Już dziś . Miejskie Centrum Kultury w Ostrowcu zaprasza wszystkich miłośników biesiadnych klimatów do ostrowieckiego Amfiteatru. Folkowisko już po raz drugi zagości w Amfiteatrze. W trakcie imprezy każdy będzie miał okazje obejrzeć dzieła sztuki ludowej, posłuchać świętokrzyskiej muzyki ludowej czy też skosztować kuchni regionalnej. Na scenie tego dnia zaprezentują się zespoły z gmin Bodzechów i Ćmielów oraz zespół Karkonosze, który był został przyjęty bardzo entuzjastycznie przez ostrowiecką publiczność podczas Dni Ziemi w 2012 roku. Początek godzina 15, wstęp wolny. Zespół Karkonosze działa od 2002 roku. Repertuar zespołu to piosenki ludowe z różnych regionów Polski. Czasem układane przez członków zespołu i stosownie do okoliczności. Osiągnięcia zespołu to między innymi: 2006 roku III miejsce w przeglądzie zespołów ludowych Polskiego Radia we Wrocławiu i 2002 roku III miejsce na przeglądzie Zespołów Ludowych w Szczytnej. W skład zespołu wchodzą: kierownik Tadeusz Kucharczyk – akordeon, Henryk Matusiak-saksofon, Andrzej Łazarski-bęben, Zenon Nowak klarnet, Bożena Krupa, Edyta Kucharczyk, Irena Kucharczyk, Jadwiga łazarska, Janusz Ciupiński, Mirosław Kopytek, Andrzej Kraiński i Kamil Ożóg – śpiew.
własnie ide do parku ;-))
byłem przez 30 sekund przypadkiem, stwierdziłem że to nie mój styl i się zmyłem ;)