Komunia Św. 2014 za rok?
To kolejny klocek domina reformy szkolnej:(
Ciekawe co jeszce wypłynie?
Bardzo dobrze, dzieci będą trochę dojrzalsze. Dla mnie to żaden problem.
mój syn jest w drugiej klasie , komunię ma dopiero w 2014 , ze względu na to, ze w klasie większośc dzieci sześcioletnich. Tych, ktore poszły do szkoły rok wczesniej. W sumie to dobre rozwiązanie, nie mam nic na przeciwko.
A w której parafii tak jest? Czy to odgórne kościelne ustalenia?
Ustalenie z góry, ale obecna klasa druga ma Komunię w 2013 r. a klasa obecna pierwsza w klasie trzeciej.
Ja o takim czymś nie słyszałam, Czy to jest zatwierdzone dla wszystkich, to jest prawdą?
W Bodzechowie moje dziecko ma w 2014 a jest obecnie w 2 klasie. To chyba zależy od tego, czy w klasie jest większośc dzieci, które rozpoczęły edukację jako sześciolatki.
Podnoszę wątek, bo nie jestem pewna. Będzie komunia w 2014 roku dla dzieci w klasach mieszanych (8 i 9 latki)?
Z komunikatu diecezji jasno nie wynika. Chodzi mi o parafię na Stawkach. Ktoś wie?
Witam. To czyli jak moja córka skończyła 1 klasę podst. na Pułankach, to komunie będzie mieć za rok ( klasa była mieszana, czyli 6 latkowie i 7 latkowie) ,czyli w 2014?
A na Stawkach ? Znana jest już konkretna data?
a nie lepiej przejsc sie do kosciola i zapytac ja zapytalam sie katachetki i powiedziala ze na sandomierskiej w kosciele jest normalnie a wogole to byla zdziwiona skad takie ploty chodza
" Katechetka była zdziwiona skąd takie ploty chodzą???????..."
Ale jakie ploty? To, że komunie albo będą albo nie jest wiadomo już od ubiegłego roku. Kwestia podjęcia decyzji przez diecezję. Np. w Radomiu, Warszawie nie będzie komunii w 2014 roku.
Ciekawa byłam jak u nas. Ja pytam, bo mnie to interesuje i nie widzę w tym nic niestosownego.
A Katechetce proponuję sprawdzić w słowniku znaczenie słowa plota :)
a ty bys byla nie zdziwiona jakbys po raz pierwszy cos takiego slyszala bo na ten temat w tej parafii nie bylo takich nawet rozmow
Tak, będzie mieć 18 maja 2014 roku.
Przepraszam, ale nadal nie wiem... kto będzie mieć 18 maja? Dzieci na Stawkach czy na Gutwinie?
Interesuje mnie termin komunii w parafii na Stawkach. Dzwoniłam dzisiaj do kancelarii, powinna być czynna od 8-9. Niestety telefon milczy....