Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

Ilość postów: 60 | Odsłon: 5432 | Najnowszy post
  • Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

Dzisiaj w Kolegiacie św. Michała Archanioła podczas kazania głoszonego przez biskupa sandomierskiego w intencji pomordowanych 30 mieszkańców Ostrowca Św. wierni opuszczali kościół.

Powód?

Podczas tak ważnej uroczystości biskup zamiast modlitwy za pomordowanych rozpoczął wątek polityczny. Kiedy kler zajmie się modlitwą a nie polityką?

Gość_a.....j
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

Dopóki autorytetem w Polsce będzie Rydzyk a nie nauki Jezusa Chrystusa.

Gość_i
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

Z tego co widziałam to wychodzili oburzeni członkowie rodzin pomordowanych.

Gość_Anna
        Zgłoś
        Odpowiedz

Anna, bo coraz więcej osoób wychodzi z kościoła. Ja idę tam żeby sie modlić a nie słuchać propagandy politycznej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale porównywać tragedię powieszonych 70 lat temu ostrowiaków do "zakładania pętli na szyję odbiorców telewizji Trwam" to szczyt ...........

Gość_Anna
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

popieram; na usta się cisnęo pytanie: czy to jest msza czy wiec polityczny?

marsz5
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wczoraj odbywały się również spotkania w Ostrowcu młodzieży przygotowującej się do bierzmowania "z panem biskupem". To samo było - polityka - telewizja Trwam itp.

Co te fioletowe i czarne wypasiuchy sobie myślą i jak nas i nasze dzieci traktują?

Gość_Marek
        Zgłoś
        Odpowiedz

Anna, masz rację. Gdy usłyszałam to porównanie o pętli, to trudno było mi uwierzyć! Jest mi bardzo przykro, bo Kościół Polski w czasach komunizmu był jedynym miejscem prawdy, teraz natomiast jest miejscem zakłamania, nienawiści i propagandy politycznej i coraz mnie j w nim miejsca dla Boga.

Gość_i
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jestem bardzo ciekawa co napiszą na ten temat ostrowieckie media, bo widziałam nawet dwie panie redaktor na mszy.

Gość_Anna
            Zgłoś
            Odpowiedz

O takim porównaniu powinna sie dowiedzieć cała polska, a ten biskup powinien już pakować manatki i jechac do niemiec na ogórki.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nic nie napiszą i żaden biskup nie poniesie odpowiedzialności. Chciałabym iść kiedyś do kościoła i posłuchać normalnej mszy, a nie słuchac kazania jak wieści z internetu. Smutne :(

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

A ja bardzo chętnie przeczytałbym treść kazania. Jest gdzieś dostępna takowa?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Odp.: Kazanie podczas mszy w 70. rocznicę powieszenia na Rynku 30 Obywateli naszego miasta przez Niemców.

Byłem w kościele i widziałem zbulwersowane osoby. To żenada w wykonaniu tego biskupa.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

też bym przeczytał..musiało zaboleć...

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Mnie tez zatkało. szczególnie gdy powiedział, ze jedna partia zakazała aborcji a druga pozwoli na eutanazję.

Gość_zz
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: *** do autora wątku ***

Ja w kwestii porządkowej...

Nie odniosę się do treści, bo kazania nie słuchałem.

Zwróćmy jednak uwagę, że obecnie - nie należy mówić o mordzie popełnionym przez NIEMCÓW, ale jedynie - przez NAZISTÓW.

taka nasza mała poprawność

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: *** do autora wątku ***

o nie kolego. To byly wojska niemieckie. Z tym ze nie zawsze mozna obwiniac obecne niemieckie spoleczensto o zbrodnie owczesnych zolnierzy niemieckich ktorzy wykonywali polecenia. Nikt nie wie co grozilo zolnierzowi niemieckiemu czy jego rodzinie za niewykonywanie rozkazow. Nie mozna oceniac kogos jesli nie bylo sie w takiej samej sytuacji. Mozna nienawidziec niemieckich zolnierzy za to ile krzywdy wyrzadzili obywatelom Polski ale to nie wina wspolczesnych Niemcow. Tzw nazisci wydawali polecenia ale przeciez dumny niemiecki zolnierz mogl odmowic wykonania rozkazu i poddac sie sadowi polowemu i dac sie rozstrzelac w ramach ratowania Polakow ..... kto z Was by tak zrobil ? Tak wiec nie nie ma roznicy Niemiec czy nazista .... bylo wojsko niemieckie. A kosciol po prostu sam na siebie bata kreci nikt nie bedzie musial z nim walczyc bo sam sie wykonczy

Gość_ChuckNorris
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Odp.: *** do autora wątku ***

znaczy naziści kazali żydom zamordować i to żydzi zrobili, tak pisało w ostrowieckiej.. no a naziści to wiadomo że niemcy przecież oni mają to w genach, inaczej by tego kiedyś nie zrobili do gościa z 11:53

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę