trochę mnie to zdziwiło i oddałem czajnik. Miał mieć pojemność 2,8 litra ale najwięcej ile dało się wlać wody to 2 L.
czajnik kosztował 75 zł. (na targu z paragonem taki sam - 45 zł.)
kupiłem inny na targu za 50 zł. (z paragonem). Czas ugotowania 2 L wody wyniósł 8 minut. 2 razy mniejsze zużycie gazu.
A ile wasze czajniki potrzebują czasu aby zagotować 2 L wody na największym palniku?
Na pewno nie 15 min. ok 7 min, ale to zależy od ilości wody w czajniku
2 litry
I co z tego?mój gotuje z buzałą 1 min dwie zyletki z zapałka w srodku zamontowane w czajniku...
No tak bo to w 1001 drobiazów zrobili taki dlugo gotujący się czajnik niebywale ha ha ha ha a moze z grubą warstwą kamienia ci sprzedali hi hi hi
ja mam szklany elektryczny,2 minuty.
a ja mam brzeszczot i dwie zapałki,30 sekund.
a gzie można taki szklany elektryczny kupic i ile kosztuje
Trafiłaś na pancerny czajnik by szybko się nie przepalił gdy kochaniutka nie zdejmiesz z ognia .
Ależ straszne problemy mają ludzie w tym mieście... A patelni na której smażenie kotleta zajmuje pół godziny nie kupiłaś przypadkiem?
do Gość
Dziś, 15:15
maja problemy bo wszyscy (prawie) wciskają chińszczyznę marnej jakości za grube pieniądze.
myślisz, ze 2 razy większe zużycie gazu a tym samym 2 razy większy rachunek za gaz to nie problem? zamiast 70 zł 140 zł !
w Ostrowcu to mało?
a dolicz do tego czajnik. cena TU i TAM.
no 15 to duzo.
Zdaje się, że największy palnik jest do dużych garów, a nie czajnika 2L. Część ciepła z tego dużego, rozkręconego palnika idzie prosto pod sufit, omijając 2 litry gotowanej ze stoperem wody :D