Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kupno samochodu

Ilość postów: 33 | Odsłon: 1300 | Najnowszy post
  • Kupno samochodu

Rozglądam się za samochodem i zauważyłem, że masa ludzi pozbywa się aut na ropę. Dlaczego? Coś nie tak z dieslami?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Kupno samochodu

Psują się a potem naprawa droga. Diesla nikt już kupować nie chce, taka prawda.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

z tym psuciem to wcale nie jest prawdą . Psują się tak samo jak inne . Na pewno są tańsze w eksploatacji niż benzyniaki i nie mam na sprzedaż diesla o co mnie penie niektórzy posądzą

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Wymien dpf-a czy dwumase co przezylem a w 1 dzien zmienisz zdanie

Gość_Mars
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dokładnie tak jest z tymi nowymi dieslami, stare miały proste, trwałe silniki w których nie miało się co psuć

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A masz diesla?Bo ja mam i wcale nie jest tak drogo zmieniłem już dwumas i nowy Sachs kompletny to koszt 1500zl to dużo?Tyle samo co do nowoczesnego silnika benzynowgo gdzie swoja droga w audi BMW i innych markach też są montowane dwumasy i czasem jest wiele drozej a co do filtra czastek stalych to przejechałem już około 50000 km z czego 3/4miasto i problemów nie ma żadnych.

Gość_Andriu
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jestem panem całej wsi,

mam passata w tdi,

baby piszczą, kury gdaczą

gdy w tym aucie mnie zobaczą.

Gdy podjeżdżam wszak pod kościół,

wszyscy mówią - to jest gościu, a

ten znaczek "TDI" wszystkim się po nocach śni.

Ja wymiatam Fordy, Fiaty. Widać na wsi kto bogaty.

Gość_lpg
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Kupno samochodu

Dokładnie tak. Przygoda z dpf wystarczy

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Autko benzynowe w zasadzie każdy mechanik "ogarnie",a do diesla w Ostrowcu ciężko o dobrego mechanika.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

No tak, bo przecież silniki benzynowe nie mają koła dwumasowego, turbiny, wtrysku bezpośredniego, pierdyliona czujników, zmiennych faz rozrządu itp.

Same tanie rzeczy, które ogranie byle pierdoła...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Kupujecie okazje z przebiegiem po 500 tyś km, przekręconym licznikiem na 150 tyś, których Niemiec się pozbył bo nie opłaca się ich naprawa.

Potem pretensje że diesel czy benzyna się psuje.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Napewno nowe benzynowe niech ogarnie chyba nie wiesz o czym mowisz nowa beznyna gorsza od diesla jest teraz dopiero zaczna sie awaryjne auta diesle i benzyny zycze powodzenia w naprawach PIENIAZKI BEDA SIE SYPAC

Gość_JAREK
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Temat ...rzeka,bez przesady ale tak jest.Laik rzucił hasło j.w. niewiadomo o jako rodzaj samochodu mu biega ,niewiadomo czy chce kupic nowy czy stary,niewiadomo jakimi możliwościami finasowymi autor tekstu dysponuje.Jeśli chce wozić węgiel ze Śląska do Ostrowca i chce kupić autko na benzynę to współczuję osobie ,która zainwestuje w ten biznes chcąc zarobić kasy cokolwiek,jeśli chce wozić rodzinę to tylko osobóweczka,pytań wiele ,eksperci niepotrzebnie sie podniecają.Może to przyszły kierowca rajdowy więc Subaru zasilane w etylinkę sie kłania.A może w totolotka rypnął główną nagrodę????? osobiście poleciłbym nowiutkie Porsche Panamera (jeżdziło takie cacko po naszym mieście w niebieskim metaliku na tablicach Katowickich)Pytań wiele ,informacji o detale brak

Gość_mirek w
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tak czy siak prawda jest że na diesle chętnych brak.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Kto nie jeżdził dieslami,nie zna ich zalet i oczytał się w internecie to napewno kupi benzynę póżniej gaz założy i się cieszy.Czasem radość trwa krótko.Tak potwierdzam są marki i modele samochodów osobowych z silnikami wysokoprężnymi ,które napawają wiele finansowych kłopotów dla użytkownika.Są również pojazdy w których są niezniszczalne, bezproblemowe diesle.O zaletach i wadach jednych i drugich można napisać poemat.Ja osobiście od lat eksploatuje tylko diesle,zaleta to bardzo małe spalanie oleju napędowego,bagażnik wolny od butli gazowej i praktycznie bezobsługowe silniki poza standartami jak wymiana oleju,filtrów.Każdy się musi sam przekonać na przysłowiowej własnej skórze ,czym i za ile chce jeżdzić.W przypadku decyzji o zakupie pojazdu z salonu, czyli z full nowościami wygrywa benzyna lub hybryda ale to pieśń dla ludzi zamożnych.Napewno pojzady wyprodukowane po 2017 roku mają wiele nowości przyjaznych dla środowiska naturalnego za które trzeba płacić,poniekąd i słusznie.Czas nieubłagalnie biegnie do przodu,środków technicznych zanieczyszczających atmosferę coraz więcej a czas najwyższy aby zadbać o to czym oddychamy i czym będą oddychać nasze dzieci i wnuki.Pozdrawiam czytelników.

Gość_mirek w
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

only pb, jesli ktos kupuje diesla zeby jeszcze nim jezdzic po miescie to nie zna sie na motoryzacji. Diesel jest drozszy w utrzymaniu od benzyniaka. Te wasze diesle po 2010r to szroty one zanieczyszczaja srodowisko wystarczy zobaczyc jak niektore ruszaja ze swiatel za nimi unosi sie czarna chmura i to sa auta w miare nowe. Auta w gazie sa tanie w eksploatacji i tak naprawde nie ma wiele przy nich do roboty jesli wam gazu nie ustawia jakis partacz a w ostrowcu nie znam dobrego mechanika i gazownika moze dlatego bo mi sie nie psuje auto na benzynie. Tylko, ze za marke sie placi to nie jest zaden wloch, francuz czy niemiecki szrot. Pozdro.

Gość_only petrol
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czyżby only japan? :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ma to być mój pierwszy samochód. Na pewno osobowy. Węgla nie będę woził na pewno :)

Szukam do 10tys, nie dla szpanu, nie 150k, tylko takiego by nim jezdzic bez większych wkładów finansowych.

Stąd moje pytanie, dlaczego ludzie pozbywają się diesli.

Gość_Autor postu
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi