Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Koncert Zespołu Dżem 10. marca 2012 r.

Ilość postów: 30 | Odsłon: 3159 | Najnowszy post
  • Koncert Zespołu Dżem 10. marca 2012 r.

SENSACYJNY KONCERT!!! WYDARZENIE ROKU

LEGENDARNY "DZEM"

WYSTĄPI W OSTROWCU ŚWIĘTOKRZYSKIM

KONCERT 10 MARCA 2012 godz. 19,00

Hala Sportowo-Widowiskowa ul. Świętokrzyska 11

Sensacyjny koncert legendy polskiego rocka, polskich Roling Stonsów – zespołu DŻEM. 2-godzinny występ i wszystkie największe przeboje na żywo. Organizatorzy gwarantują cudowny wieczór pełen wspaniałej muzyki i wspomnień, który na zawsze zapadnie w pamięć, bo DŻEM to coś więcej niż muzyka. To kult, styl życia i prawdy, które każdy z nas adoptuje do swojego życia.

Zespół zacząl powstawać w latach 70-tych, grając po klubach na imprezach. Takich zespołów w Polsce było mnóstwo. Po kilku latach dołączył do grupy muzyków Ryszard Riedl. Nie majac nazwy adoptowali utwory takich sław , jak GREAM, SANTANA, STONSÓW. Przed jednym z występów zaproponowali nazwę JAM od jammowania, którą ważny organizator spolszczył na DŻEM. Niedługo nastąpił przełom w ich karierze. Nie tylko zagrali, oczarowując publiczność, na Festiwalu w Jarocinie, ale zaczeli grać swoje własne utwory, takie , jak PAW i WHISKY. Póżniej następne "Czerwony jak cegłą", "Skazany na bluesa", 'Człowieku co się z Tobą dzieje" Koncerty, koncerty, koncerty i kłopoty z wokalistą i nagle wspaniała płyta DETOX, który uchodzi za wyjatkowe osiągnięcie grupy. Takie utwory, jak : " List do M", "Sen o Victorii", 'Jak malowany ptak" ciągle budzą emocje. Niestety 30 lipca 1994 umiera Rysiek Riedl. Jego śmierć sprawiła, że zespól DŻEM stał się największą polską legendą. Legendą, którą ciągle rośnie wraz z kolejną generacją słuchaczy.

Obecny skład DŻEMU to: grający od początku Adam Otręba, Beno Otręba, Janusz Borucki, Jurek Styczyński , solista Maciek Balcar Zbyszek Szczerbinski i duch Ryśka Riedla, który jest wszechobecny na koncercie.

Bilety na ten FENOMENALNY KONCERT w cenie 50,00zł można nabyc w :

-siec TicketPro w salonach MEDIA EXPERT ul. Jana Pawła II 74 tel. 785912622 oraz ul. Polna 40 tel. 785915643

-w formie tradycyjnej

-Hala Sportowo-Widowiskowa ul. Świętokrzyska 11 tel. 695696990

-Plywalnia "Rawszczyzna" ul. Mickiewicza 32 tel. 41-2650000

-Biuro Podróży VOYAGER Galeria Ostrowiec ul. Mickiewicza 30 Tel.: +48 41 2634185

-BWA ul. Siennieńska 54

Info i zamowienia zbiorowe: 504180205 oraz 516180726

Na ten koncert nie można nie pójść !!!!!!!!!!!!

Gość_1
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Koncert Zespołu Dżem 10. marca 2012 r.

A czy nagłośnienie będzie znośne ?

pono
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jeśli bedzie tak samo nagłosnione jak na wcześniejszych koncertach to naprawde szkoda wydawać te 50 zł .Przeciesz to była totalna porażka a nie nagłośnienie !!!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Koncert Zespołu Dżem 10. marca 2012 r.

bez Riedla i Bergera to jaki ten zespol legendarny?

Gość_hhhh
      Zgłoś
      Odpowiedz

Podróbka chyba?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

50zł za bilet to trochę sporo jak na O-c.

2M09
      Zgłoś
      Odpowiedz

bilety słabo schodzą reklama musi być, Rysiek by sie wsytdził za takie drogie bilety..

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Rzeczywiście drogie te bilety jak na zespół polski i na Ostrowiec.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

to najlepiej na dyskotekę na wieś jechać i tam tanio będzie

tu faktycznie nie ma co ściągać zespołów, artystów, teatrów, bo za drogo, bo szkoda wydać, bo, bo ,bo

i jak mamy zaściankiem nie być?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Nie wyjeżdżaj tu ludziom z zaściankiem, bo to nie kwestia ceny, ale ceny w odniesieniu do konkretnego artysty. Dla wielu ludzi legendarny Dżem, z całym szacunkiem dla ich wieloletnich dokonań, jest teraz zespołem, który odcina kupony od wcześniejszej sławy. Bez Riedla nie jest już charyzmatyczną legendą, nie jest też gwiazdą, na którą lecą małolaty, żeby się lansować. Ja nie uważam, że 50zł to za drogo za bilet. ja uważam, że 50 zł to za drogoa NA koncert Dżemu.

Ot, chociażby Closterkeller - wiem, że to zespół niszowy, ale ma mnóstwo fanów w ostrowcu, którzy i tak by przyszli bez względu na cenę. A mimo tego bilety w przedsprzedazy sa po jedyne 25 zł.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Akurat wybieram się na ten koncert, ale i tak uważam, że jak na nasze miasto to dość drogo. To jest cena raczej warszawska, nie ostrowiecka, jak na koncert polskiego zespołu. W warszawskim klubie Stodoła bilety na Dżem też są po 50 zł, tylko porównaj sobie średnie zarobki tam i tutaj.

Dobrze, że coś się dzieje i odbywają się u nas koncerty, szkoda tylko, że ceny są dla wielu ludzi zaporowe.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Dokładnie, gościu z 11.28. Closterkeller koncertuje po całej Polsce, ceny są zróżnicowane w zależności od miasta, zespół i tak na tym nie traci bo ma wielu fanów, wcale nie jest aż tak niszowy jak się wydaje.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

No tak, Closter ciągle tworzy nową muzykę, regularnie wydaje płyty, ma wielu "starych" zagorzałych fanów, ale i zdobywa nowych wśród młodszych pokoleń, a mimo to z cenami biletów nie szaleje. A Dżem? gdyby cena biletu na Dżem była taka jak na Closterkellera, to poszłabym z sentymentu dla "starego" Dżemu, chociaż "nowym" specjalnie sie nie zachwyca. A skoro 50zł - wybieram Clostera.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Ja idę na obydwa koncerty, przy czym o wiele bardziej zależy mi na Closterkeller, który przy okazji ma tańsze bilety. Prawda jest taka, że jak zależało mi na ich koncercie, to jeździłam do innych miast, nie licząc kosztów biletów i podróży ;) tak więc jak "zaściankowi" na czymś zależy, to i kasa się znajdzie ;) Tylko, jak napisał gość z 11.45, są rzeczy za które jest się w stanie wydać większe pieniądze, za inne niekoniecznie. Ja jednak wydam, bo brakuje mi dobrych koncertów w Ostrowcu, choć dalej uważam, że jak na Ostrowiec i jak na Dżem to sporo kasy.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Za orginalny DZEM mogłbym dac te 50 zł ale za czekoladopodobny to raczej lekka przesada,tymbardziej ,ze do orginalu mu bardzo bardzo daleko

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ciesze się że nie będziesz na "czekoladopodobnym zespole" - kto mówi, że chce dogonić oryginał tworzą nowe kawałki z Nowym składem i tyle np kawałki typu "do przodu" czy też "Partyzant" dla mnie bomba - są bardzo dobrym zespołem a to że tak los się ułożył trudno Ryśka nikt nie zastąpi ale też nikt nie próbuje go zastąpić więc - dla mnie to nadal Dżem ten DŻEM :)

Gość_Olivier
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

popieram kolege ewentualnie kolezanke...

Gość_nobody
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ten koncert to jak dzem z tesco marki tesco; zawatrość dzemu w dzemie mniej niż 10%.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -