Tam gdzie kasa z Amber Gold.
I jak tych geszefciarzy lubić?
Daty, fakty - dość krótkie wystąpienie.
Nasz Prezydent Karol Nawrocki to bardzo inteligentny człowiek. Wreszcie uświadomił ciemny polski naród, że " Dziady Adama Mickiewicza mógł napisać tylko Adam Mickiewicz". Brawo Mistrzu, jesteś Wielki!
Gościu 08:50; pan Zbigniew Bogucki jest doskonałym prawnikiem i szefem Kancelarii Prezydenta.
A Czarzasty? Czerwona miernota.
Rewelacyjne wystapienie w Sejmie szefa kancelarii prezydenta pana Zbigniewa Boguckiego.
Mądry facet. Powinien wstąpić do PO, bo się marnuje.
„Nie rzucaj pereł przed wieprze”.
Takie tam po niemiecku do premiera youtube.com/shorts/PR0gYofoFds
Dokładnie mam taką samą opinie. Jest znakomity. Tusk może tylko pomarzyć o takich kadrach.
To dla tego Tusk i jemu przychylne media piszą że AFD to ruskie.
Mam jedno proste pytanie do osób, które twierdzą, że prezydent przez rok zrobił dla Polaków tak wiele.
Co konkretnie zrobił, żeby przeciętnemu obywatelowi żyło się lepiej?
Nie pytam o przemówienia, zdjęcia, patriotyczne hasła ani o to, komu postawił się w telewizji.
Pytam o konkrety.
Która jego decyzja, obniżyła wam rachunki?
zwiększyła pensję albo emeryturę?
skróciła kolejkę do lekarza?
ułatwiła dostęp do leczenia?
obniżyła podatki?
ułatwiła prowadzenie firmy?
poprawiła sytuację mieszkaniową?
realnie zwiększyła bezpieczeństwo waszej rodziny?
I szczególnie interesują mnie weta.
Zawetował już m.in. ustawy dotyczące ochrony zdrowia, rynku kryptoaktywów, Ordynacji podatkowej, Kodeksu rodzinnego czy systemu monitorowania przewozu towarów..
Więc pytam ....
Które z tych wet realnie poprawiło jakość życia Polaków i w jaki sposób?
Podajcie jeden konkretny przykład ustawa, weto i wymierna korzyść dla zwykłego człowieka.
Stwierdzenie, że prezydent dużo zrobił, jest bardzo łatwe.
Znacznie ciekawsze jest pytanie, co dokładnie z tego ma Kowalski w swoim portfelu, zdrowiu albo codziennym życiu?
W zasadzie dowalił każdej grupie społecznej czy zawodowej swoimi vetami. Trzeba aby każdy obywatel zadał sobie to pytanie i rzetelnie odpowiedział, nie kierując się emocjami i przynależnością partyjną. Tak szczerze z rozwagą i rozumem.
Mniej niż zero wstyd I żenada. Na razie robi zamieszanie i walczy z rządem żeby pokazać że niby coś znaczy. Wetami załatwił wiele dobrych ustaw dla wszystkich, a teraz pleciecie trzy po trzy bo ciemnota i tak to łyknie - nie ten człowiek powinien siedzieć na tak ważnym Urzędzie.
Poparcie według poziomu wykształcenia (dane sondażowe Ipsos)Wykształcenie podstawowe: 73,4% dla Karola Nawrockiego (Rafał Trzaskowski uzyskał 26,6%).Wykształcenie zasadnicze zawodowe: 68,3% dla Karola Nawrockiego (Trzaskowski – 31,7%).Wykształcenie średnie: 51,6% dla Karola Nawrockiego (Trzaskowski – 48,4%).Wykształcenie wyższe: Wyraźna przewaga Rafała Trzaskowskiego (62,6%), podczas gdy Karol Nawrocki uzyskał mniejsze poparcie w tej grupie
Cyferki, wyliczenia. A ja do tej pory mam bekę z Gosia! Gosia! Gosia!
Zaraz Ci napiszą, że wykształcenie nie ma nic wspólnego z mądrością
Mądrość jest wypadkową wrodzonej inteligencji, wykształcenia i doświadczenia życiowego. Znam głupich wykształconych i mądrych bez wykształcenia.