no chyba nie! tak wypisuj sobie jakieś wyimaginowane głupoty na temat pg3. chciałam powiedzieć, że nie biją tam uczniów, bo są kamery i to nie tylko na terenie szkoły...
myślisz, że dresy idą do jednego gimnazjum, panienki do drugie gimnazjum, a jeszcze inna do drugiego gimnazjum????? wszędzie towarzystwo jest mieszane! najlepiej to napisać petycje, żeby całą klasą przejć:)
3, jak jeszcze trawisz na dobrych nauczycieli (co jest bardzo prawopodobne) to super.
tylko 4, porównaj wyniki egzaminów końcowych. chyba, że chcesz mieć szafkę w szatni, nie wiedzę.
Między PG4 a PG3 wielkiej różnicy nie ma i śmieszne wydaje mi się robienie z tego wielkiego problemu. Poziom mniej-więcej jednakowy. Ja skończyłam PG4 rok temu i uważam, że to fantastyczna szkoła, bardzo dobrze wspominam, ale na Boga, to nie znaczy, że PG3 jest złe. Do gimnazjum zazwyczaj idzie się tam, gdzie znajomi z podstawówki, logiczne.
Co do PG4, muszę przyznać, że nauczyciele wspaniali, zwłaszcza pan Kaszuba, pani Opałka i pani Moskalewicz. W liceum nie spotkałam się z takimi pedagogami. Poza tym nowa sala teatralna, więc nareszcie wszystkie przedstawienia wyglądają normalnie, w bibliotece przemiłe bibliotekarki i miła atmosfera. Samorząd ma duże pole do popisu i wsparcie nauczycieli. Nie wiem jak to wszystko wygląda w PG3, może podobnie.
Ja do pg 3 chodziłem 7lat temu, i naprawdę dobrze wspominem te czasy... jak bym chodził do pg 4 też pewnie by tak było;) bo to w końcu okres dojrzewania;D hehe
i sprzętu nowego coraz więcej, klasy niewielkie, super atmosfera..duża hala
Jeśli twierdzicie że wszyscy nauczyciele są extra, to jest nieprawda!!! W każdym jednym ostrowieckim gimnazjum są lepsi i gorsi nauczyciele, bardziej przykładający się do tego co robią i ci co olewają wszystko !!! Ogólnie wszystkie gimnazja w Ostrowcu są mniej więcej na takim samym poziomie, a lukrowanie że moje najlepsze jest trochę niesmaczne!!!
Zdecydowanie PG 4. Dobry poziom, maŁo snobów, naprawdę super atmosfera.