witam. Orientuje się ktoś może gdzie w Ostrowcu lub najbliższej okolicy organizują kurs na ratownika medycznego?(nie chodzi mi o szkołę 2 letnią lub studia tylko zwykły kurs)
Czyli nie chodzi Ci o ratownika medycznego (bo tu potrzebna jest szkoła) tylko o szkolenie w zakresie pierwszej pomocy. Podstawowy 16-godzinny kurs najtaniej i najlepiej zrobisz w PCKu
mam 23 lata, a kurs potrzebny mi żeby mieć więcej punktów przy naborze do strazy pozarnej
A jaka jest cena takie kursu?
Wystarczy zadzwonić do PCKu, koszt: nieco powyzej stu złotych - najtaniej w Ostrowcu
Nie ma czegoś takiego jak kurs na ratownika medycznego. Tylko studia licencjackie, kiedyś jeszcze studium policealne (ale chyba już tego nie ma).
Reguluje to wszystko ustawa. Kurs 16 godzinny PCK, to kurs pierwszej pomocy, nie ma nic wspólnego z ratownikiem medycznym.
Podsumowując w Ostrowcu nie zrobisz ratownika medycznego, najbliżej Kielce i licencjat.
Pozdrawiam
A chyba nie do konca prawda ze najblizej kielce bo w broniewskim ma coś takiego być
W Broniewskim-Szkoła policealna Centrum Edukacji Zawodowej mają dwuletnie -ratownik medyczny.