Piszesz, że Duda ma stały elektorat, więc jego wynik to żadne osiągnięcie. A ja uważam natomiast, że Kukiz ma najbardziej medialne nazwisko jako muzyk i wszędobylski celebryta. Tym bardziej jego wynik nie jest sukcesem. Powiedziałbym nawet, że ten wynik przy jego popularności to porażka, ponieważ powinien trafić do drugiej tury, o ile nie wygrać wyborów już w pierwszej.
Ja nie rozumiem sytuacji w kraju? Przecież to nie ja głosowałem na muzyka w wyborach prezydenckich...
JohnyCash, wypraszam sobie. Nie jestem żadną babcią przy kościele a głosowałem na Dudę. Twoje stereotypowe myślenie mnie przeraża. Babcie to zazwyczaj nie chodzą na wybory w ogóle twierdząc, że one już swoje przeżyły a teraz to niech się młodzi martwią. Nie zgadzam się że Komorowski zgarnie elektorat Kukiza. Tak się składa, że mam wielu znajomych, którzy na niego głosowali i z tego co mówią na Komorowskiego nie zagłosują bo gościa nie trawią. Część z nich zagłosuje na Dudę a pozostali zostaną w domu. Mam nadzieję, że Duda wygra te wybory.
Nie denerwuj się na niego. Przecież widać po tym co pisze, że ma marne pojęcie. Zapewne Kukiz ujął go tymi swoimi JOWami...
Do zamkniętych głów mówię: zaczęło się.Czas na zmiany w dobrą stronę.polska to kraj który ma prawo być z siebie dumny.Nie pozwólmy Popsuć tego potencjału.To nasz kraj i walczmy o Polskę dla nas.
Żałuje ze nie wygrał.
Niewiecie na kogo głosować w 2 turze ?nieglosujcie!!!!
Ale jeśli nie będziecie głosować idzie na wybory !tak paranoja !zaglosujcie na obu by wasz glos był nieważny a nie brał udział w oszustwach !
Pozdrawiam wszystkich chcących zmian w naszym kraju
Żałuję że nie wygrał.Mielibyśmy zmiany szybciej.A tak będą zmiany tylko trochę później.To tak jak z córką która dowiedziała się co to seks.
I tak i nie,te głosy to krzyk bezradności i bezsilności,oznaka sprzeciwu wobec tego co jest w Polsce.
Oddałem głos na Kukiza ale to nie jest kandydat na prezydenta,momentami zachowuje się jak bachor to obrażanie się i fochy są irytujące.
Panu Kukizowi, kandydatowi na Prezydenta RP i człowiekowi estrady, dedykuję piosenkę Cool Kids zespołu ECHOSMITH. Nie dlatego, że jej tytuł brzmi podobnie jak Jego nazwisko, ale ze względu na jej przesłanie.
Albowiem marzenia niekiedy się spełniają.
Gorilla
Nie wiadomo o czym mówi. "System" - niedługo będzie nim straszył dzieci. System niszczy, walka z systemem, system trzeba zmienić - bełkot.
oby okazał się lepszym koalicjantem PIsu niż pan Lepper
widać że spora część Polaków chce radykalnych zmian. najlepiej to widać na pokazywanej mapce w tv Republika, cała ściana wschodnia i trochę środka i trochę południa głosowały na PIS , reszta nie chce zmian, nie dziwne bo tam od dekad były inwestycje w drogi w gospodarkę więc ludzie nie odczuli takiej biedy jak ci ze ściany wschodniej czyli Polski B,
ale jak to się ma do kwesti silnej , niezależnej , niezawisłej Polski, godnego życia, traktowania głosów obywateli, dbania o Polską rację stanu, dbałość o gospodarkę całego kraju- to są chyba wartości ważne dla każdego Polaka niezależnie gdzie mieszka?
Paweł wygrał i będzie parł z nami do przodu a te łajzy z POPiSu powinny zacząć się bać bo dni żerowania na narodzie mogą się szybko skończyć.
brawo Paweł Kukiz:)
chcemy zmian dosc tej politycznej buty
ściana wschodnia jak zawsze pokazała swoje zacofanie i nic więcej