Od dziś powinna zacząć poprawiać się sytuacja finansowa gmin. Czekamy jeszcze na wprowadzenie obowiązku posiadania kasy dla rolników.
I bardzo dobrze - nareszcie.
O księżach zapomnieli
Czyli podrożeją wizyty lekarskie i usługi.Ktoś za kasę musi przecież zapłacić.
I babek z jajami pod ryneczkiem.
Ludzie opamiętajcie się!!!Z czego się cieszycie? Są państwa w których nie ma kas fiskalnych tylko kasy rejestrujące i gospodarka ma się świetnie.Wprowadzenie kas fiskalnych i ich kontrola powoduje,że z każdej stówki podatku 60 zł pochłania aparat kontroli.Im więcej restrykcji tym więcej organów kontrolnych które pożerają pieniądze podatników.Wystarczy podnieść kwotę wolną od podatku do normy europejskiej,a nikt kto zarabia najniższą krajową nie będzie musiał biegać z PITem 37.Tym samym część urzędników pochłaniających nasze podatki będzie nie potrzebna.Jest coś takiego jak krzywa laffera.To wyjaśnia wszystko.Jak dziś cenzura nie puści posta że niby nie odniosłem się do tematu to ja...byłem grzeczny.
Nie wiem w czym problem u fryzjera do którego chodzę od dość dawna jest kasa fiskalna więc o co chodzi ?,cena strzyżenia nie wzrosła wynosi 13 zł i na brak klientów nie narzeka.
Bzdura.
To , że są kasy fiskalne u kogoś nie znaczy, że ten ktoś na nich będzie wybijał każdą transakcję. Wystarczy, że nabije co drugą i co ? I już :)
A co , postawią w każdym gabinecie urzędnika który będzie sprawdzał ilość wizyt i ile każda wizyta była warta ?
Nie wiem czym się podniecacie, u mojego dentysty już od dawna jest kasa i paragony się dostaje. A ceny zgodne z cennikiem na poczekalni.
A KIEDY BĘDĄ KASY MIELI KSIĘŻA ?
No właśnie chyba najwyższa pora!
Zbieranie na tacę powinno podlegać opodatkowaniu.Tak samo jak opłata za wesele,pogrzeb,chrzest.Tylko ,czy znajdzie się odważny ,który ruszy purpurowy beton?
Co ty masz do pieniędzy, które płacą wierni. Przecież te pieniądze zostały już opodatkowane.
???? Tak samo mogłabym powiedzieć , że wszystkie pieniądze , które wydaję na zakupy czy usługi już zostały opodatkowane.
Pieniądze od wiernych stanowią dochód dla księdza i niby dlaczego ma to być zwolnione z podatku ?
Ty nie rozumiesz,ta złotówka jest tyle razy opodatkowana i na tacy też powinna być kasa fiskalna razem z kamerą bo po drodze mogą zginąć.Jeśli kupujesz bułkę w sklepie ty ostatni płacisz podatek,którego nigdzie i nigdy nie odliczysz..A na plebani ksiądz nie ma kasjera ani książki przychodów,rozlicza sam siebie i basta.Skąd wiesz ile mu przybyło w miesiącu???
mój stomatolog też bedzie miał?
Bedzie mial i zaplacisz więcej za plombę,pokryjesz koszt podatku.:)))