Komputerowcy wyłacza mi się laptop często muszę go brać na kabel wtedy działa czyżby bateria czy system? poproszę o radę.
Nikt ci tego nie powie na odległość może bateria może system może awaria sprzętowa (dysk, RAM, nie wiadomo tego bez sprawdzenia dokładnie dlaczego się wyłącza)
Masz ikonkę z baterią na pulpicie zapewne i tam masz jaki procent i czas działania został do końca.
jaki masz sytem operacyjny?w moim lapku asusa napewno jest barteria do wymiany.w lewym dolnym rogu na pasku mam przekreslona ikonke bateri i pisze zebym ja wymienil.jesli wlacze laptopa bez podpiecia pod zasilanie to pochodzi maksymalnie 3 minuty i koniec.
mam oczywiście ikonkę lecz mimo to wyłańcza mi się a póżniej jak podłończę kabel do prądu to załańcza się i system wykrywa błąd.Ale na kablu włańczam.
Jezu Chryste matura to może i bzdura ale językowi ojczystemu to jakieś poszanowanie się należy... W języku polskim się włącza, wyłącza i załącz oraz odłącza, nie ma tam żadnego Ń a może to ja muszę do okulisty.
A co do laptopa to na odległość nikt Ci w tym przypadku nie udzieli odpowiedzi ponieważ może to być zarówno bateria jaki i płyta główna i system choć obstawiam któreś z ostatnich
Zbyt wiele możliwości. Może to być od baterii, systemu, płyty głównej, ramu, biosu, urządzeń peryferyjnych, karty graficznej, procesora, sterowników, źle zainstalowanego programu, wirusa, kurzu i wszystkiego co może powodować przegrzewanie... i o dziwo nawet od zasilacza, mimo, że dzieje się tak tylko jak jest odłączony.
Skoro wyświetla się jakiś błąd to warto by go przeczytać bo może tam jest wyjaśnione o co chodzi. Jeśli sama tego błędu nie rozumiesz to napisz go tutaj. I tak jednak polecam Ci zanieść laptopa do serwisu.
Polecam również lekturę wszelkich możliwych słowników języka polskiego, bo ciężko się czyta twoje komentarze.