Donald Trump opublikował post na swoim portalu społecznościowym Truth Social, który zaczął od słów "ŚWIETNE WIADOMOŚCI!"
Dzięki odważnemu przywództwu mojego przyjaciela, Karola Nawrockiego, prezydenta Polski, poczyniono znaczne postępy w kierunku ustanowienia bazy Armii USA w Polsce.
Jeśli do tego dojdzie, lokalizacja zostanie ogłoszona bardzo wkrótce. Będzie to historyczny krok dla naszego Wielkiego Sojuszu USA/Polska. Dziękuję za zainteresowanie tą sprawą
- czytamy we wpisie prezydenta USA.
Odpowiedz mi jak zwykły człowiek z Gdańska nie będąc jeszcze Prezydentem mógł się stać wielkim przyjacielem Prezydenta USA. Wszystko to wydaje się bardzo dziwne.A kto tę bazę będzie finansował.Nie wierzę w żaden sojuszu USA/Polska.
Kiedy Nawrocki wystapi do Trumpa o rekompensate za wysokie ceny paliw?
@09:03, z tym żądaniem, to do głównego inicjatora i animatora konfliktu w rejonie Zatoki Perskiej, Binjamin’a Netanjahu.
Natomiast co do oświadczenia D.Trum’a (vide @20:24), to miejmy nadzieję, że chargé d’affaires ad interim - tymczasowy Kierownik (placówki) Ambasady RP w USA, w ramach pobieranej pensji oraz w dobrej wierze, przyjmie powyższe do wiadomości, i nie będzie, jak jego mocodawcy w Polsce, publicznie kpił z tej informacji.
Trump przegrał wojnę z Iranem i teraz im musi zapłacić za zniszczenia.
Nie ma kasy na nic innego dlatego chce oddać żołnierzy na utrzymanie w Polsce
NBP ma pieniądze na finansowanie.
I tacy Debile jak ten z 16:17 głosują w wyborach!
Benzyna już po 9 zł., ale my w pisie nadal klaszczemy. Donald Trump!
Wyborcy KO nawet gdyby paliwo było po 15,90 będą klaskać obecnej nieudolnej władzy. Nawet kartki na paliwo, jak za komuny, nie zmienią ich myślenia. Beton dobrze zbrojony. Jakbyście nie wiedzieli już trwają prace nad podniesieniem wieku emerytalnego dla wszystkich do 67 roku życia. Uśmiechać się brygada !
Gwiazdy Nawrockiego
PiS, to jednak idioci.
Straszą podniesieniem wieku emerytalnego a przecież to Prezydent teraz decyduje o przyjęciu luz odrzuceniu ustawy.
Straszycie, że Nawrocki podniesie wiek emerytalny tak jak podniósł ceny paliw?
Chyba nie
Nawrocki chce podnosić wiek emerytalny? Bzdura
Nie Nawrocki, tylko rząd. Czytajcie ze zrozumieniem. A potem znowu sprytnie podadzą Prezydentowi do podpisu w pakiecie 2 w 1.
Jak się okazuje wkrótce jedynym kanałem dystrybucji ropy z bliskiego wschodu będzie rurociąg przez Izrael z Eljatu do Morza Śródziemnego. Arabia Saudyjska i sąsiedzi będą zmuszeni do współpracy.
Omija cieśniny Ormuz i Bab al-Mandab oraz Kanał Sueski.
Izrael będzie dyktował ceny.
„Rurociąg Ejlat-Aszkelon (Trans-Israel Pipeline) to licząca 254 kilometry instalacja przesyłowa, która łączy port Ejlat nad Morzem Czerwonym z portem Aszkelon nad Morzem Śródziemnym.”
https://share.google/8PtlMSAsEmdEWpa2R
Poseł rządzącej koalicji Tomasz Trela błysnął wiedzą z zakresu fizyki niczym poseł Zembaczyński:
„Ja jestem mieszkańcem Łodzi i dzisiaj ruszały F-35 z bazy w Łasku. Przelatywały nad Łodzią z prędkością światła i był taki huk, taki hałas, że ludzie nie wiedzieli, co się dzieje”.
I kto tu jest idiotą gościu 09:16?
Chodzi o to, że pomylił prędkość światła z prędkością dźwięku?
Skończymy jak Grenlandia z bazą?
Czy uda się zachować niepodległość mając obce wojsko?