Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Komunia - 2012

Ilość postów: 43 | Odsłon: 5789 | Najnowszy post
  • Komunia - 2012

WE WSZYSTKICH PARAFIACH ZNAJA DATE KOMUNII W 2012 A NA PULANKACH OCZYWISCIE NIE,LOKALE JUZ POZAJMOWANE NA PRZYSZLY ROK,PARANOJA,JEST GDZIES LOKAL GDZIE MOZNA ZAMOWIC KOMUNIE NA 2012??

Gość_aNETA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Komunia - 2012

gromada

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Komunia - 2012

po co tyle hałasu/nie używaj caps locka/ proponował bym Łysice

kost@
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

no już bez przesady

ja datę komunii córki poznałam w październiku, gdy chodziliśmy na różaniec i jakoś lokal zdążyłam zamówić

bez przesady, naprawdę

wilemo5
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: KOMUNIA 2012

ja również lokal zamawiałam około pół roku przed komunią, a poza tym chyba każda parafia ma jakąś stałą niedzielę w którą są komunie, np. na Piaskach komunie są zawsze w drugą niedzielę maja więc łatwo sobie sprawdzić który będzie wypadał i zamówić lokal a nie panikować, jak tak dalej pójdzie to lokal na komunię będzie trzeba zamawiać na 4 lata przed.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

jejku, jeszcze jedne sie nie skonczyły a juz na 2012 chca lokale zamawiac. Paranoja! To nie wesele! Ja konkretna date poznalam pod koniec wrzesnia, na pierwszym spotkaniu rodziców. Co prawda ja robiłam bardzo kameralne przyjecie w mieszkaniu ale wiem, że rodzice innych dzieci zamawiali w pazdzierniku i tez nie bylo jakiegos wiekszego problemu. Ze swojej strony moge jedynie polecic ziemianska. Mielismy tam wesele i jestesmy zadowoleni.

igaros
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: KOMUNIA 2012

Ale masakra,niedługo lokal na Komunię trzeba będzie zamawiać wcześniej niż na wesele!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

bo to rodzice taką głupawkę uprawiają, po co te ceregiele?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

apropos na górze-polecam

Gość_ja
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja zamawiałam w lipcu termin na rok następny, a było to.... 4 lata temu.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

dejta se ludzie spokój z tymi komuniami bo cuda wyprawiacie, w domu normalnie jak Bóg przykazał a nie po lokalach się włóczta!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Święta prawda(to co w komentarzu wyżej),komunia powinna być skromna i wystarczy miejsca na pewno w domu.Cóż nasze społeczeństwo to zastaw się a nie daj się,po co tyle krzyku ,przecież to uroczystość bardziej duchowa dla dziecka a nie zastawna dla rodziny.A może na 5 lat będą ogłaszać datę, to państwo zdążycie zamówić sale,ale później to już większość dzieci nie zna drogi do kościoła tylko jak 1 komunia -to żeby każdy widział.W niedziele to graja pod blokami lub jeżdżą na deskorolkach,po co do kosciola -przecież już po wszystkim.........

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Wbrew pozorom nie masz racji... Zgadzam się,że komunia powinna być skromna-ale jedno nie przeczy drugiemu...Komunia jest 9powinna być) wielkim przeżyciem dla dziecka.I dla jego rodziców też.Więc zamówią salę, obiad dla gości nawet jeśli nie mają dużej rodziny i cały swój czas i uwagę mogą poświęcić dziecku...Kilka lat temu moja siostra wyprawiała przyjęcie w domu-najbliższa rodzina-dziadkowie, rodzeństwo rodziców z dziećmi i wyszło 20 osób...Już kilka dni wcześniej znoszenie krzeseł od rodziny ( bo w przeciętnym domu jest max 10...-z taboretami), kupowanie produktów na obiad ( sam rosół dla tylu osób to kocioł),potem gotowanie, podawanie, sprzątanie....Dla dziecka nie miała czasu!!! Pewnie, ze jej pomagaliśmy-ale wiele to nie dało -to ona była gospodynią.Żal było patrzeć.Ja jej błędu nie powtórzę i lokal będę zamawiać jak wcześnie się da, żeby w pełni skupić się na dziecku !!!

Gość_iwa
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wielkim przeżyciem powinna być jeśli rodzice umieją to dziecko przygotować do tej komunii, DUCHOWEJ, a jeśli I Komunia dla rodziców kojarzy się z imprezą, z prezentami, z kasą, z wykwintnym jedzeniem, z super ciuchami (może nawet rewia mody) to proszę państwa pobłądziliście solidnie. To oznacza, że nie macie pojęcia czym jest Kościół i czym są Sakramenty. A iść pod prąd świata też wam niewygodnie, więc trzeba się zastawiam, w końcu goście i tak zwrócą - dokąd idziesz człowieku?

Zresztą jacy rodzice takie dzieci, jacy rodzice taka duchowość.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Filozof się znalazł.

Wszystko jest ważne!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Tak, a najważniejsze kto jaki prezent dostanie, w co będzie ubrany i co znajdzie się na stole. Komercjalizacja w tej dziedzinie jest przeogromna. To już nie jest przeżycie duchowe, ale finansowe - dzieci potem w szkole chwalą się tym co dostały, a nie tym co przeżywały w związku z sakramentem.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Gość 13:44 ma 100% racji. Ja wiem, że dla niektórych ta prawda jest niewygodna ale i tak jej nie zmienicie.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie człowieku, zrobię dziecku komunię nie zapraszając nikogo z rodziny. A co tam impreza komunijna, niech się cała rodzina obrazi, a ja ich i tak nie zaproszę!

Zastanów się, zanim coś napiszesz.

Powtarzam: WSZYSTKO JEST WAŻNE. Przygotowanie duchowe na pierwszym miejscu, ale spotkanie w gronie rodzinnym na przyjęciu komunijnym również!!! Dla dziecka jest ważne czy przyjedzie najbliższa ciocia, wójek, babcia, dziadek. Dziecko też chce podzielić się swoim szczęściem z osobami które kocha.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę