oj czeka was czeka nauczyciele psp1
mimo wszystko życzę dzieciom i ich rodzicom i wam drogie ciało jak najlepiej
i znowu dyrektor ustalony de facto przed konkursem
i znowu dyrektor z nadania partyjnego TOS lub PO
i znowu kompetencje się nie liczą
i znowu posada dla "swoich"
brawo ostrowiecka "ośmiornico"
Rozstrzygnięto oświatowe konkursy. Nowymi dyrektorami będą: w PSP Nr 1 – Jadwiga Dadia, w PSP Nr 8 – Katarzyna Bukała, w PSP Nr 12 – Barbara Kędzierska oraz w PG Nr 2 – Roman Kowalski.
-Okres dla ostrowieckiej oświaty nie jest łatwy, a konkurs obejmował dwie szkoły, które od lat borykają się z problemem demograficznym - chodzi tu o „ósemkę” i „dwunastkę” - przyznaje wiceprezydent Paweł Górniak. Powstaną tam klasy pierwsze, ale będą to zapewne oddziały nieliczne.
W Ostrowcu Św. od lat trwają prace nad nową siatką szkół. Można odnieść wrażenie, że każda z rządzących ekip boi się podjąć decyzji o likwidacji, tej czy innej placówki, mając na uwadze protesty społeczne, jakie ta decyzja może wywołać.
-W Urzędzie Miasta jest nawet propozycja opracowana jeszcze przez naczelnika Sławomira Kopańskiego, który przed laty opracował koncepcję wręcz wizjonerską -mówi wiceprezydent. Decyzję podejmie jednak przyszła rada i przyszły prezydent.
Nie wydaje mi się by zmiana dyrektorów w sp 8 i sp 12 miała wpływ na demografię.
nauczyciele z PSP1 nie są najlepsi, oni są też z układu i rozdawania miejsc "swoim" znajomym, szkoła pod dużym wpływem prominentnych rodziców, którzy zajmując swoje stanowiska naciskami na nauczycieli "poprawiali" wyniki swoich niedokształconych i brykających urwisów. Przeżywają zawsze szok po dotarciu do naszej szkoły- gimnazjum 1, sorry taki mamy narybek każdego roku i od byłej dyrektor mieliśmy taki podczas całej jej kadencji, żadnej poprawy nie spodziewajmy się zbyt szybko, dalej nas czeka "poprawianie" niedokształconych wychowanków PSP1
Przecież PG1 to kontynuacja nawyków jedynkowych ,więc po co ten wpis
Napiszę to po raz kolejny: Jak można tak obsmarowywać nauczycieli z PSP 1, droga pani z PG 1???? O jakich naciskach Ty piszesz?
Jaki szok przeżywają dzieci, które tam do was idą?
Od lat szkoła podstawowa nr 1 jest najlepsza i nic tu nie zmienią lamenty innych nauczycieli.
I gdyby nie uczniowie z PSP 1, tam w Waszej szkole już dawno wiatr by "hulał" po salach, ponieważ dużo lepsze jest gimnazjum inne w Ostrowcu, celowo aby nie robić reklamy, nie napiszę które.
Powodzenia w szlifowaniu diamencików ze szkoły PSP nr 1, bo są to naprawdę wspaniałe dzieci.
A nowej Pani dyrektor życzę samych sukcesów w pracy. Pozdrawiam.
Gryg niech się przyjrzy swoim uczniom z PG1 i niech poczyta forum o tej "swojej" super szkole. Kompletnie odjechany jest jej wpis, bo do PG1 idą w większości dzieci z PSP1. I wcale nie wychodzą z gimnazjum lepsi.
Gryg napisała ten wpis po to by podlizać się profilaktycznie nowej pani dyrektor, widać sama jest byle jaka nauczycielką.
Jeśli te wpisy powyżej piszą nauczyciele to...wspóczuję dzieciakom- i tym z PSP 1 i z PG 1. Lekko nie mają z takim Gronem Pedagogicznym :/
Trójka moich dzieci chodzila do PSP nr 1.Dziiś sa już studentami,ale wspominają Jedynkę i nauczycielki tam uczące jako wspaniły zespół.Pozdrawiamy gorąco cale grono i Panią Dyrektor Stachowicz.
najwięcej rodziców pojawia się przed radami klasyfikacyjnymi - po co?
Boże chroń nas przed takimi koleżankami jak Ola. Zamiast wspierać, to "kopią"
A kim właściwie jest kontrkandydatka-Marta Czajkowska.Dlaczego o niej tak cicho skoro podobno jest taka dobra.Jedna osoba ja chwali, druga nie bardzo. Moze uczy wasze dzieci, moze ktos ja zna prywatnie. Niech jej zalety ujrza swiatlo dzienne, bo po odwołaniu ze stanowiska nowej dyrektorki Diadii bedzie być może juz osoba na jej miejsce bez szukania.
Pani Marta jest cudowna,znam ja z wywiadówek. Czarujący usmiech, super figura, doskonały gust jesli chodzi o stroje i w ogóle sam miód.Jak mówi zas to można słuchać i słuchać godzinami.To śliczna kobieta, po prostu mój ideał. Zawsze czekam z niecierpliwościa na wywiadówki. Gdy wracam do domu mąż widzi, że jestem taka radosna...A w środku po prostu mój organizm buzuje...
Kontrkandydatka była inna. Co wy wypisujecie!
Jakaś pani chyba sobie "jaja" robi z tej pani Czajkowskiej...