witam....co sadzicie na temat ksiezy??ogolnie tak...jestem bardzo ciekawa
OPODATKOWAĆ KSIĘŻY!!!! I PAŃSTWO DZIURE W BUDŻECIE MOMENT WYRÓWNA!!! CZRNA MAFIA ALE JESZCZE ZE 3 POKOLENIA I PO KSIĘŻULKACH
Nie wiem o co Ci chodzi z tym opodatkowaniem. Każdy jeden Ksiądz co roku składa PIT i rozlicza się ze swych dochodów jak wszyscy inni obywatele, płaci podatki tak samo jak my wszyscy, więc jeśli czegos nie wiesz to nie wypisuj bzdur zasłyszanych nie wiadomo od kogo
ale państwo im płaci, nie wiedzieć czemu, a to już, przyznaj, chore.
Tak, rozlicza się, ale na zasadach ryczałtu. Do @Magda - wątek czysto prowokacyjny. Wiesz przecież z góry, jakie będą odpowiedzi.
Ja tam lubię księży, tylko...za długo trzeba ich gotować.
Zróbmy zrzutkę na bilet w jedną stronę dla całej tej czarnej bandy na księżyc, tam jest ich miejsce :)
to poproś rachunek jak powie Ci kwote za ślub.chrzest lub pogrzeb zobaczymy czy da..
Ty a po co ci ślub i bulenie za to kasy, to nie taniej bez ślubu, za rozwód nie musisz płacić - robisz wypad od laski i cześć - tak bez zobowiązań, bo po co ci zobowiązania?
To są normalni ludzie jak my wszyscy, jedni lepsi, inni gorsi..Dajcie im spokój bo to niesmaczne czytać taką zawiść. Może porozmawiamy o budowlańcach co? Podobno oni wszyscy to pijacy...
Gościu z 11:31 więc widzisz, nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Tyczy się to zarówno budowlańców, księży jak i innych ludzi, bo nie zapominajmy o tym, że są to przede wszystkim LUDZIE.
to nie są normalni ludzie !!!! to zaraza pokoleń, niszczą ludzkość dla własnego dobra i korzyści
Dzis juz niewielu zostalo takich "z powolania"...
Do seminariów idą coraz mniej inteligentni. Potem mamy to co mamy. Ciemnogród.
Nie powinni wtrącać się do polityki. To jest niedopuszczalne żeby ksiądz na kazaniu mówił żeby np popierać PiS a PO omijac szerokim łukiem bo to są złodzieje i mordercy.
Księżą w Polsce majak w raju: przychody z różnych źródeł bez kas fiskalnych, nauka raligii w szkołach w ilości godzin olbrzymich od 1 klasy podstawówki do końca liceum (chyba nie jeden belfer im zazdrości spokoju o etacik).
Parafianie utrzymują mieszkanka ( niekture niezłe). A co do jakości księży to tak jak w każdej profesji są ci fajni i ci drudzy samo życie (szkoda że tych fajnych jest coraz mniej). Przykładem tym negatywnym jest np ojciec dyrektor.
Przypuszczam ze nawet osobiscie nie spotkałeś Ojca Dyrektora. przypuszczam ze nawet nie słuchałeś nigdy audycji w Radio Maryja z jego udziałem. Przypuszczam także ze nie masz swojego zdania tylko powtarzasz to co uslyszysz w TVN24.