Witam!!!
Gdzie mogę założyć kartę motorowerową? ile to kosztuje?
Ps; chodzę do pierwszej gimnazjum
Nie ma już karty motorowerowej. Aktualnie jest prawo jazdy kategorii AM( daje takie uprawnienia jak wcześniejsza karta motorowerowa) po ukonczeniu 14lat,egazamon zdaje się w WORD-zie , po odbytym kursie. Trzeba pytać w szkołach jazdy. A swoją drogą- ciekawe czy ktoś w Ostrowcu prowadzi takie kursy?
Legitymować tych rowerzystów, nie znają przepisów,nie mają uprawnienia do kierowania pojazdami,stwarzają wielkie zagrożenie na drogach.Nie ma dokumentu,zakaz jazdy.
Ja nie pytam o rowerzystów tylko o moto rowerzystów czy jest trudno zdać?
Testy zdałem za pierwszym razem. Zdaje sie takie jak na prawko, plus dodatkowe pytania (zresztą na pewno wiesz), niejeden je oblał. A ja,17-sto latek nauczyłem się i dałem radę.
Jazdę, niestety, dopiero za drugim razem. Za pierwszym oblałem na placu manewrowym (nie odwróciłem głowy, żeby upewnić się, czy mogę włączyć się do ruchu).
Za tym drugim razem było dobrze, po mieście jeździłem ze 25 minut, ale daleko nie kazał mi jechać. Okolice Żeromskiego, Kszo, w tamtych rejonach.
Dasz radę i ty, powodzenia.
Sorry, jeżeli to ważne, to zawyżyłem wiek. Jak zdawałem to miałem skończone 15 lat.