Witam. Czy ktoś wie ile kosztuje wyrobienie karty wędkarskiej. Mam 20 lat. Czekam na odpowiedź...
Opłata egzaminacyjna i opłata za wydanie legitymacji oraz wydanie karty wędkarskiej jest raczej stała i wspólna dla wszystkich Okręgów.
Opłaty członkowskie niestety nie. W każdym Okręgu obowiązują inne opłaty.
U mnie - Okręg PZW obowiązuje:
Podstawowa Składka Członkowska - 58zł
Okręgowa Składka Członkowska Normalna - 95zł
Wpisowe - 25zł ( tylko jeżeli wstępujesz do PZW, jeżeli będziesz opłacał składki członkowskie regularnie i terminowo to nie będziesz musiał płacić wpisowego)
Ponadto w niektórych kołach jest coś takiego jak opłata za Czyn, czyli: Nie "odbębniłeś" czynu (praca na rzecz koła, najczęściej porządki na zbiorniku itp) tudzież wstąpiłeś do PZW/opłaciłeś kartę już po tym, jak reszta koła wykonywała w/w pracę na rzecz koła to płacisz :) Osobiście uważam, że pomysł nie jest zły, aczkolwiek ma swoje minusy. Z jednej strony zmusza(właśnie) do bycia aktywnym i brania udziału w życiu społeczności koła. Z drugiej - nie każdy musi należeć do tej społeczności, niektórzy chcą mieć po prostu kartę ;)
Połamania! Tylko nie na krzakach! :p Pozdrawiam, Marcin.
Wraz ze wszystkimi opłatami, zdjęciami egzaminem pewnie około 200 zł.
Niby na stronie koła jest cos na temat opłat, ale nie mogę się w tym połapać.
jakby było 100zł to może bym opłacił dla bezrobotnego to duzo 200 zł powinna byc zniżka,a tak to trzeba kłusować