klimas, zalezy jakie badanie, zwykla wizyta 70zl, badanie kamera migdala i badanie sluchu 120;
A czy ktoś był u p.Klimasa z zatokami? Czy kamerka też jest używana do nosa w celu rozpoznania problemów zatok czy tylko do gardła.
mam z dzieckiem iść do laryngologa bo ciągle łapie gardło podejrzenie trzeciego migdała.usuwać go czy nie? gdzie ten klimas przyjmuje prywatnie i jak się z nim umówić?miałam iść do doktor nowak?
502703421 dr klimas przyjmuje na przeciwko lo nr1 staszic, to chyba ul slowackiego, tam jest przychodnia. a jesli chodzi o migdalka 3 no to mamy spore doswiadczenie bo jest tak. jesli dziecko nie choruje na zapalenie uszu, nie ma bezdechow w nocy i plynu w uszach, to proponuje sprobowac farmakologicznie. czesto dzieje sie tak ze glowa dziecka rosnie i pozniej ten 3 migdal nie ma wplywu. natomiast jesli spelnia jeden z ww przeze mnie to powinno sie poddac dziecko zabiegowi. a farmakologicznie moze dr zalecic szczepionke doustna typu ismigen, steryd do nosa np flixonase lub sprobowac samemu z dostepna bez recepty immunotrofina. nie zawsze usuniecie migdalka powoduje ze choroby sie skoncza. bywa czasem przeciwnie to co do tej pory zostawalo na gardle i ciaglym katarze konczy sie zapaleniem oskrzeli czy pluc, bo nie ma na czym sie zatrzymac.
A czy robiłaś dziecku wymaz z gardła w kierunku bakterii? moje dziecko miało 4 anginy pod rzad i oczywiście ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych.Po wymazie wyszła bakteria jak byk,podany antybiotyk wg. antybiogramu i koniec kłopotów z gardłem od 2 lat.
Klimas nie jest laryngologiem dziecięcym, ja ze swoim dzieckiem jeżdżę do lublina do Dziecięcego Szpitala Klinicznego. Dzieci powinni leczyć specjaliści dziecięcy.
Klimas jest dobrym laryngologiem, chodziłam do niego z synkiem. Dr Nowak też polecam.
robiła dostał antybiotyk,ale za dwa miesiące znów to samo.odkąd poszedł do przedszkola to co miesiąc choruje i to prawie zawsze jest gardło.