Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Koniec swiata

Ilość postów: 39 | Odsłon: 4094 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: Koniec swiata

Widzisz tylko to co chcesz zobaczyć i skupiasz się mocno na tym.

Pierwotnie komunia była przyjmowane właśnie na stojąco.

Dużo gorsze już czasy były i daliśmy radę - choćby II Wojna światowa, wcześniej jak się cofniemy wojny krzyżowe, wojny królów etc..

Czy tak moralność ludzka się zmienia? raczej wątpię.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Koniec swiata

Czepiacie sie gdzie byl Bog...Bog nie kaze krasc, nie kaze zabijac, nie kaze Ci mowic falszywie o bliznich nie kaze Ci uprawiac nierzad i nie szanowac rodzicow a domaga siw bysmy wielbili za to ze dal nam zycie i szanse w naszym zyciu sprawdzajac tym samym czy zasluzymy na zycie wieczne.A my ludzie? Jak my sie zachowujemy? Niech kazdy sam sobie odpowie kim jest.Tak latwo przychodzi nam przeciez ocena innych a My? Ile warci jestesmy? Co zostanie po nas? Ja wierze w Jednego Boga i Syna jego Jezusa Chrystusa a jjak ktos woli wierzyc w kamien, tesco czy Allaha jego wybor bo Bog dal nam wybor

Gość_Patryk
              Zgłoś
              Odpowiedz

Patryku a co podczas końca świata stanie się z wyznawcami innych religii? Oni pójdą do innego nieba? Dlaczego Bóg pozwala na tyle zła na świecie? Dlaczego dobrym ludziom/ żyjącym tak aby nikomu krzywdy nie robić "los" rzuca kłody pod nogi a tym, którzy np. oszukują/oszukiwali innych, robiąc komuś krzywdę żyje się coraz lepiej? Czemu niektórzy po przeczytaniu Biblii stają się ateistami? Czemu Bóg pozwala na molestowanie dzieci przez księży etc.? Czemu pozwala na psucie tej wiary?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Tak jak nauka nie wszystko jest w stanie wyjasnic tak i ja nie odpowiem na to pytanie.Czasem ludzi dotykaja rozne cierpienia dramaty chore dziecko itp.Wielu z nich zastanawia sie wtedy dlaczego to akurat mnie sie przytrafilo.A kto z nas obdarowal by tym nieszczesciem inna osobe zeby samemu nie cierpiec a jesli juz to kogo wybralibyscie? Pewnie nikogo..To nie Bog jest zly tylko ludzie..Sprzeniewierzaja i sprzedaja sie dla slawy pieniedzy gubiac sie w swoich wlasnych ambicjach. ciagnac narody cale na wojny.Samo czytanie nie wystarczy by byc dobrym chrzescijaninem bo nim sie jest a nie bywa od czasu do czasu.Biblia zawiera rozne tresci dzieki ktorym ja staje sie lepszym czlowiekiem.Blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli..Mysle ze najlepsza odpowiedzia jest przypowiesc o bogaczu i lazarzu.

Gość_Patryk
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jakbyś znał dekalog to byś wiedział dlaczego takie nieszczęścia spadają na ludzi.W psalmach tez jest o tym mowa.

Gość_kobieta
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

Może z tym końcem świata bym nie prorokował.

7 grzechów rządzących poczynaniami ludzkimi istniało odkąd Adam i Ewa wyszły z raju. Dziś każdy z nas bombardowany jest informacjami w jeden tylko weekend więcej niż jeszcze 200 lat temu człowiek otrzymywał przez całe życie. Morderstwa w Paryżu? Zamach w Iraku? Trzęsienie w Indonezji? Dziś codziennie przytłaczają cię setki informacji - 200 lat temu co najwyżej dowiedziałbyś się, że sąsiadowi ocieliła się krowa.

I stąd to przekonanie o nadchodzącej apokalipsie.

Nie chcę bronić ludzi, gdyż z pewnością wielu dawno zapomniało o Bogu, ale uważam, że dziś ludzie nie są ani lepsi, ani gorsi jak dawniej. Po prostu różnica jest tylko taka, że dziś nasze umysły opanowały media, a one żyją głównie z przekazów złych informacji.

Gość_ciemniak12
                Zgłoś
                Odpowiedz

a w co wierzysz Patryku ?w Boga,Jezusa,Maryje,Ducha Swietego?jaka wyznajesz wiare chrzescijanska,jestes swiadkiem jechowy,badz moze buddyzm?tak sie zastanawiam bo jesli przez forum chcesz nakłaniac do wiary to ci sie nie uda....bo kazdy ma wolna wole i rozum

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

kazda religia ma swoje wartosci ja szczerze powiem jestem katoliczka ale to co sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie jest tpotalna demoralizacja społeczenstwa,destrukcja i zachwiania wiary na kazdym jej szczeblu czyz nie?chodze do koscioła modlic sie do Boga..bo ksieza jakos nie wzbudzaja zaufania jak kiedys...ale wiare mam,wierze ze kiedys moze to sie zmieni............

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

dla kazdego z nas ten koniec nadchodzi?

Gość_jola.
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Czy nie wiecie dlaczego?otóż to dlatego że obecnie przepływ informacji jest szybszy niż to lat temu 20 i więcej i dlatego wiemy że był zamach w Paryżu czy gdzie indziej na świecie się coś wydarzyło .Lat temu 20 not nie myślał o telefonii satelitarnej i prędkości z jaką się rozwijają wiadomości .Ale swoją drogą i tak świat idzie ku zagładzie bo dziś nikt nikogo nie szanuje dzieci rodziców sąsiad sąsiada władza prostego człowieka .dziś liczy się pieniądz .Dziś idąc do kościoła spodziewam się religijności a nie polityki.Mało jest księży ,którzy służą Bogu i wiernym .LECZ WIDZĘ TEŻ ZACOFANIE OGROMNE W ŚWIECIE WIELKIEGO UŚWIADAMIANIA LUDZI INTERNETEM I TELEWIZJĄ NIE WSPOMNĘ O KSIĄŻKACH,BO KTO JE CZYTA?.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Nie chcialbym aby moj post zamienil sie w ocene mnie samego tutaj bo nie o to chodzi.Chodzi oto by zwrocic uwage na to co sie wokol nas dzieje a czego czesto nie dostrzegamy.Maja racje niektorzy piszac ze 100 lat temu ludzie tez byli zli nie bylo telewizji etc mniej wiedzieli.Jest jednak kilka faktow ktore wskazuja na to ze zblizamy sie do konca.Po pierwsze od polowy ubieglego wieku jestesmy w stanie przez bomby atomowe sami sie univestwic co nigdy wczesniej nie bylo mozliwe.Po drugie prorok Izajasz pisze na dlugo przed Chrystusem o powstaniu Izraela..Wystarczy tylko bez przesady przyjrzec sie faktom.Moze to juz jutro a moze za 300 lat tego nie wie nikt ale jedno mozemy zrobic juz dzis.Zyc w zgodzie z Bogiem

Gość_Patryk
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

chcesz nauczac przez forum ?bo nierozumiem?moze napisz ksiazke?co boisz sie ze nikt nie przeczyta?sa tacy co czytaja wiesz tylko irytuja mnie twoje wywody które bacznie obserwuje i zastanawiam sie jaki masz w tym cel?uswiadamianie społeczenstwa?ciagle mówisz o religii i wierze?oscyluje ze jestes swiadkiem jechowy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Koniec swiata sie zbliza bo ludzie zachowuja sie gorzej od zwierzat co obdarzone rozumem nie sa a jakby nie bylo kary nie byloby konca miary.Nie jestem swiadkiem jehowy bo dla mnie to sekta wierze w to co niezmienne.W Biblie i to co w niej napisane.Bo sam kosciol przeklamuje rzeczywistotosc i sieje zgorszenie pycha chciwoscia pedofilia etc.Swiat stacza sie po rowni pochylej i kazde pokolenie moralnie jest gorsze od poprzedniego.Czy gosciu z 15.40 zaprzeczysz?Jaki mam cel w swoim poscie? Podzielic sie swoimi spostrzezeniami a kazdy ma prawo do swoich pogladow nawet Ci ktorzy w nic nie wierza.

Gość_Patryk
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak wierzysz w Biblię to pamiętaj o tym, że w dalszym ciągu nie odnaleziono źródła Q. Tak naprawdę nie znamy człowieka, który by to źródło kiedykolwiek widział. To co znamy to tylko rękopisy z rękopisów. Pamiętaj, że pełna jest metafor i nawet uczeni bibliści mają problem z jej zrozumieniem.Dziś media są u władzy jak nigdy przedtem. Dziś media w większości kształtują świadomość,ponieważ informacje są odpowiednio ukierunkowane na odbiór większości.Wiemy, z historii, że dawniej, chrześcijan rzucano na pożarcie np. lwom, torturowano przed ukrzyżowaniem niewinnych i ludzi albo palono potem żywcem na stosie. Co działo się w cesarstwie za czasów Nerona też pewnie wiesz. Czy ludzie wtedy też myśleli o końcu świata tak jak Ty teraz?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 40

Przeszkadza Ci to gościu 15:14? Masz alergię na wiarę i religię? Mam dla Ciebie radę, nie wchodź na tego typu wątki i nie będziesz musiał się denerwować. Nikt Cię nie zmusza do czytania tego, co tutaj piszemy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 42

Patryk to jest tylko Twoje zdanie i masz do tego prawo jak każdy.O tym, że zbliżamy się do końca to w Biblii pisano kilkanaście wieków wstecz. Wigilia czuwać.To tak w skrócie wielkim.Jak zauważyłam to korzystasz tylko z jednego źródla wiedzy, a to znaczy, że nie masz swojego zdania.

Gość_kobieta
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wcale nie z jednego.Chronologicznie myslac, najpierw byli starotestamentowi prorocy jak Daniel chocby, Izajasz, Jeremiasz.Wiele z ich proroct spelnilo sie jeszcze przed Chrystusem.Potem Chrystus, Sw Jan Apostol.A najblizsze naszym czasom byly objawienia w Fatimie i dzisiejsze w Medjugorje.Ja nikogo tu nie strasze ale po prostu czuwam i czekam na dzien w ktorym wszystkim tym ktorzy nasmiewaja sie z Pana Boga przyjdzie zrozumiec w jakim bledzie zyli.Zal mi ich wszystkich i modle sie o ich nawrocenie o co prosze rowniez was.

Gość_Patryk
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
10 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi
Dodaj firmę