Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

          Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

          Jadłam czulent. Bardzo smaczny.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

            Warto powtórzyć jesienią lub jeśli będzie więcej chętnych "wykidajłów" zrobić to samo w kilku podejściach:

            kuchnie żydowska i śródziemnomorska,

            kuchnia azjatycka

            kuchnia meksykańska i amerykańska

            kuchnia regionalna i słowiańska

            Dla chętnych wynająć budy na placu. Jeśli piwo to patrol straży miejskiej krążący wokół placu. Kosze na sieci- super załatwione. Prosimy o powtókę

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

              Oj tak powtórka. Rewelacja wszystko. Zapraszamy tych kucharzy jeszcze raz :-)

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                Było bardzo smacznie, ale żołądki za małe na to wszystko.

                Zjedliśmy tylko w 4 miejscach ;)

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                  i portfele za cienkie na takie imprezy

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                    A to już niczyja wina poza Tobą niestety.

                    Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

                Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                Kilka osób na forum pytało jaki lokal gastronomiczny otworzyć. Dwa dni festiwalu kulinarnego były idealnym wskaźnikiem czego mieszkańcy oczekują i jakich smaków brakuje.

                Gdyby ktoś zadał sobie trud i poobserwował lub zapytał poszczególne ekipy jak im towar schodził miałby badanie rynku na tacy.

                I to z dużą poprawką na ceny, które z ciężarówki i w piknikowej atmosferze były wyższe, niż w fastfoodowym lokalu.

                Ja zaobserwowałem bardzo duży ruch na bostońskich kanapkach w "nice to eat you" (pewnie także z racji samej urody ich prezentacji i sposobu podania klientowi) bardzo obfitych burgerach w "na-żarty" , "easy rider" mexican food.

                Całkiem znośnie szło kuchni żydowskiej, makaronom, podpłomykom.

                Mniejsze powodzenie miała kuchnia azjatycka.

                Ale to tylko krótka obserwacja a można było mieć pełny pakiet wiedzy.

                Podpłomyki i kanapki mają szansę powodzenia, bo ich w naszym mieście nie ma a smak jest nam bliski.

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                  Ja po skosztowaniu pączka wołowego z parmezanem, oliwkami i sosem bazyliowym z przyjemnością zjadłem zapiekankę w Chilli Pub z sosem meksykańskim i ketchupem przekrojoną na pół :) Za jedyne 14PLN oczywiście. Nie chadzam tam często, ale te zapiekanki naprawdę mają kurde udane.

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

                  Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                  Żaden z lokali stacjonarnych z takim jedzeniem nie sprawdzi się w Ostrowcu, nie oszukujmy się. To nie Warszawa, Kraków czy Wrocław, gdzie ludzi przewija się codziennie tysiące i jest przemiał. To że na food truckach było dużo ludzi i wydarzenie cieszyło się sporym powodzeniem to jednorazowy wyskok, bo pojawiło się coś nowego, coś czego nigdy w mieście nie było i ludzie przyszli zobaczyć i spróbować. Gdyby taki food truck albo budka stacjonarna z np. quesadillą powstała w Ostrowcu to zarabiałaby ledwo na swoje utrzymanie albo dawała niewielkie zyski właścicielowi. Ale trzymam kciuki za kogoś kto porwie się na otworzenie lokalu z jedzeniem którego jeszcze w Ostrowcu nie było - pewnie będzie jak ze wszystkim, zaczną narzekać że za daleko, za słone, niesłone, za zimne, za ciepłe, że w domu to za połowę tej ceny Kowalski sobie zrobi i szlak ideę trafi. Miasto pustoszeje, turystów nie ma, obcokrajowcy nie zwiedzają, a co za tym idzie jest ograniczona liczba odbiorców pewnych dóbr.

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

            Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

            podplomyki super

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

              My też byliśmy, całą rodziną. Makarony włoskie wspaniałe! To dla kobiet, a chłopaki rzucili się na mięsiwo. Powtórka z rozrywki kulinarnej obowiązkowo!

              Gratulacje dla organizatorów. Nareszcie rynek ożył... Spotkania z wieloma znajomymi osobami bezcenne i każdy pałaszował to co lubi.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 49

              Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

              Było naprawdę świetnie. Tyle ludzi na Rynku dawno nie było- klila lat albo więcej. Mam nadzieję że to się jeszcze będzie powtarzac.

              A tych , co marudzą że za drogo to przecież nikt nie zmusza do przychodzenia. mogą sobie kupić produkty w dyskoncie i zrobić taniej w domu

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

              Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

              Malkontenci niech żrą parówy z Biedrony. Falafela w domu raczej nie zrobisz a przy okazji takich imprez możesz sobie pozwolić- specyficzny smak ale warto.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

                Na prawdę nie zrobisz sobie sam falafela? A jajko chociaż sobie ugotujesz, czy w domu tyle te "parówy z Biedrony" wchrzaniasz?

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

              Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

              Też jestem zdania,że trzeba to powtórzyć, super inicjatywa, jedzenie dobre, coś się wreszcie zadziało

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

      Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

      Gratuluję stowarzyszeniu ISO!!!!! kawal dobrej roboty! dawno sie tak swietnie nie bawilam oby wiecej waszej aktywnosci!!

      Legolas
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

      Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

      Dziękuję organizatorom za inicjatywę, bo wreszcie coś ożywiło rynek i było smacznie :)

      Ja odwiedziłem 4 punkty i mój ranking to:

      1. Azja w bule - kapitalny "buldog", świetna kompozycja smaku, byłem zachwycony

      2. Kanapki w stylu bostonskim - super smak i nie do przejedzenia, wziąłem dwie i w domu dojadałem :)

      3. Podplomyki - całkiem dobre, fajny pomysł

      4. Burrito in love - średnie to burrito na tle konkurencji, choć nie twierdzę że złe

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Kulinarna uczta na ostrowieckim Rynku 20-21 maja 2017 r.

        Ale płyta rynku jest usyfiona. Plama na plamie.

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
11 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę