Bardzo jestem ciekawa kto tym razem będzie napychał sobie kieszenie
Zacytuje komentarz z tego artykułu który mi się spodobał i ma poparcie w tezie na stronie KRSu. ,,no bez jaj. Czy w tym mieście naprawdę są, aż takie układy, że TOS ma w 2 turze głosowania swoich 2 członków czyli wiceprezesa stowarzyszenia i członka zarządu? Czy ludzie zdają sobie sprawę, że właśnie zostali nabici w butelkę przez obecnych rządzących?" Coś mi się wydaje, że mieszkańcy właśnie podpisali wyrok śmierci nad tym miastem. Smutne ale coś czuje, że prawdziwe.
To się okaże. Grunt że ogólnie wygrał PIS!. Co Ty na to pismen? Brałeś melisę? ;)))))
tylko nie Kałamaga ,uchowaj boże
Ja byłem zadowolony z obecnych rządów i dlatego głosowałem na Kałamagę. Jeśli kandydaci z czołówki byli tacy źli, to po co ludzie na nich głosują. Mieliśmy spory wybór, aż 6 różnych kandydatów. A jak widać ludziom zazdrość, że ktoś po latach pracy się dorobił.
zgadzam się, tylko nie Kałamaga...
Ludzie co wy widzicie w p.Kałamadze - porażka
prawie pewne II tura Górczynski-Duda
idz spac pisioku
Górczyński z ponad 40% poparciem. Będzie 2 tura z panem Dudą.
jasne trzeba tez innym szanse
Będzie druga tura, w której zagłosuję na pana Dudę.
Górczyński już piastował władzę w Ostrowcu. A ludzie narzekają że źle jest i dalej na niego głosują. NIE ROZUMIEM
Ja Kałamagi nie chcę w roli prezydenta, a już na pewno nie chciałabym by "pierwszą damą" w mieście była pani Kałamagowa. Wczorajsza jej wypowiedź w tv lokalnej i jej wygląd - ta fryzura - żółto-słomiany blond - przedpotopowa, te czerwone ciuszki rodem z targowiska - masakra - nadaje się na sołtysową jedynie (nie ubliżając sołtysowym).
Nic dodać nić ująć ktosiu. Czy Kałamaga czy Górczyński ten ten sam.... resztę przysłowia znacie
W pełni się zgadzam, nawet nie odspawać a oderżnąć !!!!
"Jak poinformował PAP przewodniczący Miejskiej Komisji Wyborczej w Ostrowcu Św. Tomasz Wójcik, najwięcej głosów w wyborach prezydenta uzyskali: poseł PSL
Jarosław Górczyński (własny komitet, popierany przez ludowców) - 10 tys. 116 (43 proc.) oraz radny miejski Zbigniew Duda (PiS) - 6729 (28 proc.).
Kolejni kandydaci osiągnęli następujące wyniki: urzędujący starosta ostrowiecki Zdzisław Kałamaga (Komitet Twój Ostrowiecki Samorząd, popierany przez SLD i PO) -
3671 głosów (15 proc.), b. poseł Samoobrony Leszek Sułek (Komitet Polska Patriotyczna) - 1530 głosów (6 proc.), urzędnik Krzysztof Adamski (Komitet Lewica
Ostrowiecka, członek Twojego Ruchu) - 1048 głosów (4 proc.), przedsiębiorca Krzysztof Ołownia (Nowa Prawica-Ostrowiec) - 708 głosów (ok. 3 proc.).
"