miasto jest super ale gdyby ktos pomyslał o nastolatkach i zrobiłby im dyskoteke bo do platinium 15 bez przesady... A pan prezydent zamyka sb szkoły... (y)
Ja aktualnie rozmyślam nad wyjazdem z Ostrowca, mam tu rodzine, znajomych ale niestety nie mam pracy a mam w innym mieście możliwość pracy za 3 tys. więc chyba się zdecyduje. Mam sentyment jakoś do tego miasta i żal mi je opuszczać ale chyba będe musiał.
No pewnie ze tak wyjedż wszyscy wyjechali no bo co tu maja robić.
no wlasnie nikt nic nie robi zeby ludzi zatrzymac,dac prace,pomoc,panie prezydencie a czy pan kocha to miasto?
Jak to nie dają pracy? Pan Prezydent dał właśnie pracę 8 osobom w komisji która właśnie co dopiero stworzył żeby mu doradzała w planowaniu przestrzennym.
tez bym zostal ,le co tu robic,dla ludzi z moim wyksztalceniem nie ma tu roboty.
Sentymentem nie wykarmisz głodnych dzieci, nie ubierzesz się w niego na zimę. Ja też lubię Ostrowiec. Moje rodzinne miasto. rodzice, część znajomych. Wspomnienia. Fajne miejsca. Gutwin, park... Ale pracy niestety tu nie uraczysz! Mieszkam w dużym mieście (nie w stolicy) od 15 lat. Jednak 2 lata temu bardzo chciałam spróbować znaleźć pracę w Ostrowcu, wrócić "do domu". Dodam, że od 10 lat pracuję w zawodzie, na wyższym specjalistycznym stanowisku. Na rozmowie o pracę w pewnej dużej ostrowieckiej firmie - stanowisko specjalistyczne, wymagane doświadczenie minimum 5 lat, doskonała znajomość branży, o językach obcych nawet nie wspominając. Chcieli mnie przyjąć w zasadzie od zaraz. Za 1900PLN netto. Odpowiedziałam tylko, że robią sobie żarty. Obecnie pracuję na zbliżonym stanowisku, mam znacznie mniej obowiązków - zarabiam 3200PLN netto. pozdrawiam.
tak ale gdzie teraz mieszkasz wszystko jest dwa razy drozej,to ci na to samo wychodzi.
ale zgadzam sie ostrowiec stoi w miejscu,nic sie nie zmienia na lepsze.