Tylko roztropni widza co sie dzieje..Moralnosc na calym swiecie spada a ludzie nie maja umiaru w coraz gorszych zachowaniach.Wszechobecne klamstwo niespotykana chciwosc i upadek wszystkich zasad nie wrozy dobrze.Nie chce zle wrozyc ale mam nadzieje ze wkrotce Bog zrobi z tym porzadek.Ludzie dzisiaj sa na tyle zgorszeni i zepsuci ze juz nic nas prawie nie odroznia od ludzi zyjacych w czasach Lota.Nawracajcie sie i wierzcie w ewangelie.Tylko wiara pomoze nam przetrwac.Sceptykow ktorzy zapewne zaraz tutaj wyleja swoj jad odsylam do lektury bibli.Tylko ona jest niezmienna bo sam kosciol i ksieza niestety czesto juz sa po ciemnej stronie
Zgadzam się z tym co napisałeś. Najgorsze jest to że ludzie złudnie uwierzyli w swoją wielkość i nieomylność. Ta pych doprowadzi ich do zagłady.
Cały czas mówię że jest jeden Bóg i syn jego Jezus Chrystus.Zgadzam się z Tobą Patryku.
A ludzie planuja a Pan Bog sie smieje.Ta ludzka pycha jest przerazajaca..Jezus mowil w ewangeliach , Musza wprawdzie przyjsc zgorszenia" ktorych wlasnie jestesmy swiadkami.Nie dajmy sie omamic.Dzisiaj wszystko sie rozmiekcza, robia to sami ksieza.Nie jest post juz potrzebny w wigilie chocby.Przyjmujac Cialo Chrystusa ludziom sie juz nawet kleknac nie chce...A ksieza tylko o pieniadzach na szczescie nie wszyscy...
Tylko Biblia jest niezmienna
Myślałem że tylko ja mam takie przemyślenia a tu się okazuje że inni też dostrzegają to zjawisko. Cieszę się, że nie wszyscy ludzie dają się omamić współczesnemu pędowi życia, który jest zwykłą iluzją.
Ten watek ...tylko dla wierzacych w biblie
dla trzezwo myslacych ...zakaz wypowiadania !
Pozdrawiam
Nigdzie nie pisze o zadnym zakazie chcesz to pisz ale moze faktycznie jeslliby mialy to byc ateistyczne brednie lub plucie na wierzacych ludzi to lepiej nic nie pisz.
Kazdy czlowiek przyzwyczaja sie tak bardzo do swojego zycia ze trudno mu tak na codziec pomyslec jak to to ja umre?A umrzemy wszyscy na szczecie i wtedy Pan osadzi nas na podstawie naszych uczynkow..Wiec zamiast pluc tu jadem nienawisci nacieszmy sie drugim czlowiekiem ktory jest obok poki jest jeszcze.Pan Bog wszystkich nas kocha
Nie odwracaj kota ogonem !
Dyzurny tego jak innych watkow zwiazanych z czytaniem bibli
Tak jakby tylko biblia byla najwazniesza na tym swiecie !
Jeszcze raz pozdrawiam dyzurnego
Biblia może i nie jest najważniejsza na świecie ale ten wątek jej dotyczy. Jeśli więc Cię nie interesuje to nie wchodź i nie pisz bzdur bo zakłócasz tylko dyskusję i obniżasz jej poziom. Bardzo dobrze że takie posty są usuwane, przynajmniej jest porządek. Tak Cię boli że są ludzie, dla których wiara ma jakiś sens i nie są zachłyśnięci wszystkim tym, co doczesne?
Oszustów,szulerów,krętaczy nigdy. Na was czeka smoła,ogień,piekło ! Pieniążki,majątki zdobyte nielegalnie też znikną przed końcem świata.
Patryku masz 100 % racji,zgadzam się z Tobą.
Tego kiedy bedzie koniec świata no nawet Jezus nie wie i aniołowie w niebie też jak mówi Biblia.
biblia?przeciez tam same okrucienstwa,a tak apropo,gdzie był Bóg,gdy wysyłano dzieci na wyprawy krzyzowe,a troche lat juz minęło
Ja też zgadzam się z Tobą Patryku. Bardzo mądrze piszesz. Warto nad tym wszystkim się zastanowić bo życie mija bardzo szybko a jeśli nie wierzycie to zapytajcie o to kogoś komu udało dożyć się sędziwego wieku. Co dalej? Tego nikt nam nie powie. Wierzę jednak w to, że koniec życia na ziemi jest początkiem czegoś innego..
Patryku czytałam biblię i to nie raz i musze Ci coś napisać tylko coś znajdę ok?
Mam W owe dni, po tym ucisku, słońce się zaćmi i księżyc nie da swego blasku. 25 Gwiazdy będą padać z nieba i moce na niebie zostaną wstrząśnięte. 26 Wówczas ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego w obłokach z wielką mocą i chwałą9. 27 Wtedy pośle On aniołów i zbierze swoich wybranych z czterech stron świata, od krańca ziemi aż do szczytu nieba.
Martwisz się końcem świata a nawołujesz do wojen religijnych.Skoro jest tylko twój bóg to co ma być z ludzmi innych wiar?Islamiści innowierców mordują a co ty proponujesz?Patryku opamiętaj się bo trafisz do piekła.