Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kurs przedmałżeński

Ilość postów: 43 | Odsłon: 5313 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                  • Odp.: Kurs przedmałżeński

Ja byłam na takim kursie (nie w Ostrowcu), mieliśmy dużo czasu i wybraliśmy kurs dla studentów uznając że w kościele akademickim będzie fajnie prowadzony. No i się przejechaliśmy na całego, ludzie wychodzili w trakcie bo ciężko było usiedzieć słuchając takiego steku bzdur. my zostaliśmy bo szkoda nam było tych wpłaconych pieniędzy, mimo, że nie były spore. Ksiądz na oko 80 letni z bogatym życiem duszpasterskim a rodzinnym dość ubogim opowiadał historyjki rodem chyba z patologii jako codzienność małżeńską. Było o biciu zony przez męża ( nie jako negatywny przykład, tylko co zona musi z pokorą znieść), o oddawaniu pieniędzy przez męża oczywiście z założenia niepracującej żonie, o chorobach które biorą się z grzechu, o łzach macicy plączącej za dzieckiem

Zajęcia z NPR-u zamieniliśmy na warsztaty komunikacji międzyludzkiej i to akurat szczerze polecam. Cały kurs powinien być przez takich profesjonalistów prowadzony bo to akurat miało sens, ale reszta nas dobiła.

Gość_A.
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Kurs przedmałżeński

A gdzie w poradni można załatwić te spotkania bez większych problemów? Proszę o namiary:) Z góry dziekuje:)

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

Odp.: Kurs przedmałżeński

http://www.rp.pl/artykul/20,834372-O-slub-bedzie-troche-trudniej.html

pismen
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Kurs przedmałżeński w jeden dzien

dla zainteresowany, ktorzy muszą odbyć takie nauki polecam jednodniowy kurs w dogadanym terminie. ja potrzebowałem na szybko w związku z sytuacja która nieco mnie zaskoczyła i jestem zadowolony. wpiszcie w neta "naukidlamlodych" i znajdziecie

Gość_jannnn
        Zgłoś
        Odpowiedz

podbijam wątek. gdzie najszybciej załatwię sprawę kursu małżeńskiego, najlepiej bez uczęszczania na lekcje.

Gość_ewa
          Zgłoś
          Odpowiedz

Tak się nie da, nie chodzic na lekcje. Załatwić jednorazowo mozesz psychologa

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 44

Odp.: Kurs przedmałżeński w jeden dzien

Po co Ci więc taki kurs jeśli nie chcesz na niego uczęszczać? Nie rozumiem takich ludzi, naprawdę... Przecież możesz wziąć zwykły ślub cywilny i będzie po sprawie. Do czego Ci sakramentalne małżeństwo, skoro już na początku masz do niego takie podejście? Ślub Kościelny jest dla ludzi wierzących i świadomych swojej wiary a kurs przedmałżeński ma za zadanie pokazać na czym polega ten sakrament. Dlatego to, co napisałaś Ewo jest nielogiczne i niezrozumiałe.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę