Mam pytanie czyj to byl pomysl zeby robic komunie 3maja w srodek weekendu majowego ? Ktoras matka czy ksiądz??
No i co że środek? Rodzica mają czas dla dziecka. Znów widzicie jakiś problem?
A co złego w tym terminie.Jedynie pogoda nie dopisała.Kilka dni wolnych,mniej stresu i pośpiechu.Nie szukaj problemów,gdzie ich nie ma.Na temat księdza mam swoje zdanie,ale mimo to nie przyklejała bym mu każdej łatki.Naprawdę widzisz problem?
Od kilku już lat Komunia jest w tym terminie i jakoś było dobrze. Zawsze będzie ktoś, kto znajdzie dziurę w całym. Tak jak napisał gość z 14:36, więcej czasu mniej stresu. Świat sie nie zawali, jeśli jednego roku zamiast pojechać do Bałtowa w długi weekend, pójdziesz na Komunię, założycielu wątku. No chyba, że problem Cię nie dotyczy i tak z czystaj zawiści piszesz..;-)
Prawdopodobnie dla kogoś "długi weekend" był ważniejszy niż komunia. Można było sobie wyjechać, a tak - 4 dni zmarnowane. Takie pewnie priorytety...
Jak zmarnowane dla rodziny? chyba rodzina to świętość .Ja dla swojej rodziny życie całe poświęcam.
Od wielu, wielu lat komunia jest w pierwszym tygodniu maja.
Sami rodzice tak ustalali. Inaczej wszystkie komunie (we wszystkich parafiach) będą w tym samym czasie i jest problem z lokalami.