Tylko roztropni widza co sie dzieje..Moralnosc na calym swiecie spada a ludzie nie maja umiaru w coraz gorszych zachowaniach.Wszechobecne klamstwo niespotykana chciwosc i upadek wszystkich zasad nie wrozy dobrze.Nie chce zle wrozyc ale mam nadzieje ze wkrotce Bog zrobi z tym porzadek.Ludzie dzisiaj sa na tyle zgorszeni i zepsuci ze juz nic nas prawie nie odroznia od ludzi zyjacych w czasach Lota.Nawracajcie sie i wierzcie w ewangelie.Tylko wiara pomoze nam przetrwac.Sceptykow ktorzy zapewne zaraz tutaj wyleja swoj jad odsylam do lektury bibli.Tylko ona jest niezmienna bo sam kosciol i ksieza niestety czesto juz sa po ciemnej stronie
Zgadzam się z tym co napisałeś. Najgorsze jest to że ludzie złudnie uwierzyli w swoją wielkość i nieomylność. Ta pych doprowadzi ich do zagłady.
A ja Cię odsyłam do Słownika Języka Polskiego.
Zgadzam się z tym co napisałeś Patryk. Amen.
Szok
jak to czytam
ludzie winni wziac sie do pracy nie za czytanie bajek
Też przeżyłem szok jak to przeczytałem- przecież to jest analfabetyzm wtórny.
Czy nie wiecie dlaczego?otóż to dlatego że obecnie przepływ informacji jest szybszy niż to lat temu 20 i więcej i dlatego wiemy że był zamach w Paryżu czy gdzie indziej na świecie się coś wydarzyło .Lat temu 20 not nie myślał o telefonii satelitarnej i prędkości z jaką się rozwijają wiadomości .Ale swoją drogą i tak świat idzie ku zagładzie bo dziś nikt nikogo nie szanuje dzieci rodziców sąsiad sąsiada władza prostego człowieka .dziś liczy się pieniądz .Dziś idąc do kościoła spodziewam się religijności a nie polityki.Mało jest księży ,którzy służą Bogu i wiernym .LECZ WIDZĘ TEŻ ZACOFANIE OGROMNE W ŚWIECIE WIELKIEGO UŚWIADAMIANIA LUDZI INTERNETEM I TELEWIZJĄ NIE WSPOMNĘ O KSIĄŻKACH,BO KTO JE CZYTA?.
Nie chcialbym aby moj post zamienil sie w ocene mnie samego tutaj bo nie o to chodzi.Chodzi oto by zwrocic uwage na to co sie wokol nas dzieje a czego czesto nie dostrzegamy.Maja racje niektorzy piszac ze 100 lat temu ludzie tez byli zli nie bylo telewizji etc mniej wiedzieli.Jest jednak kilka faktow ktore wskazuja na to ze zblizamy sie do konca.Po pierwsze od polowy ubieglego wieku jestesmy w stanie przez bomby atomowe sami sie univestwic co nigdy wczesniej nie bylo mozliwe.Po drugie prorok Izajasz pisze na dlugo przed Chrystusem o powstaniu Izraela..Wystarczy tylko bez przesady przyjrzec sie faktom.Moze to juz jutro a moze za 300 lat tego nie wie nikt ale jedno mozemy zrobic juz dzis.Zyc w zgodzie z Bogiem