A jaką to szkołe specjaliści trzeba skonczyć ,zeby pójśc do Policji ?menka64 odpowiadajac na twój post ta szkoła daje średnie wykształcenie,rzetelna wiedzę też ,tylko trzeba chciec z tego skorzystać,uczą w niej nauczyciele z ostrowieckich szkół średnich.
Ażbyś się czasami nie zdziwił jak się dostaniesz do policji po tej szkole czy po innej, nie ważne co skończysz tylko jakie masz plecy ot i cała prawda
Ta szkola tez jest dzienna,być może poziom jest niższy niz w innych technikach ale są tam tez uczniowie którzy dobrze sobie radza.Nie wiem dlaczego z taka pogardą mówisz o tej szkole.?Jak ktoś chce to tak jak wyżej pisałam będzie sie uczył i w ZDZ,zdobędzie zawód i pójdzie dalej na studia.Ważne jest to,ze szkola daje możliwości rozwoju,są wyjazdy na zagraniczne praktyki.Zreszta atmosfera jest fajna bo to mała szkoła a nie moloch.
jestem uczniem tej szkoły(na szczęście juz tylko do kwietnia) odradzam wszystkim ta szkole. Co to mialo nie byc z ta innowacja a koniec koncow trwalo to dwa lata. Mialy byc praktyki zagraniczne a nasza czwarta klasa nie byla nigdzie. Na praktyki wyjezdza tylko 16osob dwa razy w roku. mialo byc prawo jazdy i potem sluch o tym zaginal. Zenada
a jeszcze trzeba płacić kaszana
dajcie sobie spokój z tą szkołą, to ze nawet ukończycie nie musi oznacza ze macie gwarantowaną prace w policji... to tylko taki chwyt marketingowy...żeby kasę wyciągnąć od was. wielu skończyło i nawet w żadnej mundurówce nie pracują.szkoda czasu i pieniędzy. dziękuje.dobranoc.
do ucznia z 20.10, może byles za słaby, żeby wyjechac na praktyki?, z tego co wiem, na praktyki zagraniczne wyjezdzaja uczniowie najlpesi, ktorzy angazuja sie w zycie szkoly, a poza tym w przeciwienstwie do np. thm-u, gdzie jest duzo wiecej uczniow i klas, napewno mialbys jeszcze mniejsze szanse na taki wyjazd niz w zdz-cie, wiem ze duzo osob bylo juz na takim wyjezdzie i szykuja sie nastepni, a odnosnie inowacji to trwa ona 3 lata i w jej ramach sa ciekawe zajecia na bukowce, wyjazdy do szczytna, chyba czestochowy itd, dla zainteresowanych i chetnych uczniow jest duzo atrakcji
Do gościa policjant ,która szkoła gwarantuje ci pracę po skończeniu?To co bedziesz robił w dalszym życiu zalezy głównie od ciebie.Brawo absolwent zgadzam się z toba,najwiecej pretensji maja ci którzy nie robia nic ,nie chodza do szkoły,uciekaja z lekcji i obwiniaja innych o zło całego świata.Z tego co sie orientuje to obecne czwarte klasy z wyjatkami oczywiscie nie za bardzo sa zaangazowane w życie szkoły.
dokladnie Kika1 :), uwazam, że poziom szkoly okreslaja uczniowie, niektorzy maja pretensje do wszystkich tylko nie do siebie, dla zainteresowanych i zaangazowanych szkola naprawde duzo oferuje, tylko niektorzy nie chca z tego skorzystac i maja ciagle pretensje, w zadnej szkole nie osiagnie sie wiele, jesli nie da sie nic z siebie, nauczyciele tez nie zdadza za was matury, nie wystarczy tylko przyjsc do szkoly (nie majac zeszytu czy podrecznikow, odbebnic kilka godzin), i oczekiwac niewiadomo czego, minimum inicjatywy ze strony tych najbardziej narzekajacych rowniez by sie przydalo.
ale tam jest lepszy kierunek - strażak ja tam się wybieram
Takie profile szkół to totalna bzdura ,chodzi tylko o przyciągnięcie uczniów ale tak naprawdę nic nie daje taka klasa .
Swego czasu moja siostra miała zostać pseudodetektywem w Kielcach ,generalnie zrezygnowała przed początkiem nauki ,a mimo ,że nie była ani jednego dnia w szkole i nie wpłaciła wpisowego co było wymagane do przyjęcia żądano od niej czesnego za cały rok wtedy to było około 2500 zł .Sprawa oparła się o kuratorium w Kielcach gdzie osobiście usłyszałem od kuratora czy kto tam to wtedy był ,że takie szkoły to jedna wielka lipa bo nie ma takich zawodów w nauczaniu .
Generalnie by dostać się do policji trzeba startować w naborze który jest ogłaszany co jakiś czas, następnie zdać testy sprawnościowe i teoretyczne lub coś w tym stylu bo pewności ze względu na brak zainteresowania głębszego tą tematyką nie miałem .
Ja nie zgodze sie z przedmówcą,dlaczego nie daja nic takie profile?,w ramach innowacji młodzież wyjezdza na obozy do jednostek wojskowych,do Szczytna i w inne miejsca,gdzie mogą zobaczyć jak wyglada praca danej jednosyki w realu.Przecież nie muszą być policjantami jeśli nie chcą,kończą szkołe zdobywając zawod technik-logistyk,lub technik informatyk.Każdy ma wolny wybór i od niego zależy co chce robic w zyciu.
Moje pytanie brzmi, czy ZDZ pomaga w przygotowaniu do bycia policjantem, czy pomaga w nauce psychotestów oraz sprawnościówki tak by je przejść ?. CO się dzieje w naszym Państwie głupota opanowała już wszystko i wszystkich. Młodzi się burzą że TA szkołą jest im potrzebna starsi też bo GDZIEŚ muszą iść tylko po tym rozczarowanie i zawód w innym tego słowa znaczeniu ...
Przecież to bycia policjantem, strażakiem wymagane są inne kryteria. Lepiej zakończyć normalną szkołę z konkretnym kierunkiem a przy okazji rozwijać sprawność fizyczną oraz przeczytać parę książek od marnowania 3 czy 4 lat życia.
Śmieję się jak głupi czytając niektóre wątki tego forum, czasem zastanawiam się dla czego głupota nie jest największą chorobą cywilizacji oraz dla czego nie jest leczona.
Wybaczcie, proszę ;-) ubaw po pachy.
Pozdrawiam serdecznie.
klika1 pytasz jaka szkoła gwarantuję prace po jej skończeniu- otóz powiem ci...
każda Pożarnicza...Policyjna. po gimnazjum wpadłem na pomysł ze chcę zostanę policjantem, skończyłem Bronka a potem dostałem się do Szczytna i pewna robota jest teraz. ciekawa chociaż "brudna"
To jest technikum takie jak inne tylko siedzibę ma w ZDZ,to nie są czasy już ZDZ że kto nie uczy się to idzie tam,to było za komuny ludzie,widać jak niektórzy wogólę nie wiedzą.taki sam poziom, może niższy są przedmioty humanistyczne w technikum,ale dobrze bo trzeba kłaść nacisk na techniczne i w tym techniku wyjeżdżają wszyscy uczniowie na praktyki nie tylko najlepsi bo dostał 6 w I klasie to się za nim ciągnie do IV jak to jest w THM.THM dla mnie to wyssane z palca poziomy chwala się i są wredne nauczyciele i tylko im zależy aby jechać zagranice.a tam może pojechać każdy i nikt nie ryczy na nikogo i nie trzeba wstawać na na baczność bo nauczyciel niekiedy pod wpływem w chodzi do klasy.Kto chce się uczyć i kimś zostać nie ważne jaka szkoła.trzeba zdać dobrze maturę to się dostaniesz na jakie się chce studia i to można zrobić w każdej szkole,kto nie wie niech nie plecie o szkołach bzdury bo ZDZ to przeszłość teraz to są tam fajne technika