Dzisiaj w Kolegiacie św. Michała Archanioła podczas kazania głoszonego przez biskupa sandomierskiego w intencji pomordowanych 30 mieszkańców Ostrowca Św. wierni opuszczali kościół.
Powód?
Podczas tak ważnej uroczystości biskup zamiast modlitwy za pomordowanych rozpoczął wątek polityczny. Kiedy kler zajmie się modlitwą a nie polityką?
a wyczytani na cmentarzu przez prowadzącego do składania kwiatów tzw liderzy polityczni z TOSu nawet się nie pojawili...obciach i żenada...nikt nie wyszedł po wezwaniu, nikt nie raczył okazać dowodu pamieci w tak ważnym dniu....wszyscy byli w Bałtowie?????
Żarty sobie chyba robisz? Jeśli jednak tak było, to się TOS pieknie popisał.
To właśnie cała hipokryzja TOS ,nie ma ,,interesu"to nie ma delegacji.RZądzą w mieście i w powiecie i przy uczczeniu pamięci pomordowanych Ostrowiaków nie wystawiają delegacji!Wstyd!
a dziennikarze po prostu nie mogli o wstydliwej gafie napisać..wiadomo, czemu..mamy przecież tzw "wolne media"...
Ja nie byłam na mszy, nie słyszałam, ale w kwietniu w niedzielę palmową była rocznica bitwy w Piotrowie msza odbyła się na Gutwienie, i zamiast tradycyjnego czytania męki pańskiej, ksiądz ok.80lat wygłaszał kazanie, cytuję " ci wszyscy co słuchają i oglądają TVN, POLSAT to głupcy, rozumy im zabrało bo nie wiedzą co to radio maryja, telewizja trwam" wiem że ludzie też wychodzili z kościoła, ja bynajmniej byłam zbulwersowana, chociaż proboszcz na gutwienie to równy gość, kiedy nie musi odgórnie nie łaczy polityki na kazaniach, kazanie jest takie jakie powinno być. Chciałabym aby w niedzielę palmowa była czytana męka pańska, aby w wielki piątek móc naprawdę przeżywać drogę krzyżową wg ewangelii, a nie z polityką w tle.
Jednego nie mogę zrozumiec- dlaczego tylko rocznicę pomordowanych na Rynku czci się z pompą a o innych się nie wspomina albo rzuci się kwiaty i to wszystko.
Pismen czy ty też uważasz że brak wyczytanej delegacji TOS-u to wstyd dla nas wszystkich?
Dla jasnosci nie wiem o jaka delegacje tak tupiecie - ktorego urzedu: miasta czy starostwa, bo TOS to raczej nie jest zaden urzad tylko stowarzyszenie, wiec jesli brakowalo stowarzyszen to patrzac na migawki zapewne wielu.
Odpowiedzi wykasowane przez nowe "sily ciemnosci", wystarczy skorzystac z podgladu na dole.
Człowiek bez kręgosłupa moralnego. Pieniacz i denny prowokator. Do tego monotematyczny nudziarz. Jak coś napisze w tym wątku to i tak będzie "od czapy i na przekór". Ewentualnie rzuci zdawkowe "że my to złe" i dalej będzie klepał w klawiaturę o "histerykach". Na każdym kroku chce udowodnić, że wie lepiej, a braki w wiedzy jak stąd do Świnoujścia.
Pismen rozumy chyba pozjadałes ale nie te co trzeba.
Pac, pac i tepoglowi wykasowali co nieco, bo tylko ich bredzenie zostalo.
Skomlaj piesku skomlaj
Popisujcie się dalej cymbały.
Powiedział cymbał.