Gdzie znajdę w necie info kiedy, w jakich blokach bedzie chodził ksiądz po kolędzie na Pułankach. Szukam i nic nie ma
Bo może zacznie chodzi dopiero za Tydzien, i wtedy szukaj :<
Najlepiej idź na mszę dzisiaj i w ogłoszeniach ksiądz powie.
po nowym roku będą chodzili a info będzie w tablicy przy kościele
Mam pytanko ile będziecie dawali pln?
mieli stronę, ale już chyba nie mają.
no szkoda,że ci nie napisza kiedy do ciebie szanowny katoliku zawita
Bardzo dobrze że nie ma. Trzeba chodzić do kościoła to będziesz wiedział.
Jeszcze nie głosił
A moze go nie chce przyjąć i w ten dzień wyjedzie do rodziny:)
Szykować kase ,szykować.Wielebny spragniony,oj spragniony.
a co to ma obowiązek go przyjąć.
nie masz obowiazku, ale jak cos będziesz chciał, on nie ma obowiązku tego spełnić.
ja zawsze księdza po koledzie przyjmuję i niestety mam przyjemność, bo z nim sobie porozmawiam o różnych sprawach.
na szczescie sa inne normalne parafie :)
PRZECIE KSIĄDZ ZA DARMO NIC NIE ZROBI WSZYSTKIE SAKRAMENTY TRZEBA OPŁACIC TO PO CO TE STRACHY.MYSLE ,ZE JAK SIĘIDZIE DO KOGOS W ODWIEDZINY TEN KTOŚ CIĘ PRZYJMUJE TO NIE WYPADA ŻEBYS MU ZA TO PŁACIŁ CHYBA BYM SIĘ OBRAZIŁ.
Póki co to tylko ty jeden (1) padasz na kolana przed księzoszkiem po kolędzie. 3 do 1!
Tzw kolędy księżoszków to typowo polski zwyczaj kleru, mający na celu wyciąganie kasy od wiernych i kotrole ich stanu majątkowego + przymuszenie do ukorzenia się (klekanie) przed księżoszkiem.
We Włoszech czy wPortugalii, w innych krajach księża po kolędzie nie chodzą.
Padania na kolana przed księżoszkiem po kolędzie, dawania mu kasy nie ma nic wpsólnego z wiarą chrześcijańską.
Pokaż no księżoszku jakieś przykazanie nakazuję "przyjmować" księdza po kolędzie.
jutro chyba w bloku 1 od 15tej i drugi ksiąd Mirosław chyba w bloku 30 ale nie pamiętam od której godziny, jest wywieszone pod Kościołem trzeba sobie iść i przeczytać