Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
      • Odp.: Kupiłam auto - przebieg wg sprzedawcy 130 tys. km, a rzeczywisty 230 tys. km

I dlatego kupiłam auto krajowe. I co, też się nadziałam.A obejrzałam tyle filmów,wzięłam ze sobą kolegę,mechanika. Auto jeździ, jest w bardzo dobrym stanie jednak przebieg i kwota na umowie to oszustwo.Ale cóż,warunki były sprzyjajace,rodzinka z dziećmi,niedomyty chłopaczyna, nie cwaniak a jednak oszust,bo uzupełnił ładnie umowę i wpisał niższą kwotę.Podpisałam.Człowiek uczy się na błędach, jednak jeszcze chwila i takamu opinię wystawię gdzie się da i systematycznie powtórzę, ze będą go omijać jak handlarza z Radomia.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Kupiłam auto - przebieg wg sprzedawcy 130 tys. km, a rzeczywisty 230 tys. km

napisz nam kto to taki

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Kostomłoty omijajcie z daleka.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Odp.: Kupiłam auto - przebieg wg sprzedawcy 130 tys. km, a rzeczywisty 230 tys. km

gdzie było kupione to auto w radomiu? bo mam podobny problem też kupiłem w radomu

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie, Kostomłoty.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Odp.: Kupiłam auto - przebieg wg sprzedawcy 130 tys. km, a rzeczywisty 230 tys. km

Nie stan licznika się liczy a stan techniczny pojazdu, co z tego że będzie miał 150 tys jak moze byc w gorszej kondycji niz też z przebiegiem 250.000 kupuję się samochod a nie jego przebieg. Ja bym się nie przejmował

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ok, dobrze mówisz, tyle,ze rok temu to auto w pl miało mniej przebiegu o 100tys, mi chodzi tylko o jawne oszustwo hanldarza z Kostomłotów,bo od niego kupiłam i nie interesuje mnie kto cofnął ten licznik.Szukałam jak najmniejszego przebiegu i znalazłam.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Spójrzmy na to z tej strony...czy gdybyś wiedział ze to auto ma 230tys km to byś kupił? :) nie! Ludzie...tu nie ma co na kraj narzekać i na to ze 'kreca liczniki' bo temu wszystkiemu są winni chorzy obywatele!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie, kupiłabym droższy z mniejszym przebiegiem i krajowy bo takiego szukałam.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Jesteśmy winni, ze inni popełniają takie oszustwa? Podobno można spokojnie sprawę wytoczyć, potrwa to trochę ale ukarają oszusta.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

ciesz się ze nie ma 530 tys, 230 to sie dobrze dotarł dopiero, a jeszcze zalezy co za marka i silnik

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

To 10letnie auto i raczej 530tys nie jest możliwe.I tak jestem zła i zastanawiam sie czy nie zgłosić do US faktu, ze zapłąciłam więcej niż mam na umowie. Mściwa jestem dlatego, że całe życie jestem cholernie uczciwa.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Moim zdaniem to trzeba sie w takim przypadku cieszyć , ze auto jest sprawne i nie z przeszczepu jakiegos. Przebieg, jak ktoś napisał wyżej jest względny. Niejedno auto wg licznika zjeżdżone, bedzie w lepszym stanie, jak takie co stało w garażu. Wszysko zależy od charakteru poprzednich właścicieli(la). Spokojnie - 5 tys róznicy i nerwy - tyle mozna stracić w przypadku udanej reklamacji, to utrata wartości o jeden lub dwa roczniki. Jak auto dobre, to sie nie przejmuj, ogłoś i jeździj az znajdzie się kupiec. Mądrzejsza o doswiadczenie poszukasz sobie następnego. Nie samochod Cię wkurza tylko handlarz. Z czasem przejdzie ci złość i polubisz to auto. Naprawdę u nas ciężko kupić auto nieprzekręcone. Trzeba się z tym liczyc.

Gość_wiem
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Przebieg 230 tys km to prawidłowy przebieg dla auta ok. 5 lat. Świadomie ktoś chciał oszukać zaniżając cenę, musi ponieść konsekwencje.

Gość_kierowiec
              Zgłoś
              Odpowiedz

Podpowiedz jak ma tą konsekwencję ponieść. Jestem skłonna zgłosić to do US i zapłacić"gapowe", ponieważ podpisałam,że płacę mniej.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

To Ty musisz ponieść tą konsekwencję, przez całe życie jesteś uczciwa i nagle raz dałaś się skusić na nieuczciwość? A może powiedział Ci handlarz, że opuści 300-400 zł jak wpiszecie na umowie mniejszą kwotę? Chytry dwa razy traci. Uderz się w pierś, jesteś współwinna i zostaw sprawę. Dla paru groszy nie warto narażać się bądź co bądź nie wiadomo jakiemu typowi.

Gość_kierowiec
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Absolutnie nie było gadki o wpisywaniu niższej kwoty, po prostu ten handlarz ja sobie wpisał i juz, a z ceny i tak zjechał. Nie mam powodu żeby uderzyć się w pierś. Mogę jedynie przyznać, ze jestem cholernie naiwna. Ale ta lekcja życia przyda mi się na pewno.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

wpisał, a Ty nie zauważyłaś jak podpisywałaś dwie umowy? Zgłaszając to do skarbówki więcej narobisz sobie kłopotów. Jedynie co możesz to na wszystkich możliwych forach opisać sprawę, inni poczytają i będą omijać sprzedawcę szerokim łukiem

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -