Cenckiewicz opublikował oświadczenie, w którym potwierdził ustalenia stacji.
Wobec bezprawnych działań rządu Donalda Tuska, który nie szanuje prawomocnych wyroków sądów i bezpodstawnie odbiera mi prawo dostępu do informacji niejawnych, na ręce prezydenta Karola Nawrockiego w dniu 22 kwietnia 2026 r. złożyłem rezygnację ze stanowiska Sekretarza Stanu – Szefa Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Od teraz będę wspierał Pana Prezydenta w zupełnie innej roli. Mojemu następcy – gen. Andrzejowi Kowalskiemu, i wszystkim moim współpracownikom z BBN, udzielam poparcia, dziękuję i życzę powodzenia. – napisał prof. Cenckiewicz.
12: 34 Prezydent reprezentuje wieżących i niewieżących, a wierzących i niewierzących już nie?
Dziś Na antenie TV Republika pan Cenckiewicz powiedział, że ludzie zaangażowanymi w siłowe przejęcie TVP w grudniu 2023 roku to pracownicy firmy ochroniarskiej, założonej przez byłego ochroniarza Jaruzelskiego.
Tak właśnie było. Wierzymy w to niezmiernie, ponieważ w TV Republika występują same autorytety.
To nie kwestia wiary, a kwestia FAKTÓW.
Prezydent odtajnia aneks do raportu z likwidacji WSI
Prezydent Karol Nawrocki rozpoczął formalno-prawną procedurę odtajnienia i opublikowania aneksu do raportu z likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych - przekazał rzecznik prezydenta Rafał Leśkiewicz.
„Po wykonaniu analiz i prac merytorycznych w Biurze Bezpieczeństwa Narodowego, zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, Prezydent RP Karol Nawrocki przeszedł do formalno–prawnego etapu bezpośrednio zmierzającego do odtajnienia i podania do publicznej wiadomości Aneksu do Raportu z likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych” - czytamy w komunikacie rzecznika na stronie prezydent.pl.
https://www.rp.pl/prawo-dla-ciebie/art44217961-prezydent-odtajnia-aneks-do-raportu-z-likwidacji-wsi
Może wreszcie coś o Macierewiczu odtajni
Posła Litewkę pożegnał prezydent RP Karol Nawrocki.
Z wielkim smutkiem przyjąłem wiadomość o tragicznej śmierci posła Łukasza Litewki. Był zaangażowanym samorządowcem i parlamentarzystą, oddanym sprawom lokalnej społeczności oraz działalności społecznej. Będzie nam brakowało jego wielkiego serca i troski o dobro wspólne. Rodzinie i Bliskim Zmarłego składam wyrazy głębokiego współczucia. Niech spoczywa w pokoju. – napisał Karol Nawrocki.
Małżonka prezydenta, Marta Nawrocka, również zamieściła wpis z pożegnaniem.
Trudno uwierzyć, że posła Łukasza Litewki już z nami nie ma. Ta wiadomość zostawia pustkę, której nie sposób opisać. Był człowiekiem niezwykłej wrażliwości — kimś, kto nie przechodził obojętnie wobec cierpienia, również tego najcichszego, zwierzęcego. Jego działania pokazywały, jak wielką siłę ma dobro, gdy stoi za nim prawdziwe zaangażowanie i serce. Myślami i modlitwą jestem z Rodziną, Bliskimi. Niech pamięć będzie źródłem siły i światłem, które nie zgaśnie. – napisała Pierwsza Dama.
O ,jaki wyczyn małego człowieka wobec śmierci Takiego Mądrego i Empatycznego Człowieka. Dziękujemy ci rezydencie.
A jakie wyczyny czarzastego i jego małych ludzi.
Łukasz Litewka był popularny w społeczeństwie, ale nie w mediach KOalicji 13 grudnia. Nie był typowy w gronie Nowej Lewicy. Jak powiedziała jedna z posłanek Nowej Lewicy pani Kotula, czasami irytował swoim zachowaniem. Nic dziwnego bo nie udało go się zaszufladkować ideologicznie i sprowadzić do bycia grzecznym.
W wyborach uzyskał ponad 40 tys. głosów czyli dwukrotnie więcej niż stary komuch Czarzasty i był to trzeci najlepszy wynik na Lewicy.
Tak pisał w mediach społecznościowych o swojej wierze Śp. Łukasz Litewka:
"Nie mam w zwyczaju zmieniać swoich poglądów, wierzę w Boga. Nie będę za to nikogo przepraszał". Nie popierał tez aborcji, chyba że w wyjątkowych przypadkach do 12 tygodnia.
Czyli można wierzyć w Boga i być wspaniałym Człowiekiem!
To trzeba zobaczyć:
Z pieniędzy klientów Zondo Crypto,piramidy finansowej fundacja Wiplera i Ziobro dostało kilkaset tysięcy.
23:52; to trzeba zobaczyć:)
PIJANY poseł Sienkiewicz w
https://www.youtube.com/shorts/Ib8eDenMjwU
Beata Maciejewska : Kulisy Lewicy
"Tak to jest obrzydliwa sprawa. Szejna ciągle chodził pijany i większość posłów oraz pracowników Klubu Parlamentarnego Lewicy o tym wiedziała. (....)