Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 57

Odp.: Kto burmistrzem Ćmielowa wybory 2018?

Młoda krew a nie stare układy? A powiedz mi w takim razie jak się stał asystentem posła Kotowskiego? Wszedł z ulicy i powiedział cześć, to ja- i dostał pracę? I wierzysz że w Peesel nie ma układów nawet na na najniższym szczeblu?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Kto burmistrzem Ćmielowa wybory 2018?

Asystent to żadna Fucha,a kogo miał wziąść kotowski, gościa z PIS??

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak nie fucha skoro ma umowę o pracę i dostaje pensje

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 79

Dokładnie. Rogala-Mazur jest asystentką Pacelta a nie zdecydowała się startować na burmistrza. Przynajmniej babka myśli i zna swoje możliwości. Sobieraj został asystentem i już wydaje mu się, że to wystarczy by zostać burmistrzem. Trzeba jeszcze coś dokonać a nie tylko przekładać papiery w biurze i pełnić rolę reprezentacyjną. To takie niemęskie zajęcie.

Gość_olek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 52

Rozmowa była tylko na temat budynku wystawionego przez Sobieraja, bo akurat ten budynek jest najbardziej widoczny dla osób czekających na autobus na przystanku w Rynku. Rozumiem, że Ty akurat masz wykształcenie w dziedzinie architektury i wiesz lepiej. Ja akurat nie mam i w dziedzinach, na których się nie znam ciekawy jestem opinii osób kompetentnych. Tym bardziej że człowiek, o którym pisałem nie mieszka w gminie więc jest bardziej niż my obiektywny. No ale zapomniałem, że Polak zna się na wszystkim i wszystko wie lepiej. Pozdrawiam.

Gość_hejo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 34

Szok! Takie budynki jak Sobieraja na terenie calego Rynku... Hmm... To ja sie wyprowadzam. A 'hejo' ma racje - rynek jest zabytkowy. I dlatego budynki będące jego częścią powinny być remontowane (oczywiscie zgodnie z wymogami konserwatora zabytkow) a nie wyburzane.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

00:38 zabytkowy? to wstyd kto przyjedzie to mówi ale dziadowstwo w tym rynku,chodzi o te rudery nietylko w rynku ale i obok.No gościu coś pieknego takiego skansenu trzeba szukać z lupą ąż sie niedobrze robi jak sie na to patrzy ,szczególnie uliczki w górę za pocztą i w pobliżu w strone cmentarza ulepione ruiny pożydowskie,lamus ,dechy w oknach to chyba nowoczesna architektura jest? to się musi podobać:)))piekności i dziwne że władza tyle lat i nic z tym nikt nierobi.A kto niewidział niech się przejdzie pozwiedza te apartamentowce:)))

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czytam i niedowierzam! Sobieraj buduje, otwiera sklepy, daje stanowiska pracy, zmienia wizerunek Ćmielowa!!!!! A wy co? Krytykujecie! Za co? Za architekturę! Rynek w Ćmielowie, ul. Sandomierska + jeszcze inne ulice, są pod ścisłym nadzorem Konserwatora zabytków!!!! Bez zgody którego nie wolno nawet PIERRDNĄĆ!!!! Na pewno miał narzucony projekt budynku!!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

I jeszcze jedno, Sobieraj TWORZY, ROZWIJA, BUDUJE....moim zdaniem jest najlepszym kandydatem na burmistrza.

-------- A Suska co zrobiła? Nic!!!!!! Gdyby nie to że pracuje w Urzędzie Pracy i rozdaje staże, ciężko by było powiedzieć coś pozytywnego! Ah i jej bogate życie prywatne, nic mi do tego, ale kantydat musi mieć dobrą opinię! A tu ciężko

-------Kuśmierz??? 4 kadencje jako burmistrz, czyli 16 lat rządów!!!! Oprócz obwodnicy, która się buduje, co zrobił??? Urząd rozwala się od środka, nigdy nie był remontowany, chce przenieść Urząd do Gimnazjum, chyba kolejny budynek chcę zniszczyć! Budynki są postrachem przyjezdnych!!! Co zrobił przez te lata!!!! To jest moment żeby to rozliczyć!!!

---- podobno startuje też Stachurski, chodzi po ludziach i zbiera radnych !!!

I to wiem na 100%, tylko przyjrzymy mu się bliżej. Jest policjantem, który ma postępowanie dyscyplinarne, ma sprawę z Madziur, czekamy na wynik, ma kolejną za wycinkę drzew na stadionie nielegalną!!!!! Kolejną.. I tu nie jestem pewien.. chodzi o Straż w Grójcu , w Gminie gadają a ja tu piszę!

Czyli kandydat który ma problemy z prawem, stawiać na stanowisku który ma być STRÓŻEM prawa?!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A mnie pan Sobieraj jakoś nie przekonuje. Patrząc na to co robił do tej pory w życiu wydaje mi się, że jest to osoba, która nie pozostaje przy jednym zajęciu na dużej i przez to dla miasta nie jest zbyt perspektywicznym kandydatem. Najpierw miał sklep, sklep porzucił i obecnie jest asystentem posła (na dodatek PSLu). A teraz znowu chce być burmistrzem? Jeśli by nim został to na jak długo? A może za chwilę zechce kandydować do Sejmu? Sam jestem przedsiębiorcą i przy przeglądaniu aplikacji o pracę, jakie do mnie napływają zwracam uwagę jak długo ludzie pozostają w poprzednich miejscach pracy. Jeśli często zmieniają zajęcia, widać że szybko się nudzą i nie można na nich polegać.

Gość_przedsiębiorca
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Miał sklep a potem to przekazał, a nie porzucił!!! Zadbał o to aby wszyscy pracownicy zostali na swoich stanowiskach pracy!!!! A kto nie chciał, pomógł znaleźć kolejną! Ja jestem jedną z tych osób,które wiedzą jak to się działo! Nie pozwolę pod tym kontem mówić bzdury na jego temat!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Proszę zatem wybaczyć nietrafnie użyte słowo "porzucił". Nie zmienia to jednak istoty tego co napisałem powyżej, czyli że pan Robert zmienia zajęcia w swoim życiu dość często. Przestał zajmować się przedsiębiorczością i jak piszesz "przekazał" sklep, po czym objął stanowisko asystenta posła PSLu, a teraz kandyduje na burmistrza. Taka zmienność mnie akurat nie skłania do zaufania temu kandydatowi. Z doświadczenia wiem, że na zmiennych osobach nie można polegać. A zaufanie w biznesie czy samorządzie to podstawa.

Gość_przedsiębiorca
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Na zmiennych osobach nie można polegać czyli Pani S. też nie bardzo wiarygodna. Była w ostrowieckiej platformie teraz kandyduje z listy PiS. Władza się zmieniła to i preferencje uległy zmianie. Chorągiewka.

Gość_PM
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 54

To chyba u Ciebie w przedsiębiorstwie wszyscy na dzień dobry dostają umowy o pracę na czas nieokreślony, chociaż każdy wie że nawet w najlepszych przedsiębiorcach umowa na 3 mce ew.później przedłużenie o kolejne 3.Dawaj namiary na siebie a podeślę Ci fachowców , o ile ta firma istnieje??

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 39

To niech te rudery odnowi konserwator jak nieda ruszyć a nie tak jak w ,,Bronksie" jest w otoczeniu rynku i uliczkach obok,taki widok jak w slumsach mu pasuje? przeciez te rudery mozna odnowic ,pomalować itd.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Sobieraj najlepszym kandydatem!!!!!!!

Gościu z 7.52 masz rację, musimy prześwietlić kandydatów na Burmistrza!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 41

Pelna zgoda to trzeba odnowic - ale jesli jest to własnosc prywatna to nalezy do wlasciciela budynku. Chcialbys by ciebie jako wlasciciela budynku do czegos zmuszano? Powiedzialbys ze remontowac nie bedziesz bo nie stac cie na to lub bo masz inne wydatki. A czy w ogole jest takie prawo by nakazac wlascicielowi odnowienie budynku?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jest takie prawo

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -