kanapka z jajkiem na twardo jajko swojskie pomidorek swuj i ogorek majonez i szczypiorek do tego cherbatka z cytrynka pysznosci zajadam ale nie wiem czy na noc tak dobrze
jakoś ja sie straam nażerac na noc i nie moge przytyc a bardzo bym chciala
Nie chodzi o to, żeby w ogóle nie jeść kolacji, tylko, żeby jeść ją najpóźniej 3 godziny przed snem i żeby byłą w miarę lekkostrawna - delikatna, chuda wędlina, chudy serek i oczywiście dużo warzyw, te można jeść bez ograniczeń. Może to być np. pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, świeżą natką pietruszki, doprawiona łyżką jogurtu naturalnego z przyprawami, pieczywo razowe, pełnoziarniste do tego.
Nie należy łączyć pomidora z ogórkiem i mam ogromne wątpliwości co do majonezu - jest bardzo tuczący i ciężkostrawny. Mimo wszystko apetycznie brzmi przygotowany zestaw, gdyby nie to, że liczę każdą kcal, to wprosiłabym się na taką kolację:P
przed snem taka kolacja??ja co najwyzej moge sobie pozwolic na orzeszki brazylijskie maja najwieksza wartosc odzywcza.moj osttani posilek to o 18 i na tym koniec hehe reszte dnia uzupelniam jakimis warzywami.ogolnie nie jadam miesa w zadnej postaci wiec dla mnie kanapka moze istniec bez wedliny hehe nawet nie wiecie co mozna zrobic z warzyw.wiekszosc z was nawet nie zwraca uwagi na to copochlania a czasem warto sie temu przyjzec aby dluzej sie cieszyc zdrowiem i zyciem
potrawy chodzi ci o kolacje czy tez raczej cos na objad??jesli na objad to polecam podsmazyc czosnek z natkapietruszki do tego dodac (wczesniej przyzadzona w piekarniku) grilowana papryke w paseczki cukinie rowniez w cienkie paski a na koniec baklazana w kosteczke obtoczony w mace i smazony na glebokim oleju.to wszystko wymieszac razem i dodac sos pomidorowy zrobiony z cebuli pomidorow w zalewie soli pieprzu.doprawic do smaku odrobina pieprzu soli i gotowe podawac z czym kto lubi a nie to cos takiego:
papryczki chilli posiekac drobno podsmazyc na olivie z czosnkiem dodac cukinie natke szpinak najlepiej caly mrozony jest do niczego pokrojone pomidory w kostke doprawic sola pieprzem ipodawac najlepiej z makaronem.na wiezch rucole z paskami parmesanu.
na przekaske pomiedzy objadem a kolacja swietne saoliki marynowane ale nie chce aby ktos przechwycil coswiecej znam wiele wiele dobrych dan i przekasek pozdro napisz o co chodzi ci dokladnie a moze sie odezwe i ci cos podzuce ciekawego