Vat neutralny ? dla odbiorcy końcowego też jesdt neutralny ? :)
No to dobrze rozumiesz. Jest neutralny, obojętny. Możesz go odliczyć przy zakupie. Uderza w konsumenta ostatecznego. Np w Kowalskiego który jest pracownikiem. A on dostaje wypłatę i już jak ją rozdysponuje to jego sprawa. No ale mit 73% procent właśnie upada. Bo nawet podatek od pracownika to i tak nie jest nawet 50%
Po co mam się podpisywać?
Czy ja startuje w wyborach? :)
Daj spokój. Raz ubabrałem się w politykę i nadal czuję się brudny.
Wstyd mi że poznałem takie gnidy i że nadal uważają mnie za znajomego.
Nic tak cię tylko ostrzegam. No ale może jesteś jak reszta. Więc toń w tym sosie
hahahah odliczyć przy zakupie? zwykły obywatel odlicza VAT np. od zakupionego chleba? od czego odlicza? człowieku.... to proszę napisz od czego człowiek pracujący na etacie ma odliczyć sobie VAT od szamponu, chleba, bułek czy kiełbasy... bo idą święta i ludzie pewnie skorzystają. A pewnie Tobie chodziło o firmę, więc firmy odliczają VAT ZAPŁACONY w kosztach, ale i tak płacą od sprzedaży od wartości dodanej. Nie bardzo masz pojęcie o podatkach. Widzę że masz łatwość oceny innych i współczuję Ci znajomych skoro oceniasz ich jako "gnidy" a raczej współczuję im takiego znajomego...
Czytaj Jacku ze zrozumieniem, no mnie kilka razy wysuwasz takie argumentum ad ignorantami a sam chyba nie czytasz ze zrozumieniem.
Napisałem że cierpi na tym odbiorca końcowy. Więc co się czepiasz? Ale najpierw braliśmy przykład firmy z obrotem 12000 miesięcznie
Zmieniasz zasady jak ci wygodnie.
To dajemy minimalną krajową.
2100 - 73%= 567zł bez opodatkowania.
Wierzysz w to?
Boję się że tak.
No ale tu nie możemy wliczać 19% dochodowego
2100 - 54% = 966
Pewnie też nie ale to jest ten pułap który jestem skłonny uwierzyć że z minimalnej zostaje dla mnie po odliczeniu wszystkich podatków.
A co powiecie panowie na 1% podatku od obrotu? Znika potrzeba prowadzenia zawiłej księgowości, prowadzenia kontroli skarbowych, pisania wyjaśnień. Wszyscy chętnie zapłacą łatwo wyliczalny podatek i będą spali spokojnie.Pieniędzy wystarczy na zagwarantowanie przez państwo podsatowych potrzeb obywatelskich. Należy system upraszczać, a nie komplikować. Pozwolić płacić ubezpieczenie społeczne proporcjonalnie do osiąganych zarobków, - obecna wysoka stawka ZUS dla osób prowadzących działalność gospodarczą, paraliżuje małe firmy i często jest przyczyną zaniechania aktywności gospodarczej. Kukiz'15 składa projekty ustaw, które regulują szereg barier narzuconych przez antyobywatelskie regulacje prawne.Takich działań nie można nie zauważać.
Zastanawiałem się nad tym 1% od obrotu, ale to chyba w dalekiej przyszłości. Przy obecnym obciążeniu skarbu państwa przez wydatki na urzędników, /ZUS itp. itd. mogłoby nie starczyć. Potrzebna jest reforma podatków to niewątpliwie. Wiadomo że kasa ZUSu jest pusta i jeżeli tak dalej będzie to obecni 40-50 latkowie dostaną bardzo niskie emerytury. Jedyna nadzieja w oszczędzaniu.
A co za tym idzie trzeba pozwalniac w samorzadach. Beda oszczednosci
o co kolego pytasz jeżeli chodzi o JOWy? nie rozumiem pytania, czy pytasz jak się czują, czy kiedy będą? skonkretyzuj
Jacku ,odpuść pajacowi,uczepił się JOW-ów i struga pawiana ,olej gościa bo to Stalinowiec zapewne szukający szczęścia,które do niego nie wróci.Będzie Cię nękał bo zapewne siedzi na emeryturze ubeckiej czy innej peperowskiej,głupiego czesem trzeba przepuścić jako pierwszego,niech sie cieszy (jak przysłowiowy głupi z bułki)
nie, po prostu on nie wie o co pyta... tak jakbym zapytał "jak okręgi wyborcze? jak województwa?"
Raczej gościu nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie dotyczące obietnic wodza.
Czy o JOWach decyduje Kukiz 15? czy Kukiz ma wiekszość? czy ty wiesz co piszesz, czy piszesz co wiesz? gościu...
A co z tymi aferami w tym kukiz15'