11:07 co ty możesz wiedzieć co mnie wystarczy. Ani żaden głaz ani żaden pomnik nie jest potrzebny ,trzeba o tych zbrodniach pamiętać i uczyć o tym młode pokolenia. Niech będzie o tym pamięć a nie głazy ,pomniki i ciągła nienawiść do potomków tych co to zrobili.
Podziel się
Prezydent Karol Nawrocki podkreślił, że „ma obowiązek narzucać wolę narodu” tym, którzy - jak ocenił - „zamknęli się w świecie politycznych kalkulacji, słupków sondaży czy plemiennych walk, przez co stracili kontakt ze społeczną rzeczywistością i oczekiwaniami obywateli”.
Brawo Nasz Prezydencie!
Niuch niuch! Proruski
https://www.youtube.com/shorts/iC4cBSK-FeU
Piekne wystapienie Pana Prezydenta Nawrockiego dziś w w Radrużu, podkarpackiej wsi, w której głowa państwa odda hołd Polakom zamordowanym przez OUN i UPA.
"Zdychaj kibolu" - rzuciła w kierunku prezydenta Anna Łapuć, przypadkowa użytkowniczka mediów społecznościowych pod artykułem prasowym dot. wizyty Pana Prezydenta w Radrużu gdzie oddał hołd pomordowanym przez UPA. Groźbą o dziwo nie zainteresowały się służby jak to działo się z 65 latka z Torunia, choć nie sposób nie uznać tego jako publiczne nawoływanie do popełnienia zbrodni.
Okazuje się, ze "Anna Łapuć" figuruje w archiwach Instytutu Pamięci Narodowej. Pod sygnaturą IPN Bi 518/25 znajduje się wynik Wojewódzkiego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Białymstoku.
Instytut jest w posiadaniu akt personalnych funkcjonariusza Łapuć Anna, urodzonej w 1948 roku. Jej aktywność odnotowano w latach 1968-1990.
„Pomóżmy jej stać się znaną. Niech cała Polska zobaczy kim są wyborcy Donalda Tuska”
W sprawie głos zabrał publicysta Cezary Krysztopa.
„Halo policja, dlaczego tam nie było wjazdu na chatę o 6.00?”
Prezydent Karol Nawrocki przyjął w środę w Pałacu Prezydenckim Garriego Kasparowa. Były mistrz świata w szachach uchodzi za jednego z najbardziej rozpoznawalnych rosyjskich działaczy prodemokratycznych. Kancelaria podkreśliła rangę wizyty w krótkim komunikacie.
Kancelaria Prezydenta napisała w portalu społecznościowym X, że "Prezydent RP Karol Nawrocki spotkał się dziś w Pałacu Prezydenckim z Garrim Kasparowem - wybitnym arcymistrzem szachowym, mistrzem świata i jednym z najbardziej rozpoznawalnych rosyjskich działaczy prodemokratycznych". Zaznaczono, że Kasparow od lat konsekwentnie sprzeciwia się reżimowi Władimira Putina.
Nawrocki spotkał się z arcymistrzem szachowym. "Od lat sprzeciwia się reżimowi Putina"
https://dorzeczy.pl/kraj/921745/nawrocki-spotkal-sie-z-kasparowem-od-lat-sprzeciwia-sie.html
Tak przy okazji jutrzejszej rocznicy:
"Jeśli zapomnę o Nich – ty Boże na niebie zapomnij o mnie!”
Piękne przemówieni Pana Prezydenta Karola Nawrockiego dziś, w przeddzień Rocznicy Powstania Warszawskiego. Człowiek z charyzmą, który widać, że miłość do Ojczyzny ma we krwi.
Prezydent do Powstańców Warszawskich: Zawsze kiedy mogę choć chwilę pobyć z Powstańcami Warszawskimi, z żołnierzami Armii Krajowej, innych ugrupowań, to moje serce głęboko się raduje. Państwo są bowiem mądrością współczesnej Polski.
Taki Prezydent zdarza się raz na 100 lat.