Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kto jest dłużej w szkole? Uczeń czy nauczyciel? Dziś dzieci kończą po 15/16

Ilość postów: 9 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Kto jest dłużej w szkole? Uczeń czy nauczyciel? Dziś dzieci kończą po 15/16”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: Kto jest dłużej w szkole? Uczeń czy nauczyciel? Dziś dzieci kończą po 15/16

6:53 maturę zdałam na piątki, czwórki, ale podstawy jakie miałam po szkole podstawowej dały mi bardzo wiele. Coś dziś nie gra skoro dzieciaki nie mają życia poza szkołą. Ostatnio namawiałam córkę na wyjście do kina ale niestety, miała tak dużo nauki, że jedynie weekendy może spędzić inaczej niż rycie w książkach. Teraz jeszcze nauczyciele straszą, że się ocen nie da poprawić, tak więc jest gorzej niż rok temu. Ja w liceum miałam czas na wszystko, moje dziecko w gimnazjum nie ma czasu na nic i dodam, że nie jest kujonem, uczy się tylko tyle ile musi. Po prostu jak twierdzi marnują czas w szkole.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Odp.: Kto jest dłużej w szkole? Uczeń czy nauczyciel? Dziś dzieci kończą po 15/16

Nie, absolutnie. Wracałam o 14,15. Praca domowa i po wszystkim. Jednak jak ja chodziłam do szkoły nauczyciele nie zadawali tak dużo. Na lekcji robiło się zadania, nie było korepetycji a wszyscy umieli. Nauczyciele tłumaczyli do skutku nawet tym "tępszym" jakkolwiek by to nie brzmiało.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

7:12 czas jest na wszystko, ale to zawsze kosztem czegoś. Dzieci powinny mieć czas na naukę. No i największy problem u mniejszych dzieci to ciężar plecaków... Plecy mnie bolą jak o tym myślę. No ale do samego j. polskiego 3 książki, ponieważ jeszcze nauczyciel jeszcze nie wie z czego będą korzystać. Kiedyś w małej szkółce były moje dzieci, owszem poziom... poniżej poziomu, jednak były szafki i dzieciaki zostawiały część książek.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Powiem tak: kto nie ma dzieci w dzisiejszych czasach, ten nie zrozumie.

Minęły już te lata, kiedy dzieci wychowywały się pod blokiem.

Teraz mają mnóstwo zajęć dodatkowych w szkole (typu kółka przedmiotowe, itp.), na których obecność jest wskazana.

W szkole spędzają tyle czasu ile my w pracy. Czy to jest w porządku???

Myślę że coś jest nie tak...

Gdyby nauczyciele mniej zadawali do domu (a nie jak pani od angielskiego sześć ćwiczeń, od matematyki cała strona w ćwiczeniówce, od polskiego trzy....), dzieci chętniej angażowałyby się w zajęcia nieobowiązkowe szkolne - np. chór, kółka, samorząd, itp.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

Moje dziecko zdało doskonale maturę i tylko w 3 klasie liceum chodziło na korepetycje z rozszerzonej fizyki i angielskiego. Raz w tygodniu, dokładnie rzecz biorąc. Miało czas na pasje i rozrywkę. Nie sądzisz, że może jest to kwestia ilorazu inteligencji, zdolności? A za to odpowiadają geny, czyli rodzice, nie nauczyciele.

Gość_:)
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Najgorzej jeśli to jest w-f lub muzyka a bywa i tak. Teraz już nauczycielom w-fu ograniczyli ocenianie ucznia i też im się to podobno nie podobało, słyszałam w radiu, że są przeciw. Oczywiście nie wszyscy ale jak ja chodziłam do szkoły(lata temu) to n-l w-fu uwielbiał gnębić dzieci. Później córka miała epizod z takim nauczycielem. Na szczęście dziś jest ok a młodsza uwielbia w-f, a to chyba zasługa nauczyciela. Zresztą moja młodsza córka uwielbia ogólnie szkołę,(jedynie uczyć się nie chce) takie bezproblemowe dziecko:-)

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

same idiotki

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajdują się 2 nadużcia opisane w Zasadach Forum:
    • w poście zastosowano krytykanctwo wobec osoby, firmy, produktu lub usługi (krytyka dla krytyki, negatywna krytyka bez podania argumentów, wytykanie pomyłek i braków); na tym Forum krytykę powiązaną z negatywną oceną należy popierać argumentami, np. negatywnie oceniona jakość wykonania usługi lub produktu musi być poparta faktami, danymi, uzasadnieniem itp.; nie należy upominać za drobne pomyłki w pisowni, ponieważ Forumowicze nie mają możliwości edycji napisanych przez siebie postów i ewentualnego poprawienia błędów;
    • w poście skierowano w kogoś jakąkolwiek agresję lub namawia się do takiego zachowania (m.in.: nękanie, wyśmiewanie się, kpina, groźba, zastraszanie, szykanowanie, wyzywanie, poniżanie, negatywne porównanie); na tym Forum nie ma ani akceptacji, ani tolerancji dla takich zachowań.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46

Niech idą do żłobka... Sfrustrowane mamusie...

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście de facto nie złamano Zasad Forum, ale wiele wskazuje na to, że balansuje się na krawędzi Zasad Forum (np.: próbuje się lub realnie dezorganizuje się rozmowę lub funkcjonowanie Forum w ogóle lub w czasie napisania posta; post znacznie odbiega od Zasad Forum, a zwłaszcza od rozdziału "Obowiązujące zwyczaje na Forum", które opisane są w punktach 6 i 7 Zasad Forum); prosimy ponownie zapoznać się z Zasadami Forum.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

Ty z 20:47 naucz się pisać i nie dój za dużo z tej buteleczki, ponieważ ci nie służy. I pieluchę zmień bo czasu na odejście od kompa zapewne nie masz.

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście de facto nie złamano Zasad Forum, ale wiele wskazuje na to, że balansuje się na krawędzi Zasad Forum (np.: próbuje się lub realnie dezorganizuje się rozmowę lub funkcjonowanie Forum w ogóle lub w czasie napisania posta; post znacznie odbiega od Zasad Forum, a zwłaszcza od rozdziału "Obowiązujące zwyczaje na Forum", które opisane są w punktach 6 i 7 Zasad Forum); prosimy ponownie zapoznać się z Zasadami Forum.
    Gość
W tym wątku znajdują się 9 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę