Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Klimaty Biesiadne w amfiteatrze. Rozpoczęcie o godz. 15:00.

Ilość postów: 3 | Odsłon: 1268 | Najnowszy post
  • Klimaty Biesiadne w amfiteatrze. Rozpoczęcie o godz. 15:00.

Już dziś . Miejskie Centrum Kultury w Ostrowcu zaprasza wszystkich miłośników biesiadnych klimatów do ostrowieckiego Amfiteatru. Folkowisko już po raz drugi zagości w Amfiteatrze. W trakcie imprezy każdy będzie miał okazje obejrzeć dzieła sztuki ludowej, posłuchać świętokrzyskiej muzyki ludowej czy też skosztować kuchni regionalnej. Na scenie tego dnia zaprezentują się zespoły z gmin Bodzechów i Ćmielów oraz zespół Karkonosze, który był został przyjęty bardzo entuzjastycznie przez ostrowiecką publiczność podczas Dni Ziemi w 2012 roku. Początek godzina 15, wstęp wolny. Zespół Karkonosze działa od 2002 roku. Repertuar zespołu to piosenki ludowe z różnych regionów Polski. Czasem układane przez członków zespołu i stosownie do okoliczności. Osiągnięcia zespołu to między innymi: 2006 roku III miejsce w przeglądzie zespołów ludowych Polskiego Radia we Wrocławiu i 2002 roku III miejsce na przeglądzie Zespołów Ludowych w Szczytnej. W skład zespołu wchodzą: kierownik Tadeusz Kucharczyk – akordeon, Henryk Matusiak-saksofon, Andrzej Łazarski-bęben, Zenon Nowak klarnet, Bożena Krupa, Edyta Kucharczyk, Irena Kucharczyk, Jadwiga łazarska, Janusz Ciupiński, Mirosław Kopytek, Andrzej Kraiński i Kamil Ożóg – śpiew.

Gość_Zapraszajacy
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Klimaty Biesiadne w amfiteatrze. Rozpoczęcie o godz. 15:00.

własnie ide do parku ;-))

Gość_bąbel
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Klimaty Biesiadne w amfiteatrze. Rozpoczęcie o godz. 15:00.

byłem przez 30 sekund przypadkiem, stwierdziłem że to nie mój styl i się zmyłem ;)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery