie ma "małego druczku" tylko jest logo rankingu szkół olimpijskich 2013"

Link do rankingu olimp.:

http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=453:ogolnopolski-ranking-liceow-ogolnoksztalcacych-2013&catid=56&Itemid=204&page=3

oraz link do rankingu ogólnego 2013 (gdzie Chrept jest pierwszy):

http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=458:rankingi-wojewodzkie&catid=56&Itemid=204&woj=13&page=1

A chyba dobrzy gimnazjaliści nie muszą czytać ulotek, żeby i tak wiedzieć gdzie warto się uczyć. Chyba, że chcą uczęszczać.

Każda z tych dwóch szkół ma zalety, ale dla każdego inne - zależnie od dalszych planów.

O I LO nie wspominam, bo... to dobra szkoła przetrwania. Przetrwa redukcję ostrowieckich liceów - najbliżej z niej do Starostwa ;)

Polecam też porównanie tych obu szkół w rankingach na przestrzeni lat i ocenę samych kryteriów oceny, które brane są pod uwagę przy wycenie szkół.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie ma co brać pod uwagę wyników z przed wielu lat, bo wtedy uczyli w tych szkołach w większości inni nauczyciele, a teraz uczą ci z plecami – niekoniecznie dobrzy!!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Gościówa, to nie była "dziwna" wojna tylko "zimna". Poza tym z tego co mi wiadomo to trwała ona głównie po zakończeniu II wojny światowej, a nie podczas. Z historią to chyba kiepsko jednak w Twojej szkole.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -