Starszy Pan w wieku 85 lat udał się do przychodni do Pana dr.właściciela tejze placówki po skierowanie na wyjazd do sanatorium.otrzymał skierowania na niezbędne badania .W domu zorientował się ,ze lekarz nie wystawił mu skierowania na prześwietlenie płuc.Wrócił więc do imć najjaśniejszego pana doktora a ten na to"to co nie stać pana na 15 zł ,żeby zapłacić za prześwietlenia? to co ja mam za pana płacic"? na co starszy pan powiedział ,że placi składki zdrowtne do ZUS i dlaczego miałby płacic za to prześwietlenia.Najjaśniejszy Pan dokopr się wściekł , nawykrzykiwał ile wlezie by w ostateczności wystawić jednak to skierowanie.W głowie mi się nie mieści jak tak można?! Ponieważ sprawa dotyczy mojego ojca zastawiam się co z tym zrobić no bo to ,że zmienić przychodnie to jest oczywiste.
Zdradź nazwisko tego doktorzyny, niech się wstydzi. Takie sytuacje powinno się piętnować, ale nie anonimowo, z nazwiska!
Miałam sytuację u dentysty nie chciał mnie przyjąć ale po moim uporze przyjął też płacę.
Niektórzy ostrowieccy lekarze zachowują się jak by do szlachcica bydle przyszło, wiem bo miałem tą nie przyjemność się leczyć tutaj. Ortopeda nie robiąc prześwietlenia stwierdził, że kość się zrosła i kłótnie groźby, że ma on obowiązek zrobić prześwietlenie nie pomogły, bić się by trzeba, albo worek pieniędzy mieć by pozywać do sądu. Dopiero wizyta w innym mieście prywatnie pokazała, ze się nie zrosła. Czytając ogrom artykułów na różnych portalach, oglądając różne reportaże można wnioskować to, że służba zdrowia w Polsce to tragedia i naprawdę lepiej nie chorować, chyba że ma się pieniądze i trzeba leczyć się prywatnie.
moim zdaniem nie powinno byc panstwowej sluzby zdrowia, za tyle pieniadzy ktore miesiecznie sie odprowadza mozna by sie leczyc prywatnie. kazde skierowanie na badanie wypisywane z wielka laska- albo w koncu i tak trzeba sobie zrobic samemu prywatnie bo jasnie ksiaze jeden z drugim nie chca wypisac,paranoja co sie dzieje
chyba najdroższe skierowanie to trzymają dla rodzinki i pociotków?? bo co racja to racja, z wielka łaską wypisują na jakiekolwiek badania
Gościu 08:33 nie wiesz o czym piszesz. Problem jest właśnie przez to, że przychodnie są prywatne.Zgarniają kasę z NFZ'tu za pacjentów a później szkoda im ją wydawać bo chcą jak najwięcej zarobić. Biznes nigdy ze zdrowiem nie będzie miał po drodze.
jak mi nie chciał wypisać badań szanowny pan dr właściciel - zwykła morfologia + cholesteror, to szanownemu panu dr powiedziałem, że są inne przychodnie, gdzie mi wypiszą. Chyba coś go ruszyło, bo mi jednak wypisał. Z przychodni i tak się wypisałem.
*cholesterol
Zgłoś taką sytuację do funduszu i nagłośnij w prasie. Może to pana doktora oprzytomni.
Brawo RODZINA- tak trzymać!
Tak wygląda właśnie prywatna służba zdrowia. Właściciele przychodni chcą zgarniać kasę z NFZ'u za każdego pacjenta ale już nie koniecznie chcą za nich płacić gdy Ci zgłoszą się na badania. Ot, pieniądz rządzi światem. Dlatego uważam, że lecznictwo w prywatnych rękach to bardzo zły pomysł.
nie Kopernika , przychodnia na Długiej.Arogancja z jaka się spotkał tam mój tata jest przerażająca.Oczywiście złoże skargę do NFZ.
Powiem Wam tyle, za granicą opieka zdrowotna jest świetna zarówno wśród lekarzy jak i pielęgniarek.
Tam lekarze się nie poważają, nie robią łaski i nie traktują pacjenta z góry a wręcz przeciwnie. Gdy wchodzi do gabinetu robi to z uśmiechem na twarzy, dochodzi do pacjenta pierwszy wyciąga rękę i się przedstawia, w ogóle nie pokazuje swoim zachowaniem, że jest wielce panem doktorem. Tam pacjent jest najważniejszy a nie pan doktor. Zupełnie inna rzeczywistość.
"Pacjent nasz wróg" oto hasło służby zdrowia
"Tam lekarze się nie poważają " - czyli jest jeszcze gorzej niż u nas,jeśli nawet samych siebie nie szanują. O zgrozo,a miałem wyjechać się leczyć.....
Trzeba reagować zdecydowanie na takie chamstwo
tak to prawda miałem przyjemność się leczyć za granicą dokładnie w Niemczech.dwiescie lat za murzynami u nas jest słuzba zdrowia pod każdym względem ,zaczynając od kultury aż po leczenie .Unas lekarze jak skończą szesc lat medycyny uwazająsie za bogów tego świata.Aostrowieccy lekarze szkoda mówić.Jezeli miałbym się leczyć i wydawac kase to wole o Kielc dojezdzac i tam płacic lekarza