Jest to odpowiedź na post AGI: "Witam. To czyli jak moja córka skończyła 1 klasę podst. na Pułankach, to komunie będzie mieć za rok ( klasa była mieszana, czyli 6 latkowie i 7 latkowie) ,czyli w 2014?"
Na Pułankach na pewno będzie 18 maja.
Przejdź się po prostu po mszy czy przed i zapytaj księdza - na pewno odpowie. Chociaż na Stawkach zmienił się proboszcz a takie terminy właśnie on ustala więc daj mu chwilę na zaaklimatyzowanie i zapytaj :)
Co za różnica kiedy. W odpowiednim czasie wszystko będzie wiadomo. Ja tam nie muszę wiedzieć już teraz, równie dobrze będzie jak dowiem się w marcu czy kwietniu.
No różnica dla mnie jest i to istotna. Skoro pytam i chce znać datę, to chyba logiczne, że mam w tym jakiś cel. Jeśli kogoś to nie interesuje to niech nie wchodzi w ten wątek i nie odpowiada bo i po co. Wszystko w swoim czasie....
Proponuję przejść się do kościoła na stawki bo tydzień temu zmienił się proboszcz więc trzeba troszkę czasu żeby wszystko doszło do normy
na Stawkach będzie wiadomo we Wrześniu:)
To dlatego wszystkie lokale pozajmowane maja terminy na 11 i 18 maja. My wyprosilismy u ksiedza termin na ostatnia niedzielę maja tj. 25.
W naszej parafii ten rok był bez komunii, za rok moze ksiądz zrobi porządek wokół kościoła, bo remont trwa.
Dla snobów to istotne bo muszą lokal zamówić, he he. Normalni ludzie nie ekscytują się takimi drobiazgami. ;) W domu też można zrobić obiad dla najbliższych.