Tendencyjna odpowiedź pismena.
Jesteś gorzej ograniczony niż niewykształcony chłop na roli .
Hodują , bo nie mają wyjścia , robią to , żeby po prostu przeżyć , bo nie wezmą emeryturki jak ty .
Widzisz nawet nie potrafisz odnieść się do konkretnych cyfr .
Wole ogladac konkretne efekty a nie pojedyncze wyliczenia. Na wsi nie oplaca sie uprawiac marchewki i ziemniakow na wlasne potrzeby - kupuje sie w sklepie, podobnie jak wiele innych towarow rolnych. Dlaczego?
A emerytury tez sa.
No tak nie potrafisz tego zrozumieć .
Mój kolega na 240ha , więc już coś . Hoduje w polu same warzywa i jest rolnikiem pełną parą . Postawił nawet przechowalnię z pełnym elektronicznym sterowaniem . Mądrze też bym tak na jego miejscu zrobił , bo sensownie jest wykopaną na jesieni marchew przezimować w przechowalni i puścić na rynek w okresie ciężkiej zimy , gdzie cena powinna iść w górę , bo kopanej z pola już brakuje na rynku .
Takie założenia potwierdziłyby się w większości krajów , ale nie u nas . Dzięki spekulacjom giełdowym dwa lata temu w marcu wysypał na pole 90 ton marchwi żeby zgniła , bo cena w hurcie była dwukrotnie niższa niż koszty produkcji .
Co mógł rozdał ludziom za darmo , a reszta po prostu zgniła .
Według chorego prawa za rozdanie marchwi mógłby sobie jeszcze kłopotów narobić .
Ot cały biznes rolniczy .
Dodaj jeszcze suszę,gradobicia,nadmiar opadów deszczu,przymrozki.Ale to mogą zrozumieć tylko ludzie na poziomie.
No panowie nie miałem pojęcia , że prawdziwi rolnicy tu zaglądają , ale wielki szacun dla was tym bardziej , że widzę , że pismen ma nie lada kłopot , bo musi stawić na forum czoło rolnikom , którzy dość sensownie piszą
Oooo mogę jesteś pierwszym hodowcą świń , którego poznałem na forum --- wielki szacun kolego .
A ten prezencik urodzinowy to z hodowli czegos tam nieoplacalnego.
takie wypowiedzi są objawami dość silnego zatrucia kremem mocującym do protez
Zachwycają mnie twoje wypowiedzi,jakie one są mądre.Według ciebie jak jeden rolnik na 10000 ma dobrze to cała wieś ma super.A może ten jeden jest złodziejem? Jeżeli taki pismen jest bardzo bogaty i super inteligentny to znaczy że wszyscy z miasta są tacy sami.A może ten jeden jest...jak wyżej?Mądry nie uogólnia w ten sposób.
He he z tym kremem pismena to dobre