Lans to jest jak tatus i mamusia kupic niedorajda samochodziki ktore gowno potrafia. A jak cie Oczy bola to nie czytaj i MKP wita!
Ha,ha gość Piotrek aż się boje pomyśleć jak jeździsz bo do szkoły to chyba pod górkę miałeś i na pewno pod wiatr.
Auto takie czy inne to nie problem, problemem jest głupota ich właścicieli/kierowców...
Każdy zna kierowce BMW na ostrowcu. Ostatnio widzialem jak przed policja na skrzyzowaniu wszedl dryftem. koguty zaswiecily jak na dyskotece. Myślałem że zabrali mu prawko za dryfty, a okazuje się że nie. Niesamowity kierowca. Miałem okazje z nim się przejechać (wtedy jeszcze jeździł innym autem). Mimo zawrotnych prędkości i tego co potrafi zrobic z autem jeździ bardzo bezpiecznie i ma niesamowita kontrole nad pojazdem. Władze powinny pomyśleć o torze dla takich fanó motoryzacji, a nie walczyć z nimi. Osobiście nie jezdze w ten sposób, ale lubie popatrzeć jak inni jezdza.
tor kielce-niech jedzie i sobie udowadnia. Ale problem taki że tam już by nie błyszczał a poza tym to zbyt drogo dla takiego biedaka. Ostatnie 2 tyś wydał na 'brykę'/ Ale jest gdzie pojeździć tylko szkoda.
Zabawne, że niektórzy tutaj uważają, że "młode" auto z Zachodu - kupione za okazyjną cenę, na pewno bezwypadkowe jest bezpieczniejsze niż stare (obgadywane w tym temacie BMW).
Nie rozumiem, po co zakładać kolejny temat dotyczący driftujących czy szalejących osób, które to "zakłócają" porządek ruchu drogowego w Ostrowcu.
Prawda jest taka, że nie da się wszystkim jednocześnie dogodzić.
Wyganiacie na pusty plac - tylko gdzie taki jest w Ostrowcu?
ZOZ -? A to mały peszek, bo jak tylko ktoś zacznie szaleć na ZOZie to zaraz znajdą się ludzie, którzy widzą jak ktoś driftuje pomiędzy tłumami ludzi albo pomiędzy wieloma zaparkowanymi tam samochodami.
Wybaczcie, ale w życiu nie widziałem na ZOZie więcej niż trzech/czterech osób i więcej niż pięciu zaparkowanych tam samochodów.
Przykre jest też to, że patrzycie na tych Młodzianów przez pryzmat tego czym jeżdżą - to, że ktoś jeździ starym autem - wcale nie znaczy, że jest ono w złym stanie technicznym. Znam masę młodych ludzi w Ostrowcu, którzy jeżdżą starymi autami i naprawdę ich stan jest dużo lepszy niż niejednego kilkuletniego auta.
A co do karania i działań Policji...
jak już ktoś wspomniał wyżej - dlaczego do tej pory nikt nie wpadł na pomysł, żeby zamknąć ZOZ raz na dwa tygodnie - zrobić wpisowe, wytyczyć prostą trasę. Chłopaki z BMW, Hondy i Opla na pewno byliby zadowoleni.
Zrobi się cieplej zaczniemy jeździć na StarOesy do Starachowic.
Poza tym - dlaczego ciągle są łapani tylko młodzi kierowcy?
a co z tymi młodymi 70-latkami, którzy wyjeżdżają, co niedzielę?
a co z kobietami, które nie patrzą w lusterka i cofają na słuch?
a co z "dobrymi rodzicami", którzy przewożą małe dzieci bez fotelików?
a co z tymi, którzy mają pozakładane niebieskie postojówki, "zenonowe" żarówki, i innego rodzaju badziewia z targowicy?
oni nie stwarzają zagrożenia w ruchu drogowym?
Na każdego znajdzie się jakiś "haczyk" trzeba tylko uderzyć się w piersi i pomyśleć logicznie.
I naprawdę szanuję Panów z Policji Drogowej w Ostrowcu, bo są porządni towarzysze i poniekąd rozumieją młodzież. I niech wiedzą, że ta "szalejąca" młodociana grupa kierowców nie chce celowo działać im na nerwy - tylko zawsze znajdzie się jakiś uprzejmy obywatel, który doniesie. Ot, taka mentalność i utarty stereotyp.
aaaa i byłbym zapomniał...
"Przedni napęd jest dla dziewczynek!" :).
Pozdrawiam!
Cinek
super gość to opisal 100% prawdy niech wyleją jakiś kawalek asfaltu i niech katuj swoje auta stare czy nowe co za różnica tak tu piszecie jak by każdy mial nowe auta i kupione za swoją kase
Wreszcie znaleźli się na tym forum ludzie z zdrowym podejściem do sprawy, popieram.
Cinek niezgodze się z tezą którą napisałeś: "Przedni napęd jest dla
dziewczynek!". Teraz w większości samochodów jest przedni napęd, Ja również taki posiadam i wcale nie narzekam, bo żaden problem wprowadzić tylnonapędówke w poślizg, a spróbuj to zrobić przednim na suchym asfalcie.
To niech se wyleją za własne pieniądze nie myślę na takich wydawać.A jak chce adrenaliny.Legia Cudzoziemska takich chętnie przyjmuje cha!!!!!!
a czemu "ktoś" ma to zrobić? Jak chcesz to sami się zorganizujcie i zróbcie zamknięty plac i weźcie wpisowe itd. Pokażcie że potrafie coś zrobić a nie tylko czekać aż ktoś wam wszystko zorganizuje lenie! Macie stare graty które normalnego uczciwego przeglądu by nie przeszły. Żaden z was tak na prawdę nie jest nic warty w prowadzeniu samochodów. Myślicie ze wciskanie gazu do dechy i skręt kierownicy w niby uślzg to jakaś wielka umiejętność? Dobre żarty.
rubinho widze ze jezdzisz nowka ferrari i samochod pnizej 10ciu lat np. to juz dla ciebie grat. Z tego co widze to ty raczej taki niedzielny kierowca jestes i zaloze sie ze wpadasz w niewielki nie kontrolowany poslizg i wtedy puszczasz kierownice-rece na oczy kladziesz i co sie ma stac to sie stanie. Wypisujesz tu swoje marne wypociny bo na tyle cie stac - a moze jestes mistrzem driftu skoro piszesz ze skret i "niby uslizg" (chociaz nie wiem co to znaczy) tp dla ciebie normalka.
Gość_rubinho wykonałeś kiedyś taki poślizg, bo myśle, że jedyny jaki przez przypadek udało ci się zrobić to niekontrolowany i bardzo szpanujesz wiedzą na ten temat, gdybyś umiał choćby 10% tego co niektórzy to mógłbyś próbować się wypowiedzieć. Tylko nie przegrzej swojego nowego ferrari podczas prób pokazania się.
No młodzieży coście się wychwalili to wasze ale moim zdaniem to prawdziwą umiejętnością jest nie dopuścić do poślizgu , bo auto czy stare czy nowe trzeba prowadzić PŁYNNIE! przynajmniej na ulicy! amen.
racja kleryk. Zainteresowany i ari-możecie mnie obrażać choć mnie nie znacie. Pewnie jestem słabym kierowcą ale nigdy bym nie stwarzał niebezpieczeństwa w ruchu ulicznym jak wasi idole. Zwracam uwagę że jeżdżenie takie jak oni świadczy o tym że chcą się po prostu popisać przed normalnymi użytkownikami dróg swoimi miernymi umiejętnościami i jeszcze mierniejszymi gratami zespawanymi z kilku innych. Prawdziwy kierowca coś umiejący sportowego W ŻYCIU by nie popisywał się na zwykłych drogach. Bo taki kierowca zna swoje umiejętności i nie potrzebuje się dowartościowywać przed gołodupcami jak wy (zainteresowany i ari). To moja opinia.
sam jestes golodupiec rubinho hahaha no pochwal sie czym smigasz?? passatem rodzicow?? czy wlasna dwojka i zbierasz na nowa pande od 10lat zeby potem sie pokazac.... Jak jestes twardziel to moze sie umowimy bo widze ze kozaczysz tylko na forum. Zacznij juz dzis pytac kumpli czy by ci bryki nie pozyczyli zeby sie w niej pokazac jak sie spotkamy
Daje gwarancje ze siadasz do takiego BMW o jakim mowa i ten ktos czyliwłasciciel mowi zrob to i to a ty jeste zielony jak trawka na boisku wiec oszczedz słowa
Żaden z was tak na prawdę nie jest nic warty w prowadzeniu samochodów. Myślicie ze wciskanie gazu do dechy i skręt kierownicy w niby uślzg to jakaś wielka umiejętność? Dobre żarty.
bo to ty jestes smiechu warty człowieku... nie znasz nie osadzaj!
Popieram!!!:)
no mnie dziś o mało w d. auta nie wpakował się szyniok pod tesco. jakimś ciemnym - czarnym lub granatowym - 15 letnim struclem. wyjechałam z tesco i nagle w lustrku zobaczyłam z jakim impetem gościu wyjechał z zakrętu z tesco i dosłownie milimetry wyhamował za moim zderzakiem. wyhamował, jechał do następonego parkindu przy tesco tym koło rawki. nie miałam czasu, ale niewiele brakowało a wjechałabym na parking spisała nr rej i zadzwoniła na policję. nie szarpałabym czy nie kłóciłabym się z gówniarzem!