Komitet Społeczny Rady Ministrów został powołany specjalnie dla Beaty Szydło tylko po to, aby miała gdzie pracować i zachować wysokie stanowisko rządowe. Zapowiedzi co do nowego rządowego tworu były niezbyt jasne. "Rozwiązywanie spraw trapiących zwykłych Polaków" - to uzasadnienie, które pomieści dosłownie wszystko. Na pierwszym posiedzeniu komitetu dziennikarze mogli zobaczyć tylko początek obrad. Zasiadanie ministrów w fotelach, nalewanie kawy czy pokazowe szastanie tomami papierów.
Ze spotkania kilkunastu ministrów i byłej premier wyłoniło się jedynie morze paplaniny, luźnych pogaduszek i wymiana prasówek. A, oczywiście wypito kawę i zjedzono ciasteczka. To wszystko oczywiście za publiczne pieniądze.
19:59. Panowie, wyobrażacie sobie mieć za żonę kobietę w typie Kasandry?Wszystko zaprzecza kobiecości od A-Z. Tragedia i dom wariatów razem :):)
Toż założyłeś sobie o tym wątek, chłopczyku z malutkim :)
jaki Trybunał Konstytucyjny? - żarty
Normalny Trybunał Konstytucyjny gościu 21:01
12:53.Kasandro, twoja bezczelność nie posiada granic. Co za obrzydliwe babsko!
Jak nie będziecie odpisywali to się odczepi i będzie szukała zaczepki , ale olać ją.
Uwielbiam te kobitki z nowoczesnej,A to jakaś myszka,a to hipopotam
Dlaczego? Od tego ejest PIS a nie ja ;)
A dlaczego tych rozliczasz a tamtych bronisz kłamczuszko i hipokrytko?
Kasandro, znowu trollujesz czy mówisz prawdę?
Ludzie, ten wątek nie dotyczy dialogu pomiędzy Kasandrą a kimś niezidentyfikowanym.
Na temat proszę, ponieważ pycha i arogancja obecnej władzy jest udokumentowana, ale tylko dzięki dziennikarzom z jeszcze niektórych wolnych mediów. I jeszcze mała uwaga o czcicieli jedynie słusznej władzy. Nie zastanawia was to, że TV-Pis INFO i inne które podobno są mediami narodowymi przedstawiają tylko materiały które "głaszczą" obecnie rządzących? A media narodowe podobno mają być obiektywne i przedstawiać wszystkie informacje, nawet te które w niezbyt dobrym świetle przedstawiają obecnie rządzących. I co wy na to?
15:52. NIC. Wyobraź sobie, że niektórzy mają już dosyć waszych politykierskich bojów i dlatego był dialog o roli kobiety i gotowaniu dla rodziny. Tym bardziej, jak się nie pracuje i tylko siedzi w internecie.
Te Twoje "wolne media" działają znowu w drugą stronę i działają samą krytyką, nie zauważyłem żeby choć raz przyznali że władza coś dobrze zrobiła a chwalić przecież też jest za co. Żadne skrajności nie są dobre gościu XXL. Twoje media krytykowały nawet obecną władzę gdy była w opozycji a rządził kto inny. Wtedy zachowywali się tak jak Twoim zdaniem teraźniejsze media narodowe. Śmiech i tyle.
Iwonka , no nie żartuj , to tyle lat traktowałąś mnie tylko jako całodobowo otwarty oddział banku ?A ty niegrzeczna .
Wtedy byłas moją koleżanką. Ale po tym co tu wypisujesz to wybacz ale każdy ma swój honor. I ja mam go na tyle że wiedząc wiele rzeczy trzymam je dla siebie.