A ja jako kobieta i matka dorosłych dzieci nie zastanawiałabym się nad tym kiedy zaczyna się życie.
Dla mnie najważniejsza jest wolność - wyboru i decyzji.
Bo to nie tyle chodzi o życie ile o uprzedmiotowienie kobiet.
Niby jesteśmy wolne - owszem - głosujemy, chodzimy do szkoły, nosimy spodnie, pracujemy i owszem, parytety bzdety, ale dupa..... zawsze należała do facetów.
O życie chodzi tylko nakręconym fanatykom, bo oni sami nie wiedzą o co im chodzi, no to żeby o coś chodziło to chodzi im o to, że innym o to nie chodzi.
Po co społeczeństwu wegetujący obywatel?
Państwo polskie zakazem aborcji upieprzyło tylko najbiedniejszych. Jak ktoś ma pieniądze to jedzie np. na Słowacje czy do Anglii gdzie nikt o nic nie pyta tylko wykonuje lekaż zabieg i PO PROBLEMIE. A w tym kraju masz prawo tylko sie modlić dawać na kase i słuchać co ci kler narzuca. A podobno konstytucja gwarantuje świeckość państwa,
A ja chcę mieć WYBÓR i niech to będzie tylko i wyłącznie moja decyzja...jak nie będę chciała to nie usunę a jak będę chciała to żadna ustawa mi nie zabroni..
Tylko szkoda, że ten najbardziej bezbronny maleńki człowiek nie ma żadnego wyboru i nikt go nie spyta czy chce żyć czy nie :( Najbardziej elementarne prawo - prawo do życia zostaje w tym momencie bezkarnie odebrane najbardziej bezbronnej istocie ludzkiej.
Pismen zanim urodził, to już dzieci do Moskwy posłał.
Zarodek to początek życia nowego człowieka i chyba nikt nie powinien mieć co do tego wątpliwości, a nie klasyfikować czy zarodek sam przeżyje czy nie. Po prostu od samego początku jesteśmy zależni od wielu czynników, zarówno w trakcie ciąży, jak i później w życiu, a czy przeżyjemy to zależy już nie tylko od nas.
Dla mnie w każdym razie jest to niezgodne zarówno z moją religią, jak i moim sumieniem. Ciążyłoby to na mnie całe życie, nie tylko gdybym przyłożył rękę do takiego zabiegu, ale nawet gdybym miał coś wspólnego ze złagodzeniem prawa w tej sprawie.
A konstytucja daje nam prawo wyboru i Ty z godz.8:26 nie usuniesz bo wiara i sumienie Ci nie dadzą a ja bym usunęła i tym się różnimy..czy tak trudno zrozumieć żeby można było mieć WYBÓR??!!
Skoro zarodek to początek nowego życia i trzeba go prawnie bronić to plemniki komórka jajowa też są początkami nowego życia. Idę na siebie donieść ze popełniłem rano ludobójstwo.
A do gościa z 08:26 masz racje, twoje sumienie i twoja religia, ...to tak jak z penisem - można mieć, można być z niego dumnym, ale nie wystawiaj go publicznie i nie wymachuj nim dookoła, i nie próbuj wpychać go do gardeł innych ludzi. :)
Hahaha swietne porownanie :) tam gdzie ingeruje kosciol powinien byc dopisek "dotyczy tylko zadeklarowanych katolikow"
Jak zawsze masz klopot z kierunkami swiata i widzeniem swiata.
Odezwał się ten, który świat widzi POprawnie ;)
pismen - nie widzisz że każdy z ciebie drwi....daj se chłopie spokój...