Ale my nie o tym żeby nie robić niczego, nie zapraszać rodziny itd. Tylko o tym, co się stało z tym sakramentem - kiedyś miał większy wymiar duchowy niż komercyjno-materialny. Ale czasy się zmieniły i wszystko kręci się w okół kasy.
w tym roku byłam na komuni,gdzie mieli nawet orkiestrę w Smykowie za Ćmielowem.Goście się super bawili.Każdy robi na tyle ,ile go stać.Nie ma regóły.
To już porażka ;) Nie chodzi o to, czy kogoś stać czy nie. Tak, jak napisał ktoś wyżej, to święto dziecka, które powinno mieć bardziej duchowy a nie materialny..
Orkiestra na komunii...????BEZ PRZESADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie,to nie chodzi o to,że każdy robi na tyle na ile go stać,tylko żeby przed znajomymi się pokazać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chce sprzatac,wiem ze w innych parafiach ksiadz podaje date duzo wczesniej ale na Pulankach probol jest inny nic nie powie a lokal zamowic trzeba na bide rok wczesniej
No i wiecie już terminy komunii 2012 r.?
Jak ktoś wie, to proszę pisać, bo jestem zainteresowana kiedy komunia na Stawkach i w Denkowie.
A poprawiny były? CO takie biedne dziecko z tego wyniesie, jak ono już w Kościele myśli co dostanie od wujka, albo ciotki. A potem jad dorośnie czym to dziecko będzie żyło? Człowieku przeanalizuj czym jest I Komunia Święta? Po owocach widać jak ty rozumiesz fakt Sakramentu. Współczuję ci bardzo, współczuję i twoim rodzicom bo to nikt inny ale oni cię tego nauczyli. Po prostu smutek. Więc o 95% katolików nie wolno mówić. Mówmy o 15% bo tylu jest faktycznie, pozostali nie wiedzą po co chodza do Kościoła, czym jest Kościół i czym jest wiara.
Ponawiam prośbę: Jeżeli wiecie już kiedy komunie to napiszcie.
a czy macie wybrane już stroje komunijne??? bo my nie mamy rzadnego katalogu nawet.
A to nie prościej katechetę spytać o termin sakramentu?Udzieli informacji prawdziwej a wiadomości z forum to tylko domniemania,na ich podstawie nie zamówicie przecież lokalu.A katalog to sami rodzice chyba organizują ,bo księża do strojów to się za bardzo nie wtrącają,proponują tylko aby były jednolite.
Terminy będą podane teraz we wrześniu na pierwszych spotkaniach.
co na prezent? - oto jest pytanie, rowery były, hulajnogi też, komputery również, operowano odstające uszy, no to może teraz jakieś małe autko?
jak do 40 osób to w nic nowego nawet fajnie,pod parowozem, czarcia stopka w Bałtowie,apropos,wenus
wolny lokal na 20 maja w venusie